Пиволенд на Кале 11-15.09.2013

• Креатор на темата Креатор на темата bootboy
  • Време на започнување Време на започнување
Обично до сега, секој ден имало нешто што ми фаќа око и нешто што не ми фаќа. Четврток мејнстејџот како да го правеле за мене да ме одморат еден ден. Ајде доста мрчење за изведувачите освен за Нокаут. Јас па баш тоа што неам појма кои се овие Ананас или Ајриш Сту го сфаќам како опортунити да чујам нешто ново, е сега тоа меч со две острици е. Викеда се интересен ска бенд од Бугарија ги имам слушано на Ноу Бордерс далечната и јас не знам дали 2000-2001 или 2002ра им ја памтам преработката на Дијана и дека убаво си поминав тогаш.

Најмерак ми се направи за Јаков Дренковски, таа легенда не сум ја гледал во живот

И се знае, ранчето на рамо, внатре 4-5 лименки од продавница изладени во комора баш до пред замрзнување и не се гледаме на стејџ на мирко лопов.

Некој некое инфо или линк за/од Irish Stew? Се надевам дека е некој tribute band кој свири преработки од The Pogues, The Dubliners и сличните...

Ми се сере од програмава, еј! Ама стварно! Покрш нешто не може да има... Може на Пикисипи да се оди, Едо Мајка и сабота на DJ стејџот.

Некој некое инфо или линк за/од Irish Stew? Се надевам дека е некој tribute band кој свири преработки од The Pogues, The Dubliners и сличните...

На програмата пишува само Irish Stew, ама скоро сигурен сум дека се работи за Irish Stew of Sindidun. Не сум ги слушал, така да не знам точно што песни свират. Ќе слушнам нешто од нив наредниве денови па ќе видам.

Иначе се надевав дека ќе ги донесат Orthodox Celts, ама не испадна ништо од тоа. Се надевам дека овие се барем малку добри како нив.

Најмерак ми се направи за Јаков Дренковски, таа легенда не сум ја гледал во живот

И се знае, ранчето на рамо, внатре 4-5 лименки од продавница изладени во комора баш до пред замрзнување и не се гледаме на стејџ на мирко лопов.
Суси ти си мој човек! :D
Само јас и ракија си носам у ранчето! (y)

Нокаут, а?

Тие Нокаут више не ни ги пуштам на Youtube, дома си ги викам ќе ми запеат. И онака сите ги викаат кај стигнат.

На програмата пишува само Irish Stew, ама скоро сигурен сум дека се работи за Irish Stew of Sindidun. Не сум ги слушал, така да не знам точно што песни свират. Ќе слушнам нешто од нив наредниве денови па ќе видам.

Иначе се надевав дека ќе ги донесат Orthodox Celts, ама не испадна ништо од тоа. Се надевам дека овие се барем малку добри како нив.

Irish Stew of Sindidun :))))))) Beautiful :)
http://www.youtube.com/watch?v=XsEMu5UCy0g
http://www.youtube.com/user/IrishStewSindidun?feature=watch

You gotta be kidding me. :ROFLMAO:

А кога ќе ми текне дека мрчев за Опен фестот...
Дури планирав да доаѓам до Скопје специјално за ова. o_O

Ќе ги барате Дубиоза и Сарс сега. Ама НЕМА. :pos:

Ај бе дојди, ние пиволенд ќе си праиме.:) Од програмава, само Тони Китановски. :icon_lol:

Irish Stew of Sindidun се српска група и свират келтска/ирска музика. Топ им се песните, вредат во секој случај :)

Неколку германски пива за време на Славе и си идам дома. Лани бев само на на Last Expedition, и овој пат пак на само еден настап...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom