Пиво

  • Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

  • Скопско

    Гласови: 280 40,6%
  • Златен даб

    Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

    Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

    Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

    Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

    Гласови: 17 2,5%
  • Други

    Гласови: 122 17,7%

  • Вкупно гласачи
    690
Најчесто овие ги купувам. Зависи какво има во маркетот или ирскиот паб. :icon_mrgr:
lasko-dark.jpgbavaria-premium-beer.jpg SKOPSKO-Radler_nov-izgled-copy.jpg431921_556457361066219_1479720457_n.jpgindex.jpgJelenFlasa.pngCorona.jpgd70437d37d0ccc25_guinness250xxlarge.jpg
 
Пивски сомелиер: Златен Даб едно од најдобрите светски пива

„Златен Даб е совршен пример за пиво од типот „европско лесно-лагер пиво“, тој е одличен претставник од оваа група на пива. Од техничка гледна точка, воопшто не е лесно да се направи слатко пиво, затоа што квалитетот на овој вид пиво е зависен од свежината, балансот меѓу сладот и отскокнувачката арома, благиот одложен вкус и повеќе неутрални ароми. Токму заради точно дефинираниот вкус и мирис, нивната појава и развој, не може да се сокрие ниту една грешка во вкусот и мирисот. Златен Даб до екстрема и на брилијантен начин ги исполнува овие прецизни критериуми. Лично јас Златен Даб го рангирам како едно од најдобрите пива на светскиот пазар“, оцени Михаел Зепф, пивскиот сомелиер.

Златен Даб е едно од најдобрите пива на светскиот пазар, смета Михаел Зепф, врвен пивски сомелиер што беше во посета на Прилепска Пиварница.


„Златен Даб е совршен пример за пиво од типот „европско лесно-лагер пиво“, тој е одличен претставник од оваа група на пива. Од техничка гледна точка, воопшто не е лесно да се направи слатко пиво, затоа што квалитетот на овој вид пиво е зависен од свежината, балансот меѓу сладот и отскокнувачката арома, благиот одложен вкус и повеќе неутрални ароми. Токму заради точно дефинираниот вкус и мирис, нивната појава и развој, не може да се сокрие ниту една грешка во вкусот и мирисот. Златен Даб до екстрема и на брилијантен начин ги исполнува овие прецизни критериуми. Лично јас Златен Даб го рангирам како едно од најдобрите пива на светскиот пазар“, оцени Михаел Зепф.

Пивскиот експерт својата оцена за квалитетот и рангирањето на Златен Даб ја формираше врз основа на три основни фактори во дефинирањето на пивото, пената, бојата и вкусот, хармоничноста и балансот на вкусови и свежината.


Тој, Златен даб го категоризира како интернационално слатко пиво, затоа што „уште при првата појава со изразено светла боја и фино меурчеста и цврста (стабилна) пена привлекува внимание. Со принесување на чашата, цитрусната арома се насетува уште со носните дразби, а потоа истото чувство доаѓа и до непцето каде што свежнината доаѓа до свој полн израз. Додека пак, последниот ефект на вкусот е совршен баланс меѓу дискретно слатка арома и мека горчина што отскокнува“, дополни проф. д-р Зепф во своето објаснување.

Според проф. д-р Зепф, високиот квалитет на Златен Даб се должи на високата и напредна технологија што ја поседува Прилепска Пиварница, што е посебно важна при правењето на лагер пиво. Еден од најголемите критериуми за квалитетот на пивото е свежината, која се добива преку кислородот и затоа ниското ниво на кислород во наполнето шише е исклучително важно.




За проф. д-р Михаел Зепф:

Михаел Зепф е пивски експерт од светски ранг. Доктор по пиварство, член на управниот одбор на Доменс академија (меѓународно активна организација за едукација и консултација за пиварство, пијалаци и храна) и одговорен за активностите на Светската пивска академија во Европа. Својата професионална кариера ја започнува на Техничкиот Универзитет во Минхен каде го брани докторатот по пиварството. Од 2010 година еден од најценетите пивски сомелиери и судии за Европската награда Пивска ѕвезда.
http://denar.mk/28217/biznis/pivski-somelier-zlaten-dab-edno-od-najdobrite-svetski-piva
 
Пивски сомелиер: Златен Даб едно од најдобрите светски пива

„Златен Даб е совршен пример за пиво од типот „европско лесно-лагер пиво“, тој е одличен претставник од оваа група на пива. Од техничка гледна точка, воопшто не е лесно да се направи слатко пиво, затоа што квалитетот на овој вид пиво е зависен од свежината, балансот меѓу сладот и отскокнувачката арома, благиот одложен вкус и повеќе неутрални ароми. Токму заради точно дефинираниот вкус и мирис, нивната појава и развој, не може да се сокрие ниту една грешка во вкусот и мирисот. Златен Даб до екстрема и на брилијантен начин ги исполнува овие прецизни критериуми. Лично јас Златен Даб го рангирам како едно од најдобрите пива на светскиот пазар“, оцени Михаел Зепф, пивскиот сомелиер.

Златен Даб е едно од најдобрите пива на светскиот пазар, смета Михаел Зепф, врвен пивски сомелиер што беше во посета на Прилепска Пиварница.


„Златен Даб е совршен пример за пиво од типот „европско лесно-лагер пиво“, тој е одличен претставник од оваа група на пива. Од техничка гледна точка, воопшто не е лесно да се направи слатко пиво, затоа што квалитетот на овој вид пиво е зависен од свежината, балансот меѓу сладот и отскокнувачката арома, благиот одложен вкус и повеќе неутрални ароми. Токму заради точно дефинираниот вкус и мирис, нивната појава и развој, не може да се сокрие ниту една грешка во вкусот и мирисот. Златен Даб до екстрема и на брилијантен начин ги исполнува овие прецизни критериуми. Лично јас Златен Даб го рангирам како едно од најдобрите пива на светскиот пазар“, оцени Михаел Зепф.

Пивскиот експерт својата оцена за квалитетот и рангирањето на Златен Даб ја формираше врз основа на три основни фактори во дефинирањето на пивото, пената, бојата и вкусот, хармоничноста и балансот на вкусови и свежината.


Тој, Златен даб го категоризира како интернационално слатко пиво, затоа што „уште при првата појава со изразено светла боја и фино меурчеста и цврста (стабилна) пена привлекува внимание. Со принесување на чашата, цитрусната арома се насетува уште со носните дразби, а потоа истото чувство доаѓа и до непцето каде што свежнината доаѓа до свој полн израз. Додека пак, последниот ефект на вкусот е совршен баланс меѓу дискретно слатка арома и мека горчина што отскокнува“, дополни проф. д-р Зепф во своето објаснување.

Според проф. д-р Зепф, високиот квалитет на Златен Даб се должи на високата и напредна технологија што ја поседува Прилепска Пиварница, што е посебно важна при правењето на лагер пиво. Еден од најголемите критериуми за квалитетот на пивото е свежината, која се добива преку кислородот и затоа ниското ниво на кислород во наполнето шише е исклучително важно.




За проф. д-р Михаел Зепф:

Михаел Зепф е пивски експерт од светски ранг. Доктор по пиварство, член на управниот одбор на Доменс академија (меѓународно активна организација за едукација и консултација за пиварство, пијалаци и храна) и одговорен за активностите на Светската пивска академија во Европа. Својата професионална кариера ја започнува на Техничкиот Универзитет во Минхен каде го брани докторатот по пиварството. Од 2010 година еден од најценетите пивски сомелиери и судии за Европската награда Пивска ѕвезда.
http://denar.mk/28217/biznis/pivski-somelier-zlaten-dab-edno-od-najdobrite-svetski-piva

Којзнае колку пари му лупнале Сашо и Панда со посредување на Чатлевски на овој професоров за да каже дека тињана што ја точат во прилеп е една од најдобрите светски пива,башка и сумњив афторитет ми е професорон чим толку го фали дабот:pos:
 
Којзнае колку пари му лупнале Сашо и Панда со посредување на Чатлевски на овој професоров за да каже дека тињана што ја точат во прилеп е една од најдобрите светски пива,башка и сумњив афторитет ми е професорон чим толку го фали дабот:pos:
Splendora; сигурно ти аплаудира пред компјутер на изјавава :D
 
Splendora; сигурно ти аплаудира пред компјутер на изјавава :D
:icon_lol:
Немаше ни да ја видам изјавата да не ме означеше, ама да, се согласувам дека е тиња :icon_lol:
Сепак, различни вкусови си постојат, така да, кој што сака нека си пие.
 
Едно од најдобрите чешки пива
100909_090615_krusovice.jpg

krusovice-web.gif
 
Отворете ја анкетата повторно да видите каков растур ќе направи Дабот. Ако ништо друго во последно време мислам дека повеќе се пие од Скопското.
 

Земал пари за да каже така,еј му платиле авионска карта го донеле му наместиле некоја манекенка ( нај веројатно некоја битолчанка или скопјанка пошо прилепчанки генерално се грди и испод просек ) му дале некоја паричка и пишал добра критика за дабот , мислам еј ДАБ е тоа треба идиот да биде човек за да поверува дека критикава е непристрасно напишана и дека не е купена со пари :pos:
--- надополнето: 26 септември 2013 во 14:36 ---
Отворете ја анкетата повторно да видите каков растур ќе направи Дабот. Ако ништо друго во последно време мислам дека повеќе се пие од Скопското.

Го пијат хипстеришта и сељачишта демек нова амбалажа паштета капаче реклами ова она а тиња не видена е дабот :icon_lol: Најголем гаф на сашо ЌЕ ГО РУШИМЕ СКОПСКО,во секоја продавница треба да има најмалку по 5 гајби даб :pos: Абе горското поише се троши од дабот море хеј :pos:
--- надополнето: 26 септември 2013 во 14:38 ---
Splendora; сигурно ти аплаудира пред компјутер на изјавава :D

Ај ти кажи дека не се согласуваш и дека дабот е едно од најдобрите пива во светот :D Ги сваќам оние од администрација шо мекиците од стража им се бренд :pos: башка и што имаше банери од даб на порталот ,ама секој познавач на пиво ќе ти каже што е како е, пивото не го прави флашата и налепницата :icon_lol: Немој барем сега кога пиеш баварски пива .:)
--- надополнето: 26 септември 2013 во 14:39 ---
:icon_lol:
Немаше ни да ја видам изјавата да не ме означеше, ама да, се согласувам дека е тиња :icon_lol:
Сепак, различни вкусови си постојат, така да, кој што сака нека си пие.

Еве експертско мислење кое што го ценам. :D
Ако е убаво тогаш ќе ти каже дека е убаво,ако не чини ти кажува дека не чини нема тука трте мрте. :)
 
Го пијат хипстеришта и сељачишта демек нова амбалажа паштета капаче реклами ова она а тиња не видена е дабот :icon_lol: Најголем гаф на сашо ЌЕ ГО РУШИМЕ СКОПСКО,во секоја продавница треба да има најмалку по 5 гајби даб :pos: Абе горското поише се троши од дабот море хеј :pos:

Кој го пие не е битно, битно е колку се пие. Нека се отврои темата повторно и тоа анкета даб против скопско и да видиш дека ако во оваа анкета скопското е кликнато 10 пати повеќе пред 9 години денес дабот повеќе се пие. Што се однесува до рекламите, амбалажата тоа во право си но маркетингот може да те натера да пробаш еден производ а не редовно да го конзумираш.
 
Кој го пие не е битно, битно е колку се пие. Нека се отврои темата повторно и тоа анкета даб против скопско и да видиш дека ако во оваа анкета скопското е кликнато 10 пати повеќе пред 9 години денес дабот повеќе се пие. Што се однесува до рекламите, амбалажата тоа во право си но маркетингот може да те натера да пробаш еден производ а не редовно да го конзумираш.

освен локал патриоти некој мразачи на скопје и хипстери никој друг не го пие дабот,другите не ни чувствуваат потреба да гласаат на такви апсурдни анкети исто како да направиш анкета кватро кола или кока кола, ќе се јават вљубениците во кватро додека конзумирачите на кока кола дури им е неприродно да гласаат на таква апсурдна анкета, кажи ми кај тоа се пие повеќе дабот ? Јас немам видено во ниедна продавница кафана или кафич некој да порачува даб или да се троши, освен во една скопска дискотека каде што прилепска пивара им направи тенди менди им даде се бесплатно само да служат даб дури и таму поише туботгот се троши а дабот си седи,бедни се прилепска пивара БЕДНИ исто како што дабот им е беден изговор за пиво да не е туборгот и пепсито пропаднаа одамна. Доказ за тоа ти е и што само три шлепери со пиво од прилепска има излезено од дистрибутивниот центар во скопје, и тоа пази истото пиво се ротира земале во продавница три гајби му поминува рокот го враќаат назад им даваат тазе пиво :pos:
Уосталом на успешен производ не му треба некој си професор за кој што прв пат слуша народот да му каже шо е добро, си знае народот си троши скопско :icon_lol:
АХ МОЈАТА ЧУДЕСНА ЗЕМЈА МАКЕДОНИЈА МЕКИЦИТЕ ОД СТРАЖА БРЕНД И ДАБОТ ПИВО БИЛ :pos:
 
освен локал патриоти некој мразачи на скопје и хипстери никој друг не го пие дабот,другите не ни чувствуваат потреба да гласаат на такви апсурдни анкети исто како да направиш анкета кватро кола или кока кола, ќе се јават вљубениците во кватро додека конзумирачите на кока кола дури им е неприродно да гласаат на таква апсурдна анкета, кажи ми кај тоа се пие повеќе дабот ? Јас немам видено во ниедна продавница кафана или кафич некој да порачува даб или да се троши, освен во една скопска дискотека каде што прилепска пивара им направи тенди менди им даде се бесплатно само да служат даб дури и таму поише туботгот се троши а дабот си седи,бедни се прилепска пивара БЕДНИ исто како што дабот им е беден изговор за пиво да не е туборгот и пепсито пропаднаа одамна. Доказ за тоа ти е и што само три шлепери со пиво од прилепска има излезено од дистрибутивниот центар во скопје, и тоа пази истото пиво се ротира земале во продавница три гајби му поминува рокот го враќаат назад им даваат тазе пиво :pos:
Уосталом на успешен производ не му треба некој си професор за кој што прв пат слуша да му каже шо е добро, си знае народот си троши скопско :icon_lol:
АХ МОЈАТА ЧУДЕСНА ЗЕМЈА МАКЕДОНИЈА МЕКИЦИТЕ ОД СТРАЖА БРЕНД И ДАБОТ ПИВО БИЛ :pos:

Ме интересира дали си излегол од Скопје некогаш. Бидејќи твоите тврдења се базират како што гледам само на Скопје. Значи Охрид, Прилеп, Битола, Струмица во овие градови со голо око се гледа дека Дабот повеќе се пие, дали на кафичите и ресторантите повеќе им одговара соработката со Прилепска Пивара незнам но знам дека добивката од пивото Даб во 2012 е за 4 пати повисока во споредба со 2011. А овој тренд и понатаму продолжува. Во Струмица на пример во „у Пабо„ се нудат и Скопксо и Даб на точење. Скопско ретко кој да нарача.
 
Некој ми спомна дека Скопско го правеле во Албанија. Има некој информација за оваа шпекулација?
 
Ме интересира дали си излегол од Скопје некогаш. Бидејќи твоите тврдења се базират како што гледам само на Скопје. Значи Охрид, Прилеп, Битола, Струмица во овие градови со голо око се гледа дека Дабот повеќе се пие, дали на кафичите и ресторантите повеќе им одговара соработката со Прилепска Пивара незнам но знам дека добивката од пивото Даб во 2012 е за 4 пати повисока во споредба со 2011. А овој тренд и понатаму продолжува. Во Струмица на пример во „у Пабо„ се нудат и Скопксо и Даб на точење. Скопско ретко кој да нарача.

Буре даб е 1370 денари буре Скопско ти е преку 4000 денари даб на точење 80 денари 400 мл скопско 400 мл 120 денари :pos: Плус прилепска опремата за точење ја дава гратис.
Да да 4 пати е зголемена продажбата 2011 продадоа цели 4 шлепери даб во 2012 цели 16 шлепери додека од скопска пивара секојдневно излегуваат само за извоз по 10 шлепери + 20 за низ дистрибутивните центри низ македонија + во сезона сите камиончиња прават по 3/4 тури и тоа полни излегуваат.
Туку ај доста со тебе исправам криви дрини очигледно некој лок патриота си или или имаш некој кој ти работи таму.

Од продадени 200 гајби месечно имаш повратници 190 гајби не продадено пиво, друга работа што кога ќе седнат негде од шофери комерцјалисти чистачи директори во прилепска сите пијат скопско ама во чаши од даб или туборг тоа многу кажува за квалитетот на дабот :pos:
Мислам кој охрид која битола кој прилеп која струмица кога скопје е најголемиот потрошувач овие сите заедно да се соберат не можат ни 20% од скопскиот пазар да направат не па повеќе,башка и се мразачи на скопјани :icon_lol:
Да ти го откријам рецептот за ДАБ, собери 1000 мајмуни од прилеп, дај им да пијат вода од лајнарка , нека мочаат во шишиња од Даб, газирај ја мочката нека отстои три дена на сонце стави ги шишињата во гајби и ВОАЛА ете ти ДАБ пиво подготвено за продажба :D
 

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom