Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Прекрасно ремек дело. Пред некој ден го преслушував композиторов, вклучително и песнава. Ептен ми има некој топол зимски том и џери филинг. Скокотка некако убаво в стомак, затоа и ја сакам песнава.

Renaud Garcia-Fons - Oriental Bass

Прв пат го слушам човеков. Не знам зашто ама песнава страшно ме посеќа на детство и ми внесува некоја топлина. Имам некој филинг дека ја знам од негде, можеби е Gramatik, а можеби и грешам. :D
Ептен ми се допаѓа. (y)

Marian Hill - One Time

Малку пренежно за мој слуха. Би ја слушал онака в кафиќ доколку ми ја пуштат. Има интересни елементи, влечи на кај инди поп малкуцка, ама од инди попот го сакам тој потажниот и помеланхоличен, ова некако многу весело :D

The Hellacopters: Darling, darling...

Рок песна што одма влегува во глава бидејќи она darling darling darling can't you see, darling darling what you mean to me... се повторува постојано. Првпат ги слушам, па ја слушнав и In the sign of Octopus ( пошто имаше најмногу прегледи ), али оваа што ја пиша повеќе ми се допадна (y)

A-ha - Take on me
https://youtu.be/djV11Xbc914

Песна што е вон мојава генерација. Дефитнитиво една од поомилените ,,постари" песни. Секад коа го гледам спотот некако поинтересна ми личи, најверојатно пошто сум љубител на стрипчиња. :D

Flashdance - Maniac

Уф бре :icon_lol: изминатиов период ( скоро ) сѐ што најдов од бендов преслушав, многу од песните ми се допаѓаат, само неколку не. Human спаѓа во овие вториве, за жал. Секогаш ја прескокнувам и малку да ја заслушам секогаш си мислам дека не е од The Killers туку од некои други :cautious: Повеќе сум наклонета кон звукот и песните што ги имаат во Hot Fuss и Sam's Town.

https://youtu.be/aUEVECAzPng

Ах бе Бобче, ти нема бегање од мене, колку и да не сум ти на мерак :D
И да ти кажам ме изненади со песничево очекував нешто турбо ти рекоф ми рече, али фино нежно, арно се дружиш тука со нас може има надеж и тебе на прав пат да те извадиме, фина виолина, стварно убаво на уше.

Leb i sol - Bistra voda

Една од подобрите од Леб и Сол. Иако многу многу не ги сакам, не знам оти, настрана тоа што сите се страшни музичари, но никогаш сериозно не ми легнаа и не ги сфатив, особено нивните текстови. Дури и Како Какао ми е една од најантипатичните песни во македонската рок сцена :D Инаку Бистра вода ми е одлична песна, одлична.

Pips Chips & Videoclips-Plači

Класика ебаго. Ептен секси гитара има. Особено на оваа верзија која не ја знам ми се допаѓа бојата.

Incognita Sperans - J

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom