Пиволенд на Скопско Кале: 18-21.09.2008

• Креатор на темата Креатор на темата Serpico
  • Време на започнување Време на започнување
Статус
Затворена за нови мислења.

Serpico

Сковинистратор / I'm Batman
Член од
25 јануари 2007
Мислења
11.167
Поени од реакции
702
18-21.09 ПИВОЛЕНД 2008 ДОБРЕДОЈДОВТЕ

...на веб страната на првиот интернационален фестивал на пивото во Скопје. Токму на ова место ќе можете да ги следите активностите, подготовките, содржините, програмата, понудата итн. Се што треба да знаете за Пиволенд, можете да го најдете тука.
Се надеваме дека оваа интернет пивница ќе Ве мотивира да го посетите пивскиот спектакл кој ќе се одржува на скопската тврдина Кале од 18. до 21. Септември.
Искрено ја очекуваме Вашата подршка и се надеваме дека премиерниот Пиволенд ќе го разубави нашиот главен Град.
------------

Извадок од сајтот кој го линкав горе.
Одлична идеја! Само ме чуди, досега никаква реклама не сум видел. Можеби јас сум ќорав :) Се надевам дека организаторите ќе ја реализираат најавената програма. Исто така се надевам дека знаат дека требаат посебни лиценци за продажба на алкохол после 19 часот :)))

Вива ла алкохолизасион!

Супер....башка мање више фина музика, там горе на Калето. Правиме колективно конзумирање пиво во доволна количина за да се оштетиме?
Мал придонес од мене за фестов:)
Pivo_e_Zivot_by_gocesup.jpg

A иначе чисто информативно колку да си знаеме сите еве ги и пивата што ќе се точат (Прилепчани да си касните од ушитe)
Скопско
Златен Даб
Скопско Силвер Мун
BECKS
Amstel
Kamenitza
Heineken
Staropramen
Guinness
Stella Artois
LAV pivo
Pivovarna Lasko
Corona EXTRA
Efes Pilsener
DOS Equis XX IMPORTED

Дефинитивно ќе биде одлична работа

Абе.. бараат волонтери.. за што? За пиење пиво??? :vozbud:

супер идеја му требаше ова на скопје, а гледам има и доста добри пива па ајде навали народеееее :)

Абе.. бараат волонтери.. за што? За пиење пиво??? :vozbud:
За служење пиво:pipi: Волонтерите за пиење не се пријавуваат туку се стационираат на Кале во период од 19 до 21 овој месец:)

Серпико смени насловот друже веќе кога станаа работиве појасни:)

Oдлично, подсеќа на Belgrade BeerFest.... А и прилепчани нема више да се фураат дека нешто посебно им се праи у градот...

Само времето да не заебе работа, доаѓам 1000000000 %.......

SMUT, Wickeda, Last Act of Defiance, DFL, Џакси Накси... Папапапа:) Ќе биде жестоко.

Дали е вистина дека нашиот Let 3 ќе настапува на кале? Стои во програмата :pipi:

Дали е вистина дека нашиот Let 3 ќе настапува на кале? Стои во програмата :pipi:
Да....му реков дека мора да направи јавен настап за да стане модератор:)

Хехе. Ај убо да си помините, пиво да се препијате (блазесиви имате многу поголем избор) и така.

ЈАс и да сакам, појче стомаков не ми збира, пошто ми помина редо мене од пред два дена.

:smir:

Прилепчани, дојдете да видите како се организира фестивал на пивото :)

Идам, нормално. Со друштво пивопијци од форум.

Натпревар организираме? М, Серпико? :)

Прилепчани, дојдете да видите како се организира фестивал на пивото :)

Идам, нормално. Со друштво пивопијци од форум.

Натпревар организираме? М, Серпико? :)
Само Серпико за натпревар???? Не го потценувај слабиот на изглед Точкест:)

Само Серпико за натпревар???? Не го потценувај слабиот на изглед Точкест:)
А дебелиот во душа? :icon_lol:

Не бе, не те потценувам. Во текили може и има шанси, ама за пиво немаш капацитет :)

А дебелиот во душа? :icon_lol:

Не бе, не те потценувам. Во текили може и има шанси, ама за пиво немаш капацитет :)
Океј....да не се фалиме ќе видиме на Кале:)

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom