Kadaif
M.D.
- Член од
- 21 јануари 2008
- Мислења
- 7.497
- Поени од реакции
- 9.561
Ова е муабет за на нива, ништо повеќе.
Што е убавината во Скопско пиво? Што од две почиња да ти се мути, а да не правиме муабет за непотребните гасови кои се создаваат во стомакот? Тоа е убаво пиво? НЕ, тоа е пиво за да се начукаш.
Од пивата што ги имам пробано би идело вака
Guinness - Темно пиво со густа сантиметарска пена која останува до последна голтка. Пиво кое се пие до еден литар максимум зашо едноставно е доволно. Ептен е ниско газирано со што доведува до оној убав статус на мевот кој не се дува ама ич
Heineken - Светло пиво во светски рамки добро познато и вкусно. Исто така негазирано премногу али доста лајт пиво. Пиво за дневно уживање.
Corona Extra - Ова за мене е пиво до јаја, најлајт пиво што го имам пробано, едноставно пиво за уживање у топли ноќи а да не се препотиш од премногу газираност и да не се утепаш од мочање. Пиеш и не се замарашУбавината во ова пиво е што не се осеќа вкусот во устата на хмељ. Лезет пиво
Lasko Dark - Уште едно црно пиво на мојата листа кое го обожавам ем ради вкусот ем ради цената, подостапно е во Македонија да се купи за разлика од Гинисот али сепак е кул пивце за живце. Црно пиво рулз
Tuborg - Летово најпродавано пиво, но сепак доста кул и убавоПремногу лајт и негазирано (затоа има прстен за отварач не стандардна тапа). Почнав да го пијам во Колосеум но продолжив и за дома да си купувам едно две за разонода
Скопско - За жал на последно место од убавите пива ми стои скопското. Зошто? Затоа што пивара го усра максимално, никогаш во животот не ми се случило да од пиво следното утро ме боли глава освен од скопско. На што личи, газирано до јаја вкус ист и секоја чест за вкусот, ама прегазираноста ја мразам. Наше е ама get real тапа е скопското сега за скопското пред две три години и поише (за поише не зборам затоа што не сум пиел тогаш), Едино Скопско што поштувам и се качува неколку скалила погоре е Скопско во лименка од 0.33 и Скопско точено
Точкест вака како што читам по се изгледа си фан на Горско,и такви слични пива-вода.