Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Јеа бејбе! :D
Овие не ги сакам секогаш, понекогаш ми тропаат многу на глава, но ова веднаш ми легна. Можеби до тоа флејтата е, ми се допаѓа џез елементот. Море не може, сигурно ќе е. :D

Scout Niblett - Kiss

Ја имав забораено песнава бе..............а толку ја сакав. Ептен ми е јака. Ми има шмек некој Ник Кејвовски, Мадругата, Чкорчињата, тој стил. Ептен нежно, софистицирано.

Otrovna Kristina - Sa svima si bila

Интересна мелодија, поразлична од она што слушам, но во глобала е ок. Особено има некој интересен ретро стил вдахнато во песната. Спотот ми беше прилично интересен.

Ulica od meseca - Nije u redu

Branko kockica pesnava na nego me potseti, ne deka neso slicno ali toa slikata, taka me vrati nazad ehee rano detstvo :) i ubavo pesnice lesno ko vetar.

Tom Waits - Martha

Овој Томче си дочека ли веќе конечно што си е негово? :D
Преубава песна, рефренот е толку совршен, подобар не може да биде. Си знае човеков како (му е).

Tori Amos - Blood Roses

Тори ја почитувам иако во однос на рок музиката сум тро пребирлив и звучам можи шовинистички, ама обично избегнувам жени и бендови со женски вокали, обично :D Пошто правциве кои ги слушам некако повеќе ми ги личи со машки вокал. Што се однесува до песната заебано интересна. Пијано електрично ли е, што ли е, јако звучи.

FUNK SHUI - ГРЛА ЈАРЦИ [2015]

Oдлична песна што ја чув на радио в кола, а не го носев телефонот за да ја најдам со шазам тогаш. На форумот некој ми ја реши дилемата тука и ја најде. Тро хипстерски е текстот, ама нема гајле. Одлична мелодија и композиција целосно.

Fakofbolan-Neznani junaci

Eдна од омилените на Обојени Програм, легендарниот состав за кој ми е желба да ги гледам во живо во скора иднина, онака да им се извеселам на свирка.

Dragan Dautovski- Balkan

Сум го гледал овој. Виртуоз! Пази моментот колку се стишува атмосферата кога почнува. За звукот кај 2:45 не знам и не сакам да знам како го вади.

Her Name Is Calla - Thief

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom