Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пиварата се наоѓа 100км јужно од Минхен. Врв е и важи за едно од најдобрите Германски пива. Тешко да се најде надвор од Баварија и само во добро сортирани продавници за пијалоци. Ако имате прилика обавезно да пробате.
Ова шти го постирав е Spezial односно Експорт врста а има и светло од пиварата кое исто така е многу добро.Пробано, штета што не земав за СкопјeЈас лименки собирам па затоа хаха. Инаку препорачано од пријател што живее во Баварија (германец). Едно од подобрите што ги имам пробано !
Истово го пиев, многу ми се свиѓашеОва шти го постирав е Spezial односно Експорт врста а има и светло од пиварата кое исто така е многу добро.
Па би требало во секој маркет да го има, немам баш скитано по пиво низ Германија, јас во Веро го начекувам во Скопје и во Словенија во Меркатор го наоѓамИстово го пиев, многу ми се свиѓашеИсто добри ми се DAB, Henninger Pils i Radeberger
Да не ти пишувам во порака, можеш ли да ми препорачаш други добри пива (од регионалните) за пробување, бидејќи си подолго време таму па сигурно имаш пробано повеќе, па и другите членови да прочитаат.
@Ilumious мислам ти имаше пишано пред некоја страна, Paulaner Salvator дека ти се допаднало. Каде го има во Германија, ти текнува/знаеш?
Истово го пиев, многу ми се свиѓашеИсто добри ми се DAB, Henninger Pils i Radeberger
Да не ти пишувам во порака, можеш ли да ми препорачаш други добри пива (од регионалните) за пробување, бидејќи си подолго време таму па сигурно имаш пробано повеќе, па и другите членови да прочитаат.
@Ilumious мислам ти имаше пишано пред некоја страна, Paulaner Salvator дека ти се допаднало. Каде го има во Германија, ти текнува/знаеш?
Крали Марко(пластика) го преферирам кога пиеме маалски,пред зграда,а стакло прв избор ми е Скопско.
Летово работев во една пивница во Rostock и Lubzer беше далеку пред сите најточено пиво,по питко пиво немам пробано,ама и доста солено беше 7е кригла 0.4..
Па би требало во секој маркет да го има, немам баш скитано по пиво низ Германија, јас во Веро го начекувам во Скопје и во Словенија во Меркатор го наоѓам![]()
Исто доста точено беше Brooklyn brewery,него го точевме во 0.25 и беше поскапо од Lubzer-от 0.4,претежно го конзумираја луѓе во поодминати години,според мене имаше доста специфичен вкус.Негативно изненаден бев кога ќе ми стигнеше порачка,пиво како Lubzer или Duckstein да го мешам со сок од банана/вишна/рабабер,то поќе не е пиво.