Петарди, ракети, пиротехника ...

• Креатор на темата Креатор на темата DANTE
  • Време на започнување Време на започнување

DANTE

Gym instructor.
Член од
22 март 2006
Мислења
1.318
Поени од реакции
366
Локација
Аеродром
Што мислите за ова? Дали мислите дека би требало да биде дозволено за употреба + се ближи нова година... ајде пишете нешто во врска со темава. Поздрав :helou:

хмм... па не би требало ама со оглед на тоа што сум огромен пироманн HELL NO!! нова година без петарди , ракети ..хмм :tapp: :nenene:

Ех... Нова година без пиротехника тешко. Не дека сум некој којзнае каков фан на пиротехниките, ама огнометот е нешто феноменално. Инаку би рекол петарди ова она... имаат упатство како да се ракуваат и најбитно КОЈ да ракува со нив. А поради тоа непочитување се дешаваат еден куп незгоди. Се знае дека 18 годишник нема да фрла петарди под прозор кај комшијата или под конзерва.

Aх обожавам петарди и огномети. Мислам,не сум некој голем пироман, ама она пукањето ме прави среќна, изгледа зашто ме потсеќа на Нова Година и празниците кои ми се омилени. Сепак,има некоу кои претеруваат и пироманијата им преминува во болест, што не е баш импресионирачко!

zaradi petarda sestrami pred nekolku godini bas za novogodisnata nokj zavrsi vo bolnica so raskrvarena leva strana na liceto.imeno nekoj glupak ne gledal kako i kon kogo frla.sega ima osteten vid,taka da sum protiv toa.mislam deka se moze i bez petardi

огномети и све што блеска на небо да, но петардите, не... да ги употребуваат воздрасни, да, но со оглед на тоа дека децата ги злоупотребуваат, не би рекла и ќе се помислам за тоа “да“... се сеќавам како ги мачеа мачињата и кучињата во маало... ми се плаче ми иде сите да ги испотепам.... а и не се само децата кои не се дораснати, па читав во весник некаде дека во Ск на нилскиот коњ и мечката во зоолошка дечки (сигурно над 18) им фрлале петарди во уста...
не, не сум за петарди... огномети. да

Петарди знам дека имам еднаш-два пати пукнато и толку..некако ми е језиво кога ќе ми текне дека секоја година некој губат по два три прста од раката или пак нешто друго...

Огномет сакам,ама петарди никогаш не сум сакал ниту ќе сакам:)

интересни се петардите и огнометот за време на новогодишните празници и си викаме кај можеме без нив!!! али од друга страна какви луѓе постојат што без осет ги користат овие средства па подобро да се забранат отколку секоја година да се случуваат немили инциденти поради нив. Многу мразам кога ќе видам како луѓето ги искористуваат посебно најмладите кои не ни размислуваат за последиците, па дури и намерно ги фрлаат накај луѓето за да ги заплашат а од тоа може да настанат сериозни проблеми!
Колку и да е интересно за македонскиот народ не е тоа!

Огномет да, може , ама петарди такви работи не.
Ем се опасни, ем не гледам сврха од нив. Повеќе ми изгледаат како занимација за недораснати деца, или како што вика класниот мој, за луѓе на кои им фалат првите 7 години од животот.

Огномет, да.

Петарди - ми требаат прстите, не фала.

Огномет да, може , ама петарди такви работи не.
Ем се опасни, ем не гледам сврха од нив. Повеќе ми изгледаат како занимација за недораснати деца, или како што вика класниот мој, за луѓе на кои им фалат првите 7 години од животот.
огнометите се поопасни од петардите.

бај д веј одамна се откажав од тој филм, сега дури и глупаво ми е некако некој кога ке фрли петарда и цела населба се тресе и ти зујат ушите следните 20 минути. :) сепак без тие звуци - не би имало новогодишна атмосфера.:pipi:

Мразам секакви пиротехнички средства.

Вклучувајќи и огномет.Никогаш не сум гледала нешто посебно во тоа.

Искрено имам лошо искуство со петарди, зошто еднаш ми пукна петарда в рака па ми беше посинета раката едно 2-3 недели. Со оглед на тоа не сум за нивна употреба. Некогаш знаат да пукнат многу брзо што особено за деца е многу опасно.Поз

Сакам петарди бе... Ама не се палам на Пиратки обични, Кобри од Италија земам. За споредба, Пиратка има околу 1 грам барут, а Кобра 25. Треба да е на оддалеченост 20 метра од згради и слични работи, за да не пукнат прозори.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom