Playstation Move vs Kinect

• Креатор на темата Креатор на темата Blacks
  • Време на започнување Време на започнување
Ке видиме на овогодинешниов Е3. И Sony и Micro$oft ке распалат со презентација на motion контролериве па ке ги видиме можностите...
Јас лично сметам Natal е далеку пософистицирана направа...Со оглед на тоа што се може да прави...

Ај бе сменете наслов на темава Мове вс Натал.

Па да ви ја потечам малце глата :pos2:

Natal ќе има лааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааааг!

Направи добра споредба чоеков, али англиски на писмениот дел сигурен сум дека 2ки имал :). Spelling-от му е крш .

Направи добра споредба чоеков, али англиски на писмениот дел сигурен сум дека 2ки имал :). Spelling-от му е крш .

Овај црнецов го верувате? овај ВРСКА нема обичен гејмер кој збрвит на памет. Натал ќе бара место? Ќе има толку место колку што е потребно за да седите пред тв. Дали вие играте залепени пред телевизорот?

Дали е овај толку далеку за да го фати цел натал? НЕ, не оти тоа така и не гледајте некој глупаци што тресат зелени.

Еее, додека тие меѓусебе си градат здрава конкуренција, кај нас една од конзолите не се проби во вистинско светло, е*ати тоа стандардите наши. :)

Овај црнецов го верувате? овај ВРСКА нема обичен гејмер кој збрвит на памет. Натал ќе бара место? Ќе има толку место колку што е потребно за да седите пред тв. Дали вие играте залепени пред телевизорот?

Дали е овај толку далеку за да го фати цел натал? НЕ, не оти тоа така и не гледајте некој глупаци што тресат зелени.

Од авион се гледа колку ЛАГ има то брејкаут или како го вика. Јајцава цитрони ми ги напраја со ова Burnout Paradise на натал, како што реков претходно, подебилна работа од возење кола без волан и педали ... НЕМА

Мене наталот ми е попривлечен бидејќи е новост, а пс дилдото е веќе испробана идеја:toe:

Мене наталот ми е попривлечен бидејќи е новост, а пс дилдото е веќе испробана идеја:toe:

"Испробана идеа"........вака Сони технологијата што ја користи за Playstation Move ја имаат развивано со години и ја имаат користено за motion capture што уствари и прави Playstation Move истиот тoј процес е овозможен од "Cell" процесорот ....и за разлика од Natal... Playstation Move веќе има докажано дека може да се користи во повеќе жарнови на игри....а не само мавање црвени топки(што е нешто што корисниците на PS2 и Eyetoy го имаат правено многу од дамна) и вртење со волан.

mocap.jpg
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/6d/Activemarker2.PNG

http://a248.e.akamai.net/f/248/5462/2h/images.gamezone.com/screens/25/2/7/s25207_ps2_9.jpg

П.С. Баш ме интересира како ке играте FPS на натал со к.........:D

Attachments

• gollumserkis.jpg
    gollumserkis.jpg
    105,2 KB · Прегледи: 4
nba-2k11-20100513040342847-000-000.jpg

nba-2k11-20100513044823885-000.jpg

Сами одлучете што е подобро.

А зошто го викаат бе овај мове ДИЛДО?

ps-move-blueballs.jpg

Double_dildo_overview_01.jpg

Треба да има убаво објаснување дека некој може да го користи погрешно.

Xbox360 fanboy е единствениот што би го нарекол Playstation Move дилдо...и сварно ги жалам..

Xbox360 fanboy е единствениот што би го нарекол Playstation Move дилдо...и сварно ги жалам..

А PS момчината едниствени кој ќе држат ;)

А и не се секирај не го викаме само ние така, читни малце да видиш кој се го вика дилдо. :pos2:

Абе јебига сега дилдо милдо, важно појако ќе е од Наталот :)

Добро аман со тој лаг, ќе го средат а и да не го средат не лагира толку, нема да смета тоа ич. Ова Playstation Move некако некреативно ми делува. БУКВАЛНА КОПИЈА од Wii, само можда подобрен motion capture браво, открија топла вода. Второ некако не глеам возење на Playstation Move... трето Natal е повеќе од џојстик за играње. Тој е целосен контролер за XboX-от. Според мене идејата на Microsoft е подобра и гледа понапред, додека на Sony ми е веќе видено и копирано, само подобрено ( и тоа е прашање МОЖЕБИ, не се знае). Нека излезат и двете да имаат можност луѓето да ги пробаат па после ќе видиме, вака џабе тропаме и фаворизираме.

Едит: Mylo и мене ми е срање, како реклама е за да привлече повеќе внимание, а ништо корисно од него. Праиш муабет со софтвер?!?!? WTF?!!? До кај стигна светов... Само импресивен е скенерот на работи ( како му ги подаваш демек листот и сокот ) ама сепак, сигурно јас нема да седам дома и да правам муабет со него и да му давам весник да чита. Божеее што мислеле коа го праеле алоо!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom