Lester Freamon
A man of focus, commitment, sheer will...
- Член од
- 14 јануари 2015
- Мислења
- 16.241
- Поени од реакции
- 36.551
Било кашкавалКашкавал е тоа

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Било кашкавалКашкавал е тоа
Kajmak be alo sto vi e... Slabo po kafani ste XDИзвини за офтопикот, ама дали тоа околу плескавицата е мрснотија?![]()
Било кашкавал![]()
Kajmak be alo sto vi e... Slabo po kafani ste XD
Koe kafance e?
Јасно е, кашкавал или кајмак растопени од жешкото, ама во тековната состојба изгледаат грозно, а не вкусноКашкавал е пак, само растопен
Erdinger само Urweisse или безалкохолното. Од тие што ги наброј Weihenstephaner најдобро.Мое субјективно мислење: Erdinger е потпросечно пченично пиво само по себе, а кога ќе се спореди во однос на цената излегува апсолутен нон-сенс. Го имам пробано многу пати и секој пат сум бил со помислата "за кој кур е пивово толку скапо?". Споредено со останатите премиум пченични пива што ги има во Македонија (Paulaner, Weihenstephaner, Franziskaner, Kapuziner, Krombacher) - Erdinger би ми било ептен последна опција.
Погрешен коноп ставиле...Го пробал некој тоа со коноп што го извадија? Зелен Цар мислам се викаше.
Гледав вчера на акција во Веро е од 65 на 39 ден.
Нема субјективно/објективно дали некое пиво е квалитетно. Или е или не е.Мое субјективно мислење: Erdinger е потпросечно пченично пиво само по себе, а кога ќе се спореди во однос на цената излегува апсолутен нон-сенс. Го имам пробано многу пати и секој пат сум бил со помислата "за кој кур е пивово толку скапо?".
Еталон, не етеблон. Ти си форумскиот крал на малапропизмите.етеблон
Нај бош муабет у живот е оваErdinger само Urweisse или безалкохолното. Од тие што ги наброј Weihenstephaner најдобро.
Gesendet von meinem SM-S901B mit Tapatalk
Оф мори мајко... Не знам зошто воопшто трошам време да се објаснувам со тупаџија од човек што не разликува субјективно и објективно мислење, али ај...Нема субјективно/објективно дали некое пиво е квалитетно. Или е или не е.
Субјективно може да биде тоа на кој му се допаѓа а на кој не, спомнатото пиво.
Ердингер може не е ненадјебиво ама е во врвот на комерцијалните (не-крафт) пива. Далеку е над просечност и баш никако не може да биде потпросечно за сите со функционални непца и сенс за вкус. Да не те познавам по други глупости на форумов ќе помислев дека си имал/имаш коронавирус. Ти си етеблон за погрешното на сите теми на кои сум налетал на тебе... Не ми се верува дека и овде стигна да напишеш глупост.
Автоматски споено мислење:
Има некоја акција во Веро: https://www.facebook.com/VEROmarketi/photos/pcb.5724762884242123/5724756807576064
Не дека е некој голем попуст ама епричинаизговор да се земе од допелбокот на Пауланер и данкелот на Францисканер. Тоа Engel Kellerbier Dunkel ќе го пробам, лоши оценки на нет ама пуста љубопитност.![]()
Нема врска со граматика грешката, туку со основна писменост.^^ Ок, граматичка полицијо - крив сум, ете се предавам!
Оф мори мајко... Не знам зошто воопшто трошам време да се објаснувам со тупаџија од човек што не разликува субјективно и објективно мислење, али ај...
За многу луѓе од Македонија - Скопско е најубавото пиво на свет. Дали навистина е? НЕ! Дефиниција за просек е Скопско по сите можни критериуми, но за нивното субјективно мислење - Скопско е врвот. Дали зашто не пробале нешто поубаво, дали зашто само тоа може да си го дозволат, дали заради традиција - сеедно.
Исто така и јас напишав за моето субјективно мислење, а штом добив лајкови на мојот пост и никој нормален не се контрира со мене (тебе не те сметам за нормален) - значи мислењето ми е на место. Да, Erdinger објективно може е убаво пиво, и цената од тој аспект му е на место. Но јас како човек што има пробано преку 100 пива во животот и пие скоро исклучиво пченични? - Erdinger никогаш не ми е опција да го пијам ако имам избор помеѓу неколку пченични. Дури и пилснер би земал пред Erdinger.
Еве ти колку сум пример за погрешно мислење:
За прст не можеш да ми се фатиш на темава!
Нема субјективно/објективно дали некое пиво е квалитетно. Или е или не е.
Субјективно може да биде тоа на кој му се допаѓа а на кој не, спомнатото пиво.
Фала ти, за примерната употреба на ад хоминем... Ај сега симни ми се ако немаш нешто релевантно за темава да ми кажеш.Нема врска со граматика грешката, туку со основна писменост.
Би рекол дека си доста разлаен за лик поприлично осакатен во главата, треба малку поскромно да се однесуваш...
Оти?Нај бош муабет у живот е ова