PlayStation 5

• Креатор на темата Креатор на темата ob1
  • Време на започнување Време на започнување
Фала бато, прва конзола ми е оваа од дете, ептен шок ми дојде ова 50 евра за игра. :pos:

Шо се смеете сите бе, за 50 евра 20 годишна молдавка цел саат ќе скока на џојстикот, тука за фифа ги дадов. Али како ги изработиле маме му јебем ко фудбал на тв да гледам. Браво.:bravobe:
Јас кога го купив PS лани, одма си купив и претплата за Play Station+, мислам дека 139 долари беше за една година. Значи за околу 7300 денари цела година имаш околу 300 (ако не се лажам) бесплатни игри. И меѓу нив многу добри. Јас ги изиграв целосно Ghost of Tsushima, God of War и The Last of Us. Ги играв и God of War: Ragnarok, Hogwarts Legacy, The Last of Us 2, Ratchet and Clank: Rift Apart, Need for Speed: Hot Pursuit, некоја GTA, не се сеќавам која беше, ја избришав, It Takes Two, Overcooked, Returnal, Fallout и уште еден куп други мали игрички, веќе не се ни сеќавам на сите. Сега најново ја додадоа и Red Dead Redemption, и таа ја симнувам моментално. И сите вклучени во цената, што значи вреди за сите пари. Плус секој месец ти дава минимум 3 игри (понекогаш и меѓу нив се наоѓа нешто интересно) кои ако ги додадеш во library, засекогаш ќе останат твои, како да си ги купил. Овој месец има 5 такви игри.

Прва игра по скоро цела година што ја купив беше FC2026 пред некоја недела. Затоа иако не сум нешто многу искусен да делам совети, ама со ова кратко искуство од околу година дена со PS што го имам, ти препорачувам да си земеш PS+ претплата. Јас во јануари кога ќе ми истече, планирам да ја обновам пак на една година.

Јас сум тотално нуб, така да секој совет е добредојден. Ја читав преги темата и од претходните страни и најдов доста битни информации.

Фифа и COD ми се must, за други игри ќе експериментирам. Може некоја препорака за Call of Duty али некоја кампања ww2 или ww1, не сум баш фан на тие футуристичките. Дефинитивно ќе се претплатам на тоа Play Station+, чим се 300 игри вреди. (y)

Може некоја препорака за Call of Duty али некоја кампања ww2 или ww1, не сум баш фан на тие футуристичките.
Ghost of Tsushima е таква, не е „футуристичка“. Акција-авантура е со самурај за време на монголската инвазија на Јапонија во 1200 и некоја година. Open World е, што значи можеш да одиш кај сакаш и да собираш предмети насекаде околу тебе, не е ограничен просторот на движење, што според мене е полесно за почетник. Таа е првата игра што јас ја завршив и стварно беше прејако искуство. После крајот дури се вратив назад за да ги соберам сите трофеи од играта и успеав во тоа. До сега ми е единствен платинум трофеј (што значи сум исчистил се од неа).

Пред некој месец Sucker Punch, истото студио што ја направи GoT издаде нова игра, Ghost of Yotei. За само два месеци освои многу награди и номинации. И таа ја чекам да и падне малку цената и обавезно ја купувам.

Јас сум тотално нуб, така да секој совет е добредојден. Ја читав преги темата и од претходните страни и најдов доста битни информации.

Фифа и COD ми се must, за други игри ќе експериментирам. Може некоја препорака за Call of Duty али некоја кампања ww2 или ww1, не сум баш фан на тие футуристичките. Дефинитивно ќе се претплатам на тоа Play Station+, чим се 300 игри вреди. (y)
CoD Black Ops Cold War има најдобра кампања од тие поновите, а за WW2 Vanguard би требало да е најдобра, со најфилмски сцени.

na disk verzijata moze li plus da se downlodira od playstation store ili ne?

na disk verzijata moze li plus da se downlodira od playstation store ili ne?

Како некоја стара баба на пазар сум станат. :pos: Коли имам купувано препродавано на невидено, за пс5 направив анализа како да инсталирам реактор во нуклеарна централа.

Се одлучив за диск верзијата, незнаев јас дека ја има опцијата и дигитални игри да се купуваат мислев само на цд функционира.

Сега имам само уште едно прашање за игрите. На некои пишува пс5 и пс4 значи тие ги фаќа на двете конзоли, а на некои само пс4 дали тоа значи дека новата конзола нема да ја чита? Ја најдов преги фифа 2025 за 5 евра на попуст, али на неа пишуваше само пс4, тоа ме буни.

Барав на нет пишува дека може да се игра, али се бара некои апдејти и обновување на лиценци. Бесплатни се тие апдејти или сепак се некои скриени трошоци за да можам да ја приспособат играта?

Како некоја стара баба на пазар сум станат. :pos: Коли имам купувано препродавано на невидено, за пс5 направив анализа како да инсталирам реактор во нуклеарна централа.

Се одлучив за диск верзијата, незнаев јас дека ја има опцијата и дигитални игри да се купуваат мислев само на цд функционира.

Сега имам само уште едно прашање за игрите. На некои пишува пс5 и пс4 значи тие ги фаќа на двете конзоли, а на некои само пс4 дали тоа значи дека новата конзола нема да ја чита? Ја најдов преги фифа 2025 за 5 евра на попуст, али на неа пишуваше само пс4, тоа ме буни.

Барав на нет пишува дека може да се игра, али се бара некои апдејти и обновување на лиценци. Бесплатни се тие апдејти или сепак се некои скриени трошоци за да можам да ја приспособат играта?
Игри од ps4 можат да се играат на ps5 безразлика дали се физичка верзија или дигитална. Кај некои игри доколку ја имаш ps4 верзијата ти следува и ps5 верзијата бесплатно, ама тоа зависи од игра до игра.

Пс4 верзиите можат да се играат на пс5. Ама, пс4 верзијата кај некои игри е осиромашена во однос на пс5 верзијата, дали резолуција, детали, ефекти со џојстик...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom