ComfortablyNumb
Politically Incorrect
- Член од
- 11 август 2016
- Мислења
- 4.370
- Поени од реакции
- 16.988
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Oktoberfest ..
Прегледај го приврзокот 345532
Сајдер практично е вино, пенливо вино најчесто од јаболка или од наброј_овошје.Што е овошно пиво?
Не се праам паметна, стварно ме интересира како се дефинира? Не сум ептен упатена во категорииве. Јас и крикот и сајдерот ги викам овошни зашто основата им е овошна и имаат вкус на овошје. Инаку за сајдерот веројатно си во право и не е пиво.
Одамна го имам пробано, у Шведска ова го наоѓаш у лидл само и тоа со 3,5%
За цената која ја има е меѓу најдобрите пива што се наоѓаат тука (пак ќе речам у тој ценовен ранг или малку поскапи од него, не го рамнам со ердингер паулаинер и слични )
Пауланер е за добра нијанса подобар во секој поглед. За парите Патронус е одличен, ама грев е да се каже дека може да се споредува со Ердингер - небо и земја разлика има, за мене е најдобро комерцијално пиво.Па и со некои од нив може да се носи.
Претпоставувам не беше за мене твојот коментар зашто и јас потенцирав дека не е нивна класа, ама за парите е одличноСајдер практично е вино, пенливо вино најчесто од јаболка или од наброј_овошје.
И пиво и вино се ферментирани пијалоци каде квасци ферментираат шеќери, само кај пивото прво има процес каде од скроб со ензимски процеси се добиваат шеќери (квасците јадат шеќери, ама не и скроб).
Вино се прави од овошја, пиво од житарки. Ова е разликата што ги дефинира.
Автоматски споено мислење:
Пауланер е за добра нијанса подобар во секој поглед. За парите Патронус е одличен, ама грев е да се каже дека може да се споредува со Ердингер - небо и земја разлика има, за мене е најдобро комерцијално пиво.
Тоа на страна Патронус би земал по гајба на секои 2-3 недели, кога би било достапно овде.
Немаше смисла неговиот пост без твојот.Претпоставувам не беше за мене твојот коментар зашто и јас потенцирав дека не е нивна класа, ама за парите е одлично
Well I'll be damned... Не е лошо за парите.