Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 279 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,3%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 77 11,2%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 122 17,7%

• Вкупно гласачи
    689
На пивофест пробав Бак Pale Ale. Ок е, но Foks на Pivolabs повеќе ми прави ќејф a и коректна цена има.

091 со 220 ден лименка можат да бркаат работа, ваљда пешки ги носат од Хрватска.

Docker pub во Белград има 15-20 крафт пива на точење, мој фаворит е Grizzly. Таму првпат пробав New England Pale Ale и American Pale ale, лесни ale-ови со овошни примеси, штета што во МК никој не ги прави овие сорти, таман се за пиење во лето.

Sputnik 1957 во Крагујевац исто има крафт пива, пробав неколку пива од Crow craft brewery интересни се.

Српските Dogma ги пробал некој? *ги има и кај нас.
Генерално доста добро им се оценети пивата гледам.
Рола-Бола (Double New England IPA) над 4 рејтинг има.

Инаку гледам Скопско тука има подобар рејтинг отколку во Македониja :D

од 3ца што оставиле review сите до еден 5 ѕвезди, пак да се жалите дека сте немале убаво пиво :P
Прегледај го приврзокот 343773
Сигурно ли не се некои носталгични Македонци? :LOL:

Немам појма, може навистина им се допаднало и на тукашни :)
Инаку ракијата тука е поскапа од доста брендови виски (ако воопшто налеташ на неа), горе доле по 60-70тина долари за 750мл (2500-3000 мкд).

za da prodavas u dan murphys treba da e kvaliteten produktot. proaga seriozni testovi pred da go stavat na polica... ova e prv pat mak pivo da vleze vo vakov lanec na zapad.
Автоматски споено мислење:

Немам појма, може навистина им се допаднало и на тукашни :)
Инаку ракијата тука е поскапа од доста брендови виски (ако воопшто налеташ на неа), горе доле по 60-70тина долари за 750мл (2500-3000 мкд).

si ja probal sidnejskata? DNA

1662296869479.png

Последно уредено:
Инаку гледам Скопско тука има подобар рејтинг отколку во Македониja :D

од 3ца што оставиле review сите до еден 5 ѕвезди, пак да се жалите дека сте немале убаво пиво :P
Прегледај го приврзокот 343773

Untappd ми е порелевантна :D

2.95/5 од 7298 оценки, добро е скокна 0.01 од последна проверка :D

Српските Dogma ги пробал некој? *ги има и кај нас.
Генерално доста добро им се оценети пивата гледам.
Рола-Бола (Double New England IPA) над 4 рејтинг има.

Јас ги пробав, купив во Белград лименки и не се нешто wow. Кај нас се по 250 ден лименка што е прескапо по мене.

Пред месец и кусур 12 вакви буриња донесоа кај мене на работа, у првиот ден шитнавме 3. До ден денес останавме на 9 комада што уште дремат по рафтови. Изглеа ќе е до денот.
Го секнавме веќе со колегава,сеа отиде да донесе Ердингер :vozbud: строго weissbier се пие

za da prodavas u dan murphys treba da e kvaliteten produktot. proaga seriozni testovi pred da go stavat na polica... ova e prv pat mak pivo da vleze vo vakov lanec na zapad.

si ja probal sidnejskata? DNA

Прегледај го приврзокот 343776
Не сум, не знам ни во кој маркет ја шиткаат тука, во Liquorland и BWS што ми се блиску не сум ја видел.
Инаку кога ќе се преселиш наваму ќе те поврзам со наши што варат тука :D

Untappd ми е порелевантна :D

2.95/5 од 7298 оценки, добро е скокна 0.01 од последна проверка :D
Види колку и да се релевантни страниве, сите се biased, особено ако е оценувано од некој што живее низ централна Европа каде има 1000 брендови, или различна култура на пиење пиво. Јас ако оценувам IPA сите до еден ќе добијат по една ѕвезда, не дека не ги бива, туку дека јас не ги сакам, така и со лагерите :)
Нашите пива за на жешко време да се разладиш бркаат работа, секако има подобри пива, али за цената се топ.

Dechki prashanje, kade da se najde Blue Moon? Proveriv na paket, players i sakampivo sekade e out of stock so info deka nema da go uvozuvale vekje bilo preskapo?!
A bi sakal i vashe mislenje da slushnam za nego... :)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom