Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 78 11,3%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 123 17,8%

• Вкупно гласачи
    692
Јас како љубител на пченични пива, од (полу)пченичново Скопско не бев разочаран, што на некој начин е големо достигнување за тоа пиво затоа што од старт имав многу ниски очекувања.
Но во споредба со Германските квалитетни пченични пива? Светлосни години е назад.

Го пробав пред некое време, ама не го искоментирав Скопско вајс пошто ќе дојде @wiksa и ќе рече "кој си бе ти вајзени да коментираш?"
*во моја одбрана негде 60 пробани имам на листата :D

Ама ако треба да го оценам би го сместил негде на средина. 2.5/5.
Реално не е повраќаница ко што го нападнаа. Една класа над тоа е. Пробајте ги оние што се продаваат по ДИМ, Кит Го и сл... Скопското бар има некаков карактер во споредба со нив.
Е да, не е да се споредува со Ердингер, Пауланер, Вајнштефанер.

Но, на крај ме радува фактот што се шири понудата со нов стил на пазарот.
Нашиот народ многу е навикнат на лагер и освен тоа друго не прифаќа.

Го пробав пред некое време, ама не го искоментирав Скопско вајс пошто ќе дојде @wiksa и ќе рече "кој си бе ти вајзени да коментираш?"
*во моја одбрана негде 60 пробани имам на листата :D

Ама ако треба да го оценам би го сместил негде на средина. 2.5/5.
Реално не е повраќаница ко што го нападнаа. Една класа над тоа е. Пробајте ги оние што се продаваат по ДИМ, Кит Го и сл... Скопското бар има некаков карактер во споредба со нив.
Е да, не е да се споредува со Ердингер, Пауланер, Вајнштефанер.

Но, на крај ме радува фактот што се шири понудата со нов стил на пазарот.
Нашиот народ многу е навикнат на лагер и освен тоа друго не прифаќа.
Ne sum go probal planot e na sledno idenje vo mkd da go napravam toa.
I bas kako sto kaza doagam so mnogu niski ocekuvanja, ne planiram da go sporeduvam so Germanskite ili 2-3 svedski sto se strasno dobri.

Konfliktot ne e jas vs @Dani nego Weiss vs IPA, mislam deka nemam sretnato ljubitel sto gi ceni i dvete ili ednoto ili drugo
Zasto e toa taka pojma nemam, moze e razlika vo nacinot na konzumiranje. Primer pred okolu mesec dena na odmor otidov so Skotlangjani u Irish pub da gledame fudbal i site naracuvaat guiness i vikam i jas ke zemam iako ne sum ljubitel (plus bese toceno, niz svedska toa go nema stalno e limenka)
Eden od deckite dosta fer odma prasa si go probal znaes da go konzumiras? Sum problam ne go sakam moze gresam nesto

Spored niv prvata goltka treba da ja doneses penata nekade do pocetokot na G na casata toa da ti e nekoj reper, iskreno doaleku podobar za pienje bese posle toa voopsto nemase gorcina kako sto e slucaj koga najcesto sum go probuval (da znam deka i toceno vs limenka e razlika ama eve koga imate prilika probajte go vaka bas dali i vie ke osetite razlika)

Јас како љубител на пченични пива, од (полу)пченичново Скопско не бев разочаран, што на некој начин е големо достигнување за тоа пиво затоа што од старт имав многу ниски очекувања.
Но во споредба со Германските квалитетни пченични пива? Светлосни години е назад.
Секако не е Пауланер или Кромбахер ама пак затоа и цената му е скоро упола.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom