Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 283 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 189 27,0%
  • Amstel

Гласови: 67 9,6%
  • Heineken

Гласови: 78 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,6%
  • Beck's

Гласови: 18 2,6%
  • Други

Гласови: 126 18,0%

• Вкупно гласачи
    699
Вчера додек гледав формула удрив Морети 0,5% (не пијам додека возам :Р)

Би рекол доста добро, може и подобро да ми беше од Перони 0.0% што е
Не е лошо, не знам која точно српска пивара е ама е едно од подобрите копии на рецепти... Само не вреди баш за парите. Се шлепаат на фактот дека многумина не знаат дека не е италијански увоз.

Не е лошо, не знам која точно српска пивара е ама е едно од подобрите копии на рецепти... Само не вреди баш за парите. Се шлепаат на фактот дека многумина не знаат дека не е италијански увоз.
Тоа за кај нас!
Јас италијански само шпагети и мортадела купувам, пиво јок! Пробав, не ги бива, толку! Ни Asahi ни Peroni не ми се допаднаа!
Не дека се лоши, ама не вредат за цената!

Не е полнето во Србија можам да ти гарантирам. Италија ми е поблиску од Србија :)

Нем заприметив каде е полнето, ако ти е битно ќе погледнам утре го имам шишето.
Тоа за кај нас!
Јас италијански само шпагети и мортадела купувам, пиво јок! Пробав, не ги бива, толку! Ни Asahi ни Peroni не ми се допаднаа!
Не дека се лоши, ама не вредат за цената!
Чичо дојди на гости да те прошетам низ продавница да видиш какви мочки продаваат по цена од барел сурова нафта
Одма ќе смениш мислење за италијаниве

Шала на страна тука (Шведска) е монопол за алкохол, само една продавница го продава (со државна сопственост ако не се лажам) пива се изгор скапи боље да купам литро квалитетно виски него литро пиво (кога некој ќе каже дека под 1€ нема пиво одма ќе почнат ама стандардот ова она, Али рачунај Кам држи преминум пива за тие околу евро што се)
Безалкохолни ги има секаде и се поефтини од алкохолните ама далеку од ефтини.
Моретито и Сан Мигел се едни од поефтините.

Не е полнето во Србија можам да ти гарантирам. Италија ми е поблиску од Србија :)

Нем заприметив каде е полнето, ако ти е битно ќе погледнам утре го имам шишето.

Чичо дојди на гости да те прошетам низ продавница да видиш какви мочки продаваат по цена од барел сурова нафта
Одма ќе смениш мислење за италијаниве

Шала на страна тука (Шведска) е монопол за алкохол, само една продавница го продава (со државна сопственост ако не се лажам) пива се изгор скапи боље да купам литро квалитетно виски него литро пиво (кога некој ќе каже дека под 1€ нема пиво одма ќе почнат ама стандардот ова она, Али рачунај Кам држи преминум пива за тие околу евро што се)
Безалкохолни ги има секаде и се поефтини од алкохолните ама далеку од ефтини.
Моретито и Сан Мигел се едни од поефтините.
Чичин ја у принцип немам принципи :)
Али во продавница каде не држат пиво не влегувам :), така и во таква земја!
Имам еден колега шкииптар таму, он често се слика со пиво, треба да загледам што пие!
А за доаѓање, подобро ти во Септември спушти се на Октобар фест, 100% подобра варијанта!
Јас го испланирав да ми падне со саем, треба јако да биде!

Чичин ја у принцип немам принципи :)
Али во продавница каде не држат пиво не влегувам :), така и во таква земја!
Имам еден колега шкииптар таму, он често се слика со пиво, треба да загледам што пие!
А за доаѓање, подобро ти во Септември спушти се на Октобар фест, 100% подобра варијанта!
Јас го испланирав да ми падне со саем, треба јако да биде!
Од септември сум на трудничко тешко госпожата да ме пушти да идам на октоберфест :(

Back
На врв Bottom