Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
Ова е муабет за на нива, ништо повеќе.

Што е убавината во Скопско пиво? Што од две почиња да ти се мути, а да не правиме муабет за непотребните гасови кои се создаваат во стомакот? Тоа е убаво пиво? НЕ, тоа е пиво за да се начукаш.

Од пивата што ги имам пробано би идело вака

Guinness - Темно пиво со густа сантиметарска пена која останува до последна голтка. Пиво кое се пие до еден литар максимум зашо едноставно е доволно. Ептен е ниско газирано со што доведува до оној убав статус на мевот кој не се дува ама ич

Heineken - Светло пиво во светски рамки добро познато и вкусно. Исто така негазирано премногу али доста лајт пиво. Пиво за дневно уживање.

Corona Extra - Ова за мене е пиво до јаја, најлајт пиво што го имам пробано, едноставно пиво за уживање у топли ноќи а да не се препотиш од премногу газираност и да не се утепаш од мочање. Пиеш и не се замараш :) Убавината во ова пиво е што не се осеќа вкусот во устата на хмељ. Лезет пиво

Lasko Dark - Уште едно црно пиво на мојата листа кое го обожавам ем ради вкусот ем ради цената, подостапно е во Македонија да се купи за разлика од Гинисот али сепак е кул пивце за живце. Црно пиво рулз :)

Tuborg - Летово најпродавано пиво, но сепак доста кул и убаво :) Премногу лајт и негазирано (затоа има прстен за отварач не стандардна тапа). Почнав да го пијам во Колосеум но продолжив и за дома да си купувам едно две за разонода :)

Скопско - За жал на последно место од убавите пива ми стои скопското. Зошто? Затоа што пивара го усра максимално, никогаш во животот не ми се случило да од пиво следното утро ме боли глава освен од скопско. На што личи, газирано до јаја вкус ист и секоја чест за вкусот, ама прегазираноста ја мразам. Наше е ама get real тапа е скопското сега за скопското пред две три години и поише (за поише не зборам затоа што не сум пиел тогаш), Едино Скопско што поштувам и се качува неколку скалила погоре е Скопско во лименка од 0.33 и Скопско точено

Точкест вака како што читам по се изгледа си фан на Горско,и такви слични пива-вода.

Точкест вака како што читам по се изгледа си фан на Горско,и такви слични пива-вода.

Изгледа не читаш добро, или не ти се чита.
Има разлика од пиење пиво. Ако сакам да се напраам гз пијан ќе пијам скопско и нема да знам кај ми е гзот а каде главата, а јас сакам да си уживам у пивото и затоа тие ми се ТОП пива, не е све до алкохолот :wink: погрешно се толкува кај нас терминот ПИЕЊЕ.
А иначе горско хејтам, има фкус на чорап

Изгледа не читаш добро, или не ти се чита.
Има разлика од пиење пиво. Ако сакам да се напраам гз пијан ќе пијам скопско и нема да знам кај ми е гзот а каде главата, а јас сакам да си уживам у пивото и затоа тие ми се ТОП пива, не е све до алкохолот :wink: погрешно се толкува кај нас терминот ПИЕЊЕ.
А иначе горско хејтам, има фкус на чорап
Кој се опил од едно-две пива Скопско?:pos: освен ако "пијачот" има 30 кг со се алишта ДА може (збореме за пиење пиво за уживање) Иначе Хајнекенот и Скопското имаат исти процент на алкохол меѓутоа на вкус Скопското е каде каде подобро.
Но сепак се е прашање на вкус, не мора на сите да ни се допаѓа едно исто пиво.

Точкест, твојот муабет во врска со најдобрите пива и вреѓање на скопско како пиво за на нива :) се нормални грешки за нуб пиво пијач и ти се простени. :) Јас како дегустатор на мнооогу видови пива можам слободно да кажам дека скопско е сеуште број 1 и дефинитивно има најдобар вкус, а тоа дека има повеќе алкохол од другите и дека фаќа побрзао нема врска. Сите пива имаат околку 5% алкохол (+-0.5%) со исклучок на некои специјални кои имаат 8-9% алкохол. Инаку ако веќе зобруваме за други добри пива (покрај скоското нормално) би го издвоил Erdinger и воопшто сите пченичните пива кои се многу вкусни, до душа скапи малку ама многу питки (барем оние јас кои сум ги пробал).

Кој се опил од едно-две пива Скопско?:pos: освен ако "пијачот" има 30 кг со се алишта ДА може (збореме за пиење пиво за уживање) Иначе Хајнекенот и Скопското имаат исти процент на алкохол меѓутоа на вкус Скопското е каде каде подобро.
Но сепак се е прашање на вкус, не мора на сите да ни се допаѓа едно исто пиво.

Ја кажав мислам доволно добро кое пиво зошто ми се свиѓа, а локал патриотизам и нејќам баш па дека ај наше е ќе го пиеме и ќе го збориме ко најдобро

Зборуваме за вкусови не мора и тука да се караме... Скопско си има свој квалитет (btw дали на мене ми се чини или квалитетот е многу различен во пластична амбалажа?)
Јас на пример ич не го сакам Амстел; може е квалитетно и блабла ама не ми фаќа, ј*би га.
So, драги мои/мое, drink&enjoy.:smir:

Зборуваме за вкусови не мора и тука да се караме... Скопско си има свој квалитет (btw дали на мене ми се чини или квалитетот е многу различен во пластична амбалажа?)
Јас на пример ич не го сакам Амстел; може е квалитетно и блабла ама не ми фаќа, ј*би га.
So, драги мои/мое, drink&enjoy.:smir:
Точно е се што кажа и за вкусовите и за Амстел (преблаго и за мој вкус) и за пластиката која го уништува вкусот не само на пивото туку на било кој друг пијалок.

скопско!
иначе има многу подобри пива... германците имаат многу подобри и од бексот, и од хајникен, само шо овие две се многу искомерцијализирани

Па секакво пијам иако по обичај порачувам Скопско.

Скопско Силвер Мун(баш женско е)

- скопско , старопрамен и гинис -во редоследот по патриотска линија скопско е на прво место инаку реално по обратен ред.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom