Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
шише.. нема конкуренцеија дефинитивно...
уше да имаше сеа ко порано скопско ЗЕЛЕНО ѕидарско.. мх мх мх.. мераци! :)

Црно Guinness испотено шише...:party1:

Поштујем и на точење.

точено и тоа грч ладно со мрзната кригла, ако нема тоа тогаш ѕидарско ама и тоа да е грч ладно да не се фаќа в рака

Јелен пиво , попивливо и померачко пиво од него здравје!

Пиво не пијам често, но не би рекол дека не го сакам. Скопско пијам главно од локал патриотски причини, не ми прави некој голем мерак. Од тоа што сум пробал, ќеф ми прават
Budweiser Budvar
budweiser.jpg

Heineken
heineken.gif

Amstel, Tuborg и уште неколку други :party1:

Како што се затоплува се повеќе и повеќе пиво пијам...летово ќе биде најбоље: Светско првенство во фудбал и Пиво ммммммммм :tv:

Пиво не пијам често, но не би рекол дека не го сакам. Скопско пијам главно од локал патриотски причини, не ми прави некој голем мерак. Од тоа што сум пробал, ќеф ми прават
Budweiser Budvar
budweiser.jpg

да да, Budweiser-от е закон :)

да да, Budweiser-от е закон :)
Не знам за вас ама ова пиво на сликата (не знам дали е истото со американското) ама е едно од најлошите пива што сум ги пиел, а сум пиел многу различни видови пива... преку 200.
Дефинитивно скопско ми останува фаворит од светлите пива. За пченичните (како ердингер) веќе имам кажано ама ќе повторам дека после скопското се дефинитивно највкусните пива, никакви хајнекени или амстели.

Не знам за вас ама ова пиво на сликата (не знам дали е истото со американското) ама е едно од најлошите пива што сум ги пиел, а сум пиел многу различни видови пива... преку 200.
Дефинитивно скопско ми останува фаворит од светлите пива. За пченичните (како ердингер) веќе имам кажано ама ќе повторам дека после скопското се дефинитивно највкусните пива, никакви хајнекени или амстели.

Не е американското. Ова мислам дека се произведува во Чешка. Нема да ти се слоши ако пробаш. Го носат и во Македонија.

За кое пиво правате бе муабет :)
Иначе според мене најдобар е дабот не оти е македонски чисто така.

Пиво мојот најомилен алкохолен пијалок. Посебно мерак ми прави точено пиво. Од нашиве најдобри се скопско и златен даб. А од странскиве амстел, хајникен, туборг, па и она бугарското не е лошо(каменица), лашко(црни и бело), корона, а од црниве ердингер. Кога бев на Пиво Ленд пробав и едно белгиско со 9,5% алкохол, марката е chimay, има доста посебен вкус т.е на Пиво Ленд имаше со вкус на морски орев и со вкус на кајсија.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom