plagij.at turns 2 (01.09.2007, Скопско Лизгалиште)

• Креатор на темата Креатор на темата plagijat
  • Време на започнување Време на започнување
амммм кој ќе иде дефинитивно да доам и ја да се дружиме?:smir:

тапааааааааа,тапаааааааааа(според мене зборам)само јаболко за даскалот ми се закон,другите..........не баш.не идам,ни планирам.=)

је је је
одимеееееееееееееееееееееееееееееееее
:vozbud:

Jas si kupif karta, tralalalalaaalaaa
Tedichka... ja ke bidam tamu najverojatno posle 8.

@rebel_kid ако ти се по ќеф јаболко за даскалот слушни ги ирфан муертес од белград на myspace.com/irfanmuertes .... лудило се!

Се случуваат секакви работи во денешниов брз свет кој гази напред, па така приморани да го следиме чекорот мораме да правиме одредени измени. Имено вчера вечерта момците од Inhibit не известија дека еден нивни член е хоспитализиран во скопската клиника и за жал ќе мораат да го откажат настапот на овогодинешниот роденден на Плагијат. Искрено му посакуваме се најдобро и брзо оздравување и да го видиме на некоја од нашите следни свирки. Како и да е не се секирајте, ние најдовме соодветна замена!

sf.jpg

Станува збор за одличната хеви-треш четворка Serpentine Fire! Скопскиот метал состав кој неодамна на фестивалот Дојди веслај во Струга уште еднаш го истакна својот квалитет и дефинитивно се издвоија како хајлајт на целиот настан. Се што останува е да ја проследиме нивната пеколна свирка. \m/

И за крај една препорака до сите вас од екипата на Плагијат.. Фестивалот Plagijat turns 2 ќе биде сниман од екипа на Македонската телевизија, па би било фино да се дотерате за на телевизија. ;)
Се гледаме на Лизгалиште!

Одлична организација, одлични бендови... релативно слаба посетеност, барем според мене, во однос на квалитетот на бендовите и ди џеите кои настапија.

Јас стигнаф пред да почнат Overflow. Мошне енергичен бенд. Не им ги знаеф песните... ама супер беа.

The Kings of Idle, ОМГ, Очите ти се шес’ банки :pos:

Atheist Rap, кучиња стари, на нивниот настап имаше многу гооооолема шутка. Многу весели луѓе, и ептен се добри у живо. Жути и Димче од Суперхикс им свиреа труби на една-две песни. И Пеце пееше на една додека пејачот на Атеист Рап скокаше по сцена ко мало дете :)

Drum&Brass Trio на почетокот беа сосема добри, но со тек на време сето тоа стана само празно пиштење преку траките на Трипнотик.
Од весела и жива електронска музика со живи интрументи тромбон, саксофон и флејта на крај сето тоа стана тотално анојинг.

После него веднаш продолжи Fluid со фанки сет.
Јас беф при крај со сили и топлотна енергија... стоеф едвај на подиум да го чујам Иљче... ама издржав само една негова трака да слушнам и тргнаф накај дома.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom