Пирс на веѓа? Ризично?

• Креатор на темата Креатор на темата Гоццццце
  • Време на започнување Време на започнување
Pirs na vegja:

НЕГА

После 2 часа пирсот ке се засуши од маста и со антибиотски сапун исчистете го најпрвин местото.Убаво намачкајте го со Betadine 10% раствор за дезинфекција. Потоа со Gentamicin го мачкате на секои 3- часа дневно 20 дена, Задолжителна е хигиената како и претпазливоста околу местото во спротивно е можно да се удрите или закачите па да се појават гнојови. Не смеете да го вадите пирсот за време на заздравувањето(додека да не се оцели дупчето) и секако да не се бањате во нечиста вода. Исто како и кај тетоважите не е препорачлив летниот период бидејки се можни повеќе алергии и инфекции.

За пирсовите во устата се користи исклучиво Betadine но со раствор за уста и грло во период од 20 дена.За побрзо зараснување , чистете го (плакнете го) пирсот секои 2 до 3 час

заздравување

Веѓа 6 - 8 недели (celosno)

Накитот е многу важен особено за првото пирсање.Се препорачува тоа да биде titanium како најсоодветен метал кој не содржи токсични материи,при што многу се мали шансите да дојде до алергии,гноеви и инфекции.

Секако многу е битно тој да биде соодветен (големина и дебелина) за местото кај што ке се стави пирсот. Метали кои се погодни за пирс покрај titanium се :

*хируршки метал (или стејнлес стил)
*14 или 18 каратно злато
*ниобиум
*титаниум
*платина
*за најбрзо и најлесно заздравување се погодни Barbels.

NE GI ZALETE PARITE ISPIRSAJTE SE PROFESIONALNO -NE VREDAT POMALCE PARI OTKOLKU RIZIK POVEKJE!!!

mozete da vidite se za ta2 i piercing na moite linkcinja u potpis pozdravce;):)

јас имам пирс на лева веѓа,ризик слушнав дека има али тоа е,единствено нешто што може да ти се деси е да ти погодат нерв и да ти се затвори капакот па око да не можеш да отвориш :pos: ништо страшно :pos: шала на страна,ќе си отидеш кај Мало или кај Игор и ќе ти завршат работа,си ја знаат они работата,сепак нели како беше она шизик оди на ризик :pos: :pos:

не би требало така да ти советувам одма да си ставиш
ПОЗДРАВ :vozbud:

јас имам пирс на лева веѓа,ризик слушнав дека има али тоа е,единствено нешто што може да ти се деси е да ти погодат нерв и да ти се затвори капакот па око да не можеш да отвориш :pos: ништо страшно :pos: шала на страна,ќе си отидеш кај Мало или кај Игор и ќе ти завршат работа,си ја знаат они работата,сепак нели како беше она шизик оди на ризик :pos: :pos:

i ti sto se zgazi od smeenje pa neiskusen e prasuve lelele :uvo::tapp:

inace rizik ima samo ako se raboti neprofesionalno:wink::helou::helou:

Со пирсот и се што е тело од страна внесено во организмот има ризик секогаш. Инфекции оштетувања на нерви, мускули, ткива, па и органи и тн.

se zavisi od toa kaj koj ke se pirsas! mn e vazno iskustvoto.ja se pirsav u tatto salon posle nova zeleznicka so e i nemav nekoi ozbilni problemi!

i ti sto se zgazi od smeenje pa neiskusen e prasuve lelele :uvo::tapp:

inace rizik ima samo ako se raboti neprofesionalno:wink::helou::helou:
а од каде ти примети дека јас му се смеам него или неа енивеј не ми текнува кој ја имаше отворено темата,дали јас посочив у постот на кого се обраќам-не
ту бре што бквалисти сте станале сите се на срце си фаќате
btw и професионалците грешат :helou:

Jas imam dvajca drugari so pirs na vega i do sega nisto se nema deseno:)

mislam deka e rizicno zs moze da ti pogodi vena pa da krvaris,ne daj boze nerv!imav edna drugarka bese da ja snima glavata so se nervi,veni i dr i mu pokaza na toj so ja pirsase da ne i pogodi nesto sto ne treba fala bogu dobro projde

Специјално за тие што сакаат да знаат повеќе:);)

Ризици

Уметноста на тетовирање и пирсинг носи свој ризик кој подразбирана рушење на еден од најзначајните обрамбени делови на човечкото тело - кожата.Доколку не се работи во соодветни услови опасноста не е никаков сомнеж да се добие сериозно заболување како хепатитис Ц, Б ,тетанус,туберкулоза, и Хив!!!! Хепатитисот најпрвин е незабележителен и неосетлив но една година подоцна се манифестира во вид на чироза или карцином на јетра..Од полесните ризици се отоци или деформации кои не се опасни по живот но затоа пак се застрашувачки и секако си бараат соодветен медицински третман. Американскиот Црвен крст не дозволува дарување на крв долколу не е помината една год . од тетовирање или пирсинг при што е задолжителна потврда од студиото.Со ова се рачуна на избегавање на ризиците кои можат да настанат при пренесување крв на примателите. Од тетовирање ризици може да се јават во вид на: Алергии-кај тетоважите боите од неприродно потекло со многу хемикалии(особено црвената) предизвикуваат алергии црвенило.Слично и кај пирсовите кои не треба да се користат (оние кои содржат никел во нивниот состав),Орални компликации-кај пирсовите во устата може да дојде до отпаднување на забите и разорнување на непцата! Затоа е и задолжително да се применува препорачаното од вашиот пирсер. Инфекции на кожа: може да се јави црвенило,чешање, карцином пирсингот на ушите може да е ризичен и да створи гнојови,кој кој што ни амбиотиците не се секогаш корисни.
КОМПЛИКАЦИИТЕ МОЖАТ ДА БИДАТ ЖИВОТНО ЗНАЧАЈНИ НО ИСТИТЕ СЕ МОЖНИ САМО ДОКОЛКУ СЕ РАБОТИ ПОД НЕСТАНДАРДНИ УСЛОВИ!!

Накит

Накитот е многу важен особено за првото пирсање.Се препорачува тоа да биде titanium како најсоодветен метал кој не содржи токсични материи,при што многу се мали шансите да дојде до алергии,гноеви и инфекции.
Секако многу е битно тој да биде соодветен (големина и дебелина) за местото кај што ке се стави пирсот. Метали кои се погодни за пирс покрај titanium се :
*хируршки метал (или стејнлес стил)
*14 или 18 каратно злато
*ниобиум
*титаниум
*платина
*за најбрзо и најлесно заздравување се погодни Barbels.

:salut:

Јас имав многу голем ќеф за пирс на десната веѓа .. ама пошто имам бемче во веѓата, се попишманив ..

jas imam pirs na vegja vekje godina i pol i nisto ne mi se slucilo...dokolku se vrsi se strucno i higienski nemaj gajle... aha i ne boli tolku :) koga ja vidov iglata prvo malku se uplasiv ama posle si vikam:"bidi hrabra" :) posle imase i drugi slucki ama aj drug pat za niv :)

A dali znae nekoj kako go stavaat toj na vega? Zs ovoj na jazik samo ja motnuva iglata i onaka osekas kao ti pominuva niz sloevi ali ne boli.. Ali na vega so sto pirsa? Kako? So ista igla ko na jazik so pirsa? I najbitno BOLI? :P

Воопшто не боли...Исто се пирса со игла како што се пирса и на јазик ама со помала...мислам дека беше 7-мица или помала....незнам точно која бројка али ич не боли....Мене еден другар ме писаше на веѓа дома кај мене и да ти кажам топ испадна...воопшто не болеше и пирсот баш топ испадна така да немај гајле не боли...:wink:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom