Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    690
Ama zatoa ako ti trgne pienjeto kje se osekja... na novchanikot...

Тука некаде се со Лефе. Меѓу поефтините белгиски тука. Само што за разлика од повеќето други ова е полесно за пиење :D
Супер пивце. Дури пред Лефе блонд би го одбрал ова.

Не сакам пива од пченица, ама ме радува што се повеќе избор има по локаливе, каде е ова и дали има други нелагери освен вит?
Во Република у Аеродром. Не знам баш тоа нелагери. Не се разбирам до толку.

Тука некаде се со Лефе. Меѓу поефтините белгиски тука. Само што за разлика од повеќето други ова е полесно за пиење :D
Супер пивце. Дури пред Лефе блонд би го одбрал ова.
Холандско е ова.
Послабо е од Лефето, 4.9 има алкохол мислам, Лефето 6.6.
А и на вкус е полесно некако. Кориандер и лушпа од портокал има и поосвежително е.
Лефе е боље, поише на пиво има вкус.

Во Република у Аеродром. Не знам баш тоа нелагери. Не се разбирам до толку.

Холандско е ова.
Послабо е од Лефето, 4.9 има алкохол мислам, Лефето 6.6.
А и на вкус е полесно некако. Кориандер и лушпа од портокал има и поосвежително е.
Лефе е боље, поише на пиво има вкус.

Грешка им е. По белгиско село е имево.
Доста популарно е пивово во Белгија. Во многу локали таму го служат и точено.

Инаку по цена ги споредив со Лефе. Го искористив за рефенца :D Ако немаат зголемување и тие, цените во Република беа сосема пристојни (150-200 денари), ако земем во предвид дека веќе и Скопското го продаваат 140 одредени локали. Го препорачувам местото.

Не сакам пива од пченица, ама ме радува што се повеќе избор има по локаливе, каде е ова и дали има други нелагери освен вит?

Blue Moon, Erdinger & Paulaner Weiss и Leffe Bruin & Blonde мислам имаа. Другото лагери им се

Грешка им е. По белгиско село е имево.
Доста популарно е пивово во Белгија. Во многу локали таму го служат и точено.

Инаку по цена ги споредив со Лефе. Го искористив за рефенца :D Ако немаат зголемување и тие, цените во Република беа сосема пристојни (150-200 денари), ако земем во предвид дека веќе и Скопското го продаваат 140 одредени локали. Го препорачувам местото.

Blue Moon, Erdinger & Paulaner Weiss и Leffe Bruin & Blonde мислам имаа. Другото лагери им се
Ај они што згрешиле, згрешиле, него мене кај ми беа очите да не го прочитам тоа на грлото а цела етикета ја исчитав убаво, на сите јазици што пишува позади. :D

Иначе тие се цените горе доле, пиво нема поскапо од 150 денари. Топ е местото, уште малце доека држи времево за пиво, после на тоа жестоките им се таманам, 100 врсти на виски има. :D

Гледам ново пиво во Кит Гоу, едно големо не е пивово, премногу меко, потсеќа на сок од јаболко.
Прегледај го приврзокот 344743

Пивово пред 3 месеци прв пат го најдов во Веро. Ми беше чудно што пивово не постоеше на Untappd (мноогу ретко се дешава ова), па морав сам да го искреирам.
Кој знае што позадина носи :D

Новата амбалажа на Skopsko Smooth :ojeaa:
Е да бе овие пиварциве на работа аматеризам утињаат амбалажа и редат стандард монстер по грешка :D. Толку да си личат едно на друго - амин.

Е да бе овие пиварциве на работа аматеризам утињаат амбалажа и редат стандард монстер по грешка :D. Толку да си личат едно на друго - амин.
да, мајка ми сабајле ми рече што си го испил монстерот, а тоа смут беше хахаха

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom