ПИВОЛЕНД 2011, СЦ Борис Трајковски - 31.8 до 04.9.2011

• Креатор на темата Креатор на темата Tonchie
  • Време на започнување Време на започнување
Е како може у Прилеп на пивофест-от да биде скопското точено 50 денари а тука 70? Ебате кретените.

Иначе RATM Tribute беа предобри, ко стварно рејџ да ги слушаш на бина. Lolobridzhida беа океј, ми се свијаше како дисторзираната гитара се уклопуваше во тој електро-поп. На Кирил не седев, си отидов.

Ова е Скопсколенд и остало, 5 штанда има Скопско. Башка или сум слеп или не видов нигде Ердингер, Гинис, Унион, Никшичко....

Одам на штанд му викам на тој темно лашко ми вика нема. o_O

После 10 мин. гледам пак точат, а више земав светло.

Како и да е, Џајковски отвори!
--- надополнето: Sep 1, 2011 10:30 AM ---
Ова е Скопсколенд и остало, 5 штанда има Скопско. Башка или сум слеп или не видов нигде Ердингер, Гинис, Унион, Никшичко....

Унион ако не се лажам имаше кај Лашко dark чадорите.

Одам на штанд му викам на тој темно лашко ми вика нема. o_O

После 10 мин. гледам пак точат, а више земав светло.

Како и да е, Џајковски отвори!
--- надополнето: Sep 1, 2011 10:30 AM ---

Унион ако не се лажам имаше кај Лашко dark чадорите.

Имаше унион кај лашко штандот,тој лево од пауланерот.

Цениве се се само не се за пиволенд пивофест или како и да го наречеме фестивалот на пивото. Мислам скопско 70денари НЕ ФАЛА
А забораив и тоа 0,4 е пивото

Се изнервирав гирото беше скапо и на еден залак а бев гладен...
п.с. незнаев дека оваа година имало и дисциплина; читање проза (MC КОЦЕ!)

Се изнервирав гирото беше скапо и на еден залак а бев гладен...
п.с. незнаев дека оваа година имало и дисциплина; читање проза (MC КОЦЕ!)

Колку беше гирото?

И секоја година се коментираат истите работи, без разлика дали е Скопје, Прилеп, Охрид, - пивото е поскапо од продавница, повеќе избор на пиво сите имаме во фрижидер, јадењето е скапо и за нигде и сите сме свесни за тоа. Факт. Ама тоа никогаш не не` спречило за да не го посетиме масовно и да не уживаме сите. Локацијата беше одлична, доста попросторно и некако попрегледно и организирано ми беше, во поглед на штандовите. Програмата ко за прв ден, ми се бендиса ептен, Кириле најмерак ми направи, се изнатрескав.

Жута минута на вечерта ми беше, кога ми кажаа дека немаат Лашко точено темно и дека бурињата им биле на граница, доаѓале од Љубљана, среќа имаше поише штандови со Лашко, па на еден од следните и меѓу последните што пиеа темно си најдов

Overall i liked it !:)

Македонска работа е да не се буниш па макар и 150 го даваат пивото..Каде со тој памет бе ходог 60 денари со една виршла..човек мераклија на пиво треба со 500 че да отиде.
Идам 2 години на пиволенд и потапа до сеа си неам пројдено..морав на асвалт да седнам пошто немаше каде,да не спомињам за тоа како ја заградиле главната бина у една коцка тесна па нити се влага таму низ тесното влезче нити моеш да преживееш у гужвата и чадот внатре...Заебаа супер манифестација као Пиволенд,секоја година по срање и срање.

Идам уште вечер и тоа само ради Хладно Пиво, не заради удобниот бетон и прескапото пиво ! Скопско 0.4 70 денари... Па мајку му исто ко на саем на книга, книгите да се поскапи од вообичаено !

Македонска работа било само да се мрчело...
Јок !
Македонска работа е да има банални пропусти и педерски финти кога и да се организира или направи нешто.

Ама јбг, друга манифестација со пиво моментално њама...

Логички е на Пиволенд, Пивофест, како и да е, да има повеќе врсти на пиво и едноставно да уживаш во пиењето на пивото.
Манифестацииве кај нас наречени Пивофест, може комотно да ги преименуваат во
Рок/Фолк Фестивалче со скапо пиво 2011 !

Логички е на Пиволенд, Пивофест, како и да е, да има повеќе врсти на пиво и едноставно да уживаш во пиењето на пивото.
Манифестацииве кај нас наречени Пивофест, може комотно да ги преименуваат во
Рок/Фолк Фестивалче со скапо пиво 2011 !
Во целост се сложувам.
Прашајте ги Србите во Гуча кога има пивофест или како им се вика не знам, колку е цената на јадењето и пиењето?
Или октобер фест во германија, прашајте ги по кои цени се продава пивото таму?
Ама ние сме лаком гс, барем исти да се цените како што се во продавница.
Јас ке си купам од продавница литро иполка Магнумче и ке им влезам така, кој ги е..тииит, кога се такви буљаши.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom