Пиво

• Креатор на темата Креатор на темата Мистичен
  • Време на започнување Време на започнување

Коe пиво најчесто го пиетe?

• Скопско

Гласови: 280 40,5%
  • Златен даб

Гласови: 188 27,2%
  • Amstel

Гласови: 67 9,7%
  • Heineken

Гласови: 78 11,3%
  • Tuborg

Гласови: 53 7,7%
  • Beck's

Гласови: 17 2,5%
  • Други

Гласови: 123 17,8%

• Вкупно гласачи
    692
Чешки Бадвајзер Будвар, се заљубив во пивово :ljubove: Нареден пат кога ќе одам во Веро, ќе купам неколку комада...нека се најдат ^__^

BudweiserBudvarBeerBottle_1x500ml.jpg

Го пробав и италијанското Пиерони, мех... Not great, not terrible.
и мене ми беше омилено се додека не го пробав старопраменот. :D може периодот таков ми бил ама сепак будвајзрот е бомбона.

Од мене препорака и за алкохолното hefeweiss за љубителите на овој тип пиво.
Инаку Weihenstephan велат дека е најстарата пивара во светот. Многу блиску до 1000 години постоење се :)
Јасно јасно, често си го уживам него тука го имам за купување у продавница. Само ете таква беше приликата прв пат да го пробам без алкохол и ме изненади вкусот

odlichno svetlo i ne mnogu teshko pivo za pienje, plus imaat simpa chashi, najgolem problem e shto e 0,33 pa snemuva brzo. :P
Прегледај го приврзокот 321600

Treba da go probas originalot... San Miguel e filipinsko pivo sto na vremeto otvorilo pivara i u Spanija sto podocna ja prodale. Spanskoto e OK, mada originalot e mnogu bolji, San Miguel Light e top pivo, edno od najprodavanite u svetot, Red Horse e interesno, jako pivo so 8% alkohol, Pale Pilsen i Negra (temnoto) im se isto dobri za smena.

1644892268701.png

Treba da go probas originalot... San Miguel e filipinsko pivo sto na vremeto otvorilo pivara i u Spanija sto podocna ja prodale. Spanskoto e OK, mada originalot e mnogu bolji, San Miguel Light e top pivo, edno od najprodavanite u svetot, Red Horse e interesno, jako pivo so 8% alkohol, Pale Pilsen i Negra (temnoto) im se isto dobri za smena.

Прегледај го приврзокот 322192
jas bi go probal samo kade da go najdam ovde kaj nas? :P

veda (bela ipa) edno od dvete novi piva, istata pivara shto go pravi i foksot, realno etiketa skroz dobra, pivoto ne e losho, no foksot mi e podobar, barem mene, sega kafentse (malo do gore) pa kje go probam i drugoto :D

IMG_20220301_161845.jpg
Автоматски споено мислење:

pumpkin ale, ne e voopshto losho, podobro mi e od belata ipa megjutoa ne i podobro od foksot :) preporaka da si gi probate i dvete novi pivca, a ako go nemate foksot da go probate i toa

IMG_20220301_170234.jpg

Последно уредено:
Еднаш пиев Карслберг у кафич и ми имаше вкус како да ми ждрига некој што испил 1 гајба скопско и 4 двелитарки топло горско помешано со кутија родео меко. Пред некој ден ми се засвиѓа флашата од 700мл и си купив, одлично пиво.

За ова дојдов, полско темно пиво иако не е баш класично темно туку е некоја темна верзија на светло пиво, ако можам така да се изразам. Не е црно.
9% алкохол, тоа посебно ме заинтересира. Земав 2 лименки чисто да пробам, 55 денара е ги има во Жито. Вкусот е малце тежок и горчлив на прв цуг ама после си легнува, имам некое чувство дека е тешко и не е за пијанка, мислам дека летно време нема да биде добро, ќе боли глава и ќе тежи на стомак. А цената одговара многу за алкохолот што го има, 3 лименки земја, 150 денара :D
А и што е финтата со 9% алкохол не ми е јасно.

2aa2pcy.jpg

Еднаш пиев Карслберг у кафич и ми имаше вкус како да ми ждрига некој што испил 1 гајба скопско и 4 двелитарки топло горско помешано со кутија родео меко. Пред некој ден ми се засвиѓа флашата од 700мл и си купив, одлично пиво.

За ова дојдов, полско темно пиво иако не е баш класично темно туку е некоја темна верзија на светло пиво, ако можам така да се изразам. Не е црно.
9% алкохол, тоа посебно ме заинтересира. Земав 2 лименки чисто да пробам, 55 денара е ги има во Жито. Вкусот е малце тежок и горчлив на прв цуг ама после си легнува, имам некое чувство дека е тешко и не е за пијанка, мислам дека летно време нема да биде добро, ќе боли глава и ќе тежи на стомак. А цената одговара многу за алкохолот што го има, 3 лименки земја, 150 денара :D
А и што е финтата со 9% алкохол не ми е јасно.

2aa2pcy.jpg
Fintata e deka ako ispiesh 3+ kje te boli glava :D
Автоматски споено мислење:

Vo chest na deneshniot praznik :D Prvo irsko kafentse pa zeleno pivo (skopsko tocheno) :D :ајнапиво: Da ne zaboravam i irska muzika vo pozadina
Da zhivee Irska, a i Makedonija zaedno so skopska pivara :D
IMG_20220317_150317.jpg
IMG_20220317_152718.jpg

Последно уредено:
Оддамна се спремав да одам во Порта, па конечно се убедив.
И наплатив за чекањето...

Добро се покажа O'Hara's.
Али од трите најдобро ми легна White Haze IPA

20220317_175335.jpg

Irish Stout

20220317_173244.jpg

51st State IPA

20220317_170138.jpg

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom