Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 286 40,7%
  • Златен даб

Гласови: 190 27,0%
  • Amstel

Гласови: 68 9,7%
  • Heineken

Гласови: 79 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,5%
  • Beck's

Гласови: 18 2,6%
  • Други

Гласови: 128 18,2%

• Вкупно гласачи
    703
Па добро ова е генерално од тоа што сум пиел. Не сум љубител на крафтови и пченични. Повеќе сакам питки лесни, нема сега да глумам експерт со некое нефилтрирано пример. Исто не сум фан на темни пива ни па овошни глупости. Макс што би одел е Старопрамен Гранат (го немам начекано кај нас), кој е некоја полу темна варијанта ама и од тоа повеќе од кригла неможам да испијам. Али затоа регулар пилснер би го толчел до гихт да ми се појави.
Во ред е, јас исто 90% од времето сакам лагери. На крај краишта пиво е да те освежи, и долго да имаш што да шмрцкаш во друштво или пред компјутер, телевизор.. е си сакам и пченични, на времето и темни, ама кај нас тенко на таа тема.

Пиварата Eichbaum која прави и многу пива под друго име што се продаваат низ државите, е под стечај. Ќе ја смали понудата по маркетите.
Чим Дани ловес дис мора да имале некоја јако јако лоша понуда
Во ред е, јас исто 90% од времето сакам лагери. На крај краишта пиво е да те освежи, и долго да имаш што да шмрцкаш во друштво или пред компјутер, телевизор.. е си сакам и пченични, на времето и темни, ама кај нас тенко на таа тема.
На тема темни пива ако некогаш те носи патот накај Финска (или било кој друг нормално) посебно во Турку/Åbo пиварата се вика Kakola brewing company
Пивото Lauha - мислам дека после ова почнав да ги сакам Stout

На тема темни пива ако некогаш те носи патот накај Финска (или било кој друг нормално) посебно во Турку/Åbo пиварата се вика Kakola brewing company
Пивото Lauha - мислам дека после ова почнав да ги сакам Stout
Па-што-знам- далли-неккоггаш-ќе-иддам- во-Финнска :)
Ама, никогаш не викај никогаш.

Па-што-знам- далли-неккоггаш-ќе-иддам- во-Финнска :)
Ама, никогаш не викај никогаш.
Никогаш не викај никогаш.
А и убава е за посета зашто да не, плус Stout не е за на плажа у Шпанија/Италија/Тајланд :)

Никогаш не викај никогаш.
А и убава е за посета зашто да не, плус Stout не е за на плажа у Шпанија/Италија/Тајланд :)
Што знам, смешни ми се финците, со тоа јазикот.
Само не знам има ли можност од Финска одозгора преку Тромсо да спаднам до Берген, тогаш би ималп смисла и патувањето и stout от.

Фала им што ме појачаа со 30+ пива, ама јок... Steam Brew некако ќе добие прелазна (ради цената се носат), другото е отров.

Никогаш нема да ја заборавам фотката од еден лик што за Untappd сликал како го истура во садопер Eichbaum темното :D

Ги има уште 3-4 вакви пивари на пазарот тука.

Кам, Зур/Дим, Топ Дринкс... барем малце од малце некој критериум да имаат.

Back
На врв Bottom