Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Пиварата се наоѓа 100км јужно од Минхен. Врв е и важи за едно од најдобрите Германски пива. Тешко да се најде надвор од Баварија и само во добро сортирани продавници за пијалоци. Ако имате прилика обавезно да пробате.
Јас лименки собирам па затоа хаха. Инаку препорачано од пријател што живее во Баварија (германец). Едно од подобрите што ги имам пробано !Ова шти го постирав е Spezial односно Експорт врста а има и светло од пиварата кое исто така е многу добро.Пробано, штета што не земав за СкопјeЈас лименки собирам па затоа хаха. Инаку препорачано од пријател што живее во Баварија (германец). Едно од подобрите што ги имам пробано !
Истово го пиев, многу ми се свиѓашеОва шти го постирав е Spezial односно Експорт врста а има и светло од пиварата кое исто така е многу добро.
Исто добри ми се DAB, Henninger Pils i Radeberger 
Па би требало во секој маркет да го има, немам баш скитано по пиво низ Германија, јас во Веро го начекувам во Скопје и во Словенија во Меркатор го наоѓамИстово го пиев, многу ми се свиѓашеИсто добри ми се DAB, Henninger Pils i Radeberger
Да не ти пишувам во порака, можеш ли да ми препорачаш други добри пива (од регионалните) за пробување, бидејќи си подолго време таму па сигурно имаш пробано повеќе, па и другите членови да прочитаат.
@Ilumious мислам ти имаше пишано пред некоја страна, Paulaner Salvator дека ти се допаднало. Каде го има во Германија, ти текнува/знаеш?

Истово го пиев, многу ми се свиѓашеИсто добри ми се DAB, Henninger Pils i Radeberger
Да не ти пишувам во порака, можеш ли да ми препорачаш други добри пива (од регионалните) за пробување, бидејќи си подолго време таму па сигурно имаш пробано повеќе, па и другите членови да прочитаат.
@Ilumious мислам ти имаше пишано пред некоја страна, Paulaner Salvator дека ти се допаднало. Каде го има во Германија, ти текнува/знаеш?

[DOUBLEPOST=1547332788][/DOUBLEPOST]
Крали Марко(пластика) го преферирам кога пиеме маалски,пред зграда,а стакло прв избор ми е Скопско.
Летово работев во една пивница во Rostock и Lubzer беше далеку пред сите најточено пиво,по питко пиво немам пробано,ама и доста солено беше 7е кригла 0.4..
Па би требало во секој маркет да го има, немам баш скитано по пиво низ Германија, јас во Веро го начекувам во Скопје и во Словенија во Меркатор го наоѓам![]()

Исто доста точено беше Brooklyn brewery,него го точевме во 0.25 и беше поскапо од Lubzer-от 0.4,претежно го конзумираја луѓе во поодминати години,според мене имаше доста специфичен вкус.Негативно изненаден бев кога ќе ми стигнеше порачка,пиво како Lubzer или Duckstein да го мешам со сок од банана/вишна/рабабер,то поќе не е пиво.