Пилинг

• Креатор на темата Креатор на темата ThA-BiTcH
  • Време на започнување Време на започнување

ThA-BiTcH

~*~Blonde Bitch With a Brain~*~
Член од
23 септември 2005
Мислења
4.338
Поени од реакции
62
Секако е многу важен за здрав изглед на кожата.
Дали вие правите пилинг?
Го купувате или дома сами го правите?
Колку често?:icon_lol:

Со пилингот се острануваат изумрените клетки од површината на кожата, со што се овозможува стварање на нови. Така кожата може полесно да диши, преку нејзе полесно ги исфрламе штетните материи а сретствата за нега на кожата подобро се впиваат. Меѓутоа, ако претераме со пилингот, кожата станува "одерена" и обоена. Затоа не е лошо да се потсетиме за некои работи околу пилингот.

Пилин на кожата најдобро е да се прави еднаш или двапати неделно но не и повеќе. Во млади години пилинг може и да се прескокне но во касни години не, бидејки во зрели години процесот на обновувасње на кожата е поретка. Тогаш обавезно послен пилонг треба да се нанесе хидратантна крема, особено ако кожата ви е сува.

Кај нас може да се најдат многу сретства за пилинг, најдобрите се оние во вид на гел и крема, бидејки содржат состојки кои го омекнуваат и ја хранат кожата. На лицето и осетливите делови на телото сретството за пилинг се нанесува со блага масажа ( со масажата ќе ја подобрите миктоциркулацијата , со што се овозможува да се нахрани кожата со корисни супстанци ), а за грубите делови можете да бидете и поенергични. Сретствата се нанесуваат на влажна кожа ( ако сакате да заштедите време, купете сретство кое содржи и сапун, па едноставно употребете ги при тушитање ), употребувајте го како што пишува во упатството и испалакнете го со млака вода. Ако кожата ви е сува и осетлива, нанесете го пилингот не повеќе од еднаш неделно, со посебни сретства наменети за вашиот тип на кожата.

Со пилингот можат да се остранат и дамките на кожата, тоа се прави со сретства кои содржат овошни киселини. Но опрезно! Овие сретства ќе ви симнат добар слој од кожата ( неопходно да се остранат дамките ), а сончевите зраци можат да ја оштетат новиот млад слој на кожа. Затоа ваквите третмани најдобро е да ги направите во есен-зима кога сонце има помалку, користење на овошни киселини во лето или пролет само ќе ви го зголемат проблемот.

Освен што ќе ви се затегне кожата и ќе ви даде младешки изглед, редовниот пилинг ќе ви помогне да подолго време го задржите потемниот тен, бидејки сончевите зраци можат да продрат подлабоко. Но сепак за потемен тен ви предожуваме да користите креми за самопотемнување, бидејки премногу ако се изложувате на сонце ќе ви се оштети кожата.

За крај: немојте да нанесувате пилинг на брзина, пред важен состанок или искачање бидејќи може да се случи да кожата во тој момент биде поосетлива него ли порано и може да поцрвени послен пилингот. Затоа најдобро е тоа да го направите навечер и да ставите крема за противвоспалување како би вашата кожа имала време да се смири, отпушти и спреми за искачање

Pravime piling :) Dva pati nedelno,zatoa sto nekade procitav deka poveke od toa ne e zdravo. Go kupuvame gotov,najcesto od Freeman.:wink:

Jas doma si pravam ednas nedelno a vo salon na prolet . Najefikasen piling na koj vo zivot sum bila bese vo Turcija vo nivnite banji pa mislam deka kozata mi ja izvaj ama pak posle koj dobar ten ramno izsuncam dobif merak bese..

Pravam piling ednas nedelno.Kupuvam gotov od Oriflame ili Freeman,a ponekogas si pravam doma so pcenkarno brasno i mleko.

А да ве прашам колку време треба да се држи пилингот? Јас имам од Авон, ама не пишува на него колку време треба да стои?

Ednas nedelno piling maska od avon,gavolce inaku se drzi 20minuti:)

A da kazete nekoi idei za domashen piling?

Ja inaku nekolku pati sum pravela na kozmeticar,neam potreba da pravam cesto,mnogu pointresno i poefikasno mi izgleda so domashni prirodni dodatoci.

Da si pravam piling 2pati nedelno poubo mi se cuvstvuva kozata koga ke napravam

Најдобар пилинг, предлози и искуства

Во зима имам чувство дека кожата ми е сува и уморна, како да е загушена и без воздух, просто ми тежи.Ова најверојатно е поради тоа што многу малку сум на свеж воздух во овој период на годината.
Тогаш имам изразена потреба темелно да ја исчистам. Најчесто тоа го правам со маски за пилинг, ама ме интересира да прочитам други рецепти, по можност природни.:pipi:

Пилинг за тело имам од брусница,многу е убав...,а па како мириса... За лице не користам често,ама најдобар е на еуцерин,поскап од другите ама вреди...:pipi:

Јас не се замарам со тоа, а и шубе ми е сама да ставам нешто, па макар и најприродни работи. Козметичарката ми е тука за тоа, која од студов или незнам од што морам да ја посетам пак деновиве. После саат време третман, лицево ми е како бебешко газе. Потоа, со соодветен крем и нешто повеќе ако треба за понатаму, препорачан од неа и се` е во најдобар ред.
Можеби математиката не е иста, ама еднаш на еден или два месеци секој може да си дозволи да се препушти на постручно лице. А дека трае толку еден третман - трае.
Тоа е мојата препорака и предлог.:smir:

Купив од аптека, од маслинка и витамин,на Долива мислам е:) сосема ми одговара на кожата, пред спиење се мијам, со тоа што после се мачкам со соодветната крема од истата линија, и најважно..Не триеш, само масираш на лицето, во спротивно си го гребеш заштитниот слој одозгора, оној кој треба и мора да остане свеж и мек, а не груб и сув после пилингот. Јас имам мрсна брада и нос, па најчесто само таа зона ја грепкам со мало луф-сунѓерче, а образите ги масирам. И прекрасно е:pipi:

Природен и мек рецепт е чист квасец со млеко,да нарасне и зобени снегулки во него..Испробано и супер е:)

Пилинг еднаш неделно :wink:
Најчесто купувам готово ама ако немам ак ми се потрошил ставаш павлака и пченкарно брашно ги мешаш ја ставаш смесата на лицето и стои така неколку минути.После се миеш со вода и имаш мазно лице:pipi:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom