Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 293 41,1%
  • Златен даб

Гласови: 190 26,6%
  • Amstel

Гласови: 68 9,5%
  • Heineken

Гласови: 81 11,4%
  • Tuborg

Гласови: 54 7,6%
  • Beck's

Гласови: 20 2,8%
  • Други

Гласови: 128 18,0%

• Вкупно гласачи
    713
Некои нови пива во Интершпар (во Топанско Поле):

Прегледај го приврзокот 488521

Го пробав Бакалар, ама не ме одушеви, може зашто не беше изладено.

Прегледај го приврзокот 488522
Estrella Galicia важи за едно од подобрите шпански пива (ако не и најдобро, од овие што се за general consumption не споредувам со микро пивари)

Warstainer-ot барем во Шведска е меѓу подобрите ефтини пива (германско е знам, ама маркетот во Шведска е преплавен од него посебно што е доста носено од камионџии за препродавање)
Пред недела дена бев на брод си одев дома со кола 12€ беше 24х0.33 лименки

Искрено малку ми е чудно да варстеинер биде поефтино од Галиција ама тоа е

Исто хакерот е солидно пивце, киринот не ми остави некој впечаток

Estrella Galicia важи за едно од подобрите шпански пива (ако не и најдобро, од овие што се за general consumption не споредувам со микро пивари)

Warstainer-ot барем во Шведска е меѓу подобрите ефтини пива (германско е знам, ама маркетот во Шведска е преплавен од него посебно што е доста носено од камионџии за препродавање)
Пред недела дена бев на брод си одев дома со кола 12€ беше 24х0.33 лименки

Искрено малку ми е чудно да варстеинер биде поефтино од Галиција ама тоа е

Исто хакерот е солидно пивце, киринот не ми остави некој впечаток
Шузнам Хакерот мене ми е во класа на Пауланерот. Оти таква разлика во цена куј го знае.

Шузнам Хакерот мене ми е во класа на Пауланерот. Оти таква разлика во цена куј го знае.
Па не видов цена на пауланерот и не го прокоментирав, а и нема потреба секаде си е познат за добро пиво

Иначе за мене се уште најдобро германско е Агустинер (2023 прв пат го пробав и еве уште немам боље Германец лагер/хелл пиено)

Овие се тие новите што ги пишав погоре во Топ дринкс. Изгледа имаат соработка со нив или со нивниот дистрибутер.

Мене па Бакаларот ми е солидно пивце и баш земав едно, а ретко купувам дупликати :D

Кирин Ичибан ми беше долго време во wishlist, ама ме разочара.
Пражачка слабо исто. Варштајнер така така.
Другите се добри.

Ѕиркаат и Unlaguer, Hopfen Brau, Ludger Classic и Mexiqana на сликите. Тие НЕ! :D

Па не видов цена на пауланерот и не го прокоментирав, а и нема потреба секаде си е познат за добро пиво

Иначе за мене се уште најдобро германско е Агустинер (2023 прв пат го пробав и еве уште немам боље Германец лагер/хелл пиено)
Агустинер е нумеро уно во Минхен. Скоро на секое излегување седнувавме кај нив, имаат и квалитетен ресторан. Бар за мои критериуми. Синот пиеше нивен вајс, вика добар е, ама тој и не е пивопиец, може и поправилна му е оценката :ROFLMAO: . Штета на Окртобарфест не најдовме место кај нив, не пуштија да стоиме, ама не е тоа тоа. Плус имаа некој баварски оркестар тапанчиња пукаше.
Ама затоа други пивца си пробавме. За Хакер Пшорот не бев ни чул, а он да ти бил супер пиво.
Автоматски споено мислење:

Ова напатениве со 10 фунти кригла и даб од 150 динара им е добар.

За добар пијаница нема лош алкохол ;)

Агустинер е нумеро уно во Минхен. Скоро на секое излегување седнувавме кај нив, имаат и квалитетен ресторан. Бар за мои критериуми. Синот пиеше нивен вајс, вика добар е, ама тој и не е пивопиец, може и поправилна му е оценката :ROFLMAO: . Штета на Окртобарфест не најдовме место кај нив, не пуштија да стоиме, ама не е тоа тоа. Плус имаа некој баварски оркестар тапанчиња пукаше.
Ама затоа други пивца си пробавме. За Хакер Пшорот не бев ни чул, а он да ти бил супер пиво.
Автоматски споено мислење:

За добар пијаница нема лош алкохол ;)
Буквално пред една недела ја поминував ајде пола Германија на пат накај дома, ама да знаев дека има Агустинер вака имаше да вртам и до Минхен само да го пробам :)

ова хакерот и јас сега брзо го пробав додека бев Будимпешта, баш она никад чуо ама доста солидно пивце искочи

Овие се тие новите што ги пишав погоре во Топ дринкс. Изгледа имаат соработка со нив или со нивниот дистрибутер.

Мене па Бакаларот ми е солидно пивце и баш земав едно, а ретко купувам дупликати :D

Кирин Ичибан ми беше долго време во wishlist, ама ме разочара.
Пражачка слабо исто. Варштајнер така така.
Другите се добри.

Ѕиркаат и Unlaguer, Hopfen Brau, Ludger Classic и Mexiqana на сликите. Тие НЕ! :D
Види види и ние да се сложиме за пиво, кој би рекол :) (хинт Кирин)

Буквално пред една недела ја поминував ајде пола Германија на пат накај дома, ама да знаев дека има Агустинер вака имаше да вртам и до Минхен само да го пробам :)

ова хакерот и јас сега брзо го пробав додека бев Будимпешта, баш она никад чуо ама доста солидно пивце искочи

На многу места (надвор од Македонија) го гледав по менија, ама претежно давам предност на локалните каде и да сум.
Го ставив на wishlist поодамна, ај викам штом го форсираат толку треба да е добро. И искрено не, не би го купил пак.

За европски пазар произведено е во Вајнштефан, инаку најстарата пивара. Не е во некоја третокласна ипак...

Сапоро, Асахи па Кирин - вака би ги рангирал трите јапонски што сум ги пиел.

Хакерите имаат посебно за Октобарфест, малку појако од обично.
Може затоа ме купиле :)
Инаку долга историја имале, Хакер и Пшор биле посебни, па се споиле за на крај да ги голтне Пауланер.
Јапонски пива во Јапонија. Јас еднаш на аеродромот во Хонг Конг налетав на промоција на Асахи, гром пиво.
Сега од Перони во Топдринкс, со ништо не се разликува од Перони.
Макар што ми иде мисла дека се е до моментот, кога лафиме за пиво.
Ок има батал пива кои и името пиво не го заслужуваат. Ама генерално последниве 10 години има и топ пива. Тоест ние дознаваме за нив.

Хакерите имаат посебно за Октобарфест, малку појако од обично.
Може затоа ме купиле :)
Инаку долга историја имале, Хакер и Пшор биле посебни, па се споиле за на крај да ги голтне Пауланер.
Јапонски пива во Јапонија. Јас еднаш на аеродромот во Хонг Конг налетав на промоција на Асахи, гром пиво.
Сега од Перони во Топдринкс, со ништо не се разликува од Перони.
Макар што ми иде мисла дека се е до моментот, кога лафиме за пиво.
Ок има батал пива кои и името пиво не го заслужуваат. Ама генерално последниве 10 години има и топ пива. Тоест ние дознаваме за нив.

aziski piva se letni lesni piva. ne se za ova vreme u godinata.

Back
На врв Bottom