Pink Floyd

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Афтерпарти не знам јас дали ќе можам, пошо превозот ми е организиран од фирмата шо ги купив картите, па не знам точно кога се враќаме. Али, уште останвам на идејата заедно да го изгледаме концертот :):)

Болиглава

A cold fact
Член од
16 јуни 2007
Мислења
4.701
Поени од реакции
2.353

Од ко ќе изгледам и слушнам нешто вакво, жал ми е за рапериве. :)

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Одимеее Загреб. Тргнување 10 часот вторник.

Колку сум среќен, конечно ќе ги видам најмагичните :)

I

Intex

Гостин
Дечки, со среќа на сите шо ќе одите, видеа и слики да донесете.
Ова задолжување за Кискино е, он кажа некој негов одел Загреб. Фала.

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Кажуваааај импресии одма :vozbud:
Шо да кажам, не мом да се средам самиот уште шо сум доживеал. Во секој поглед беше одличен концертот, од музичка страна, сцена, ефекти инт, итн. Си фатив убо местенце, 3-4 ред и си уживав.

Опремата ја носеа со 24 шлепери, екипата патуваше со 6 автобуси. Сцената беше добро познатиод ѕид, модернизиран со одлични ласерски проекции.
Роџер ме изненади со гласот. Мислев дека нема да можи да ги испеј песните оргинално, али сум се заебал :).
Уствари цела екипа беше одлична, се се се се беше перфектно изведено. :vozbud:

--- надополнето ---

Член од
19 септември 2008
Мислења
730
Поени од реакции
62
Шо да кажам, не мом да се средам самиот уште шо сум доживеал. Во секој поглед беше одличен концертот, од музичка страна, сцена, ефекти инт, итн. Си фатив убо местенце, 3-4 ред и си уживав.

Опремата ја носеа со 24 шлепери, екипата патуваше со 6 автобуси. Сцената беше добро познатиод ѕид, модернизиран со одлични ласерски проекции.
Роџер ме изненади со гласот. Мислев дека нема да можи да ги испеј песните оргинално, али сум се заебал :).
Уствари цела екипа беше одлична, се се се се беше перфектно изведено. :vozbud:

--- надополнето ---

Не можам и јас да го изразам со зборови тоа што го доживеав, толку јак концерт, со толку јака сцена и звук, не знам уште еднаш дали ќе видам.
Се беше едноставно, ПЕРФЕКТНО

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
Куча части :):):)

бтњ, од видеото можите да се уверите во мојте гласовни способности :pos::pos:

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
За сите шо ја пропуштивте шансата и ви иди од куро ( или пиздата ) да си касните, имам дојави дека се планира концерт во Грција , негде почетокот на јули :)

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
И официјално :

ATHENS SHOW ANNOUNCED

Just announced: Roger Waters will bring the The Wall Live tour to Athens, Greece for a show at the OAKA Arena on Friday, July 8, 2011. Tickets for the show will available next Tuesday, May 10 at TicketPro.gr.

This performance will be filmed and recorded, so cameras and cellphones will be strictly forbidden and will not be admitted to the venue. The use of flash photography can have a serious impact on the on the projected images on the Wall and consequently on the quality of the filming, and so the decision has been made to prohibit all cameras and cellphones from this performance. We thank you for your cooperation.

Windfucker

Телемит, Темплар, Масон, Сциентолог во целибат
Член од
30 април 2010
Мислења
8.459
Поени од реакции
15.326
Со мал лаг од неколку недели само да објавам дека шоуто во Загреб беше супер, вокалот на Роџер беше изненадувачки моќен версус 60-ката начукана во газ на што голем дел од присутните се изненадија. Не знам дали некој ги има слушнато австралискиот трјибут бенд на ПФ кој звучат страшно добро. Јас му дадов предлог на градоначалникот од Прилеп да ги донесе за пиво-фестот наместо Чолиќ зошто тоа време се на турнеја низ Европа (додуша не знам дали ме чита) , но сега-засега нема ништо одговорено. I'll keep you updated.

Еве отприлика како звучат Кенгуриве-

MEDDLE

уставен кривичар
Член од
19 февруари 2008
Мислења
1.995
Поени од реакции
1.406
Куча части :):):)

бтњ, од видеото можите да се уверите во мојте гласовни способности :pos::pos:

Е сељак си жими се... у позитивна смисла на зборот наравно.....:))))))))

Член од
14 ноември 2008
Мислења
3.418
Поени од реакции
856
And it happened yesterday ...
Веста ќе ја копирам од BBC пошо стварно не знам шо да кажам ...

13 May 2011 Last updated at 11:10 GMT Help
Pink Floyd stars Roger Waters and David Gilmour teamed up for a rare appearance together to re-stage classic album The Wall.

It happened during Roger Waters' concert version of the group's concept album The Wall at London's O2 Arena.

Later in the show, drummer Nick Mason also joined guitarist David Gilmour and singer Roger Waters for a performance of Outside the Wall.

http://www.bbc.co.uk/news/entertainment-arts-13389333

Видеото од Comfortably Numb :

"Roger's face when Gilmour is about to start is pure gold."

Outside the Wall :

Албумот шо ги раздели, на крајот ги спој!
Еве го најлајкуваниот коментар од последново видео : „Richard was there, I felt him. T_T“ - I felt him too!

Kajgana Shop

На врв Bottom