Писмо од Нирнберг... (Македонец и грк)

• Креатор на темата Креатор на темата ^^Smiley^^
  • Време на започнување Време на започнување

^^Smiley^^

Broo Tal Smy Lee
Член од
25 јануари 2007
Мислења
1.045
Поени од реакции
25
Lele ne mi se veruva, ova Grcive se ludi, zimi se...

Idam deneska da kupam za jadenje od "Huhnertod" (Pile od skara za mitnehmen) i toj sto raboti mi vika od kaj si, Rusija, Bugaria. Jas mu vikam Ne, od Makedonia, a toj Grk. Lele neznaete sto se desavse, ke se zatepavme tamu, toj koga cu deka sum od Makedonija i polude, koga pocna da vika, vie ste site Grci, ili Gjupci i Bugari.

Jas prvin kulturno mu vikam, deka politika ne me interesira, ama ovoj ne, vika. Ako ne otstapite, vojna ke ima, Grcija treba da vi objavi vojna a jas prv ke bidam na frontot, odma idam. Jas mu vikam, EI DU PENNER, eve ti Ausweis da vidish od kade sum, tuka pisuva MAKEDONIA oficialno, ovoj uste tolku, od kade e Philip, od kade e Alexander, seto toa e Grcija. Vie sto si milsite, nie ne sme kako Albancite, ke ve sramnine, 2 miliona narod ste, edna vojna i gotovo, se ke bide Grcija, ni Bush nema da vi pomogne, sea ke go smenat i tolku ke vi bide.

Jas do togash kulturno se drzev bidejki imase i drugi luge sto cekaa red, Germanci, ama mi prekurce i mu vikam. Ti be si cital li istorija, tuka kaj sto rabotish sigurno ni sredno nemash zavrsheno,idi citaj malku istorija i ke vidish kako bilo se, eve prasaj germancive tuka sto ucat vo skolo. I eden vika, pa Alexander i Philip se Makedonci, taka ne ucat po istoria, i ne e se Grci, jas mu vikam da gleda filmovi, napravia za Alexander kaj sto e se kazuva deka e Makedonec, i ovoj zbudale...

Vie, vie ... vie sto si mislite, MALAKAS eve vi veto vo Nato, sea i za vo EU ke vi stavime veto,vie ste gjupci, grcija premnogu ve tolerira.

I za toa vreme bese gotvo toa sto sakav da zemam zum abholen, i mi go dava. Mu pjuknav vo jadenjeto i mu go vrativ.... ovoj se mrdna... izleze pozadi Theketo i pocnavme tuka da se butkame, i Germanci sto cekaa mu vikaat deka ke mu viknat policia bidejki bea svedoci (bidejki toj uste mnogu drugi raboti kazuvase i se derese, ama da ne go tupam sea)... i ovoj se smiri :):):) ne mi se veruva. LUDI GRCI

D. od Nirnberg, Germanija

Lele ne mi se veruva, ova Grcive se ludi, zimi se...

Idam deneska da kupam za jadenje od "Huhnertod" (Pile od skara za mitnehmen) i toj sto raboti mi vika od kaj si, Rusija, Bugaria. Jas mu vikam Ne, od Makedonia, a toj Grk. Lele neznaete sto se desavse, ke se zatepavme tamu, toj koga cu deka sum od Makedonija i polude, koga pocna da vika, vie ste site Grci, ili Gjupci i Bugari.

Jas prvin kulturno mu vikam, deka politika ne me interesira, ama ovoj ne, vika. Ako ne otstapite, vojna ke ima, Grcija treba da vi objavi vojna a jas prv ke bidam na frontot, odma idam. Jas mu vikam, EI DU PENNER, eve ti Ausweis da vidish od kade sum, tuka pisuva MAKEDONIA oficialno, ovoj uste tolku, od kade e Philip, od kade e Alexander, seto toa e Grcija. Vie sto si milsite, nie ne sme kako Albancite, ke ve sramnine, 2 miliona narod ste, edna vojna i gotovo, se ke bide Grcija, ni Bush nema da vi pomogne, sea ke go smenat i tolku ke vi bide.

Jas do togash kulturno se drzev bidejki imase i drugi luge sto cekaa red, Germanci, ama mi prekurce i mu vikam. Ti be si cital li istorija, tuka kaj sto rabotish sigurno ni sredno nemash zavrsheno,idi citaj malku istorija i ke vidish kako bilo se, eve prasaj germancive tuka sto ucat vo skolo. I eden vika, pa Alexander i Philip se Makedonci, taka ne ucat po istoria, i ne e se Grci, jas mu vikam da gleda filmovi, napravia za Alexander kaj sto e se kazuva deka e Makedonec, i ovoj zbudale...

Vie, vie ... vie sto si mislite, MALAKAS eve vi veto vo Nato, sea i za vo EU ke vi stavime veto,vie ste gjupci, grcija premnogu ve tolerira.

I za toa vreme bese gotvo toa sto sakav da zemam zum abholen, i mi go dava. Mu pjuknav vo jadenjeto i mu go vrativ.... ovoj se mrdna... izleze pozadi Theketo i pocnavme tuka da se butkame, i Germanci sto cekaa mu vikaat deka ke mu viknat policia bidejki bea svedoci (bidejki toj uste mnogu drugi raboti kazuvase i se derese, ama da ne go tupam sea)... i ovoj se smiri :):):) ne mi se veruva. LUDI GRCI

D. od Nirnberg, Germanija

Море си требал да го офарбаш лилаково-зелен !!

ДА им е..м тоа педерите што не го праша од каде е точно од грција може е изгубено македонче

Ima sekakvi idioti kaj Grcite, vo 99% od slucaite e taka so niv. Megjutoa jas tuka imam eden prijatel Grk, koj raboti vo Grcka Ambasada vo Praga,i bez problem ne mu e tesko da kaze deka sum Makedonec i da ja narekuva R.Makedonija, kako Makedonija koga zboruvame za politika, duri i vo drustvo,i vo prisustvo na drugi lugje.
Znaci em raboti za Grckata Administracija, em covekot si ima svoi vrednosti i pravila,kultura i dignitet,i znae sto e pocit kon prijatelot i sogovornikot!
Za zal, takvite lugje vo Grcija se 1 na 1000. Sad but True...
Da se nadevame, deka so vreme se poveke i poveke Grci ke stanat imuni na politikata-virus so koj gi true Grckata propagandna vladina masinerija....

Si trebal da mu opnes dve vospitni, edna za gluposta so ja naprail, a drugata za svaki slucaj da ne naprai glupost pak.

А ти беше ли љубезен да му ги поздравиш мајка му и сестра му, како на добар комшија ? Апелирам: да не водиме војна туку љубов, со сестрите на грчињата ! Така ќе се зближиме и се ќе биде ОК.

Требало овој нашиот да го викне менаџерот и да го отпуштат копилето.

да не водиме војна туку љубов, со сестрите на грчињата ! Така ќе се зближиме и се ќе биде ОК.

не не не не слободно иди ја порадо би у војна него да ебам примерок од тој вид на жена,црно и со бркови не ми го дига баш sdsd

не не не не слободно иди ја порадо би у војна него да ебам примерок од тој вид на жена,црно и со бркови не ми го дига баш sdsd

Ако е за доброто на сите, брат јеби га ќе трпиш малку...Па на Аце да не му било лесно ?:pusk:

ја знам една или две кој би биле добар примерок.
инаку на темава: си требало да му кажеш: да се разбираше во историја и политика немаше сега да ми прајш сендвич.

Ако е за доброто на сите, брат јеби га ќе трпиш малку...Па на Аце да не му било лесно ?:pusk:

а затоа држи теоријата дека подоцна се попедерчил бее

hahahahahahahaha опнал некоја “Бакојани’ и му се одмилило жена

Леле бе јас да налетам на некој такоооовввв.....
Само факти и аргументи!:angry3::violent1::duel::star:

Браво браво, чоекот најправилно си постапил, прво малку на културен начин го отерал УПМ после на малку поинаков начин пробал да му објасни(му се плукнал во храната:pos2:) и на крај кога овој пак не сватил.... нормално морал да му ја затупа некоја.
СЕКОЈА ЧЕСТ

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom