Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Жал ми е боби ама Слаткар го мразам. Додуша на Пивофест еднаш настапи со бенд и така со музика во позадина да не го слушаш копуков, не звучеше мн лошо. Нешто ко РАТМ.

Kari Bremnes - Togsang (NRK Studio 1, 2013, 1:5)

E bash toa nekna go slushav Steve so voodoo child, mislam Steve e virtuoz (na Vlatche nash milenikot) arno ama dzabe go nema istiot filing dali faktot deka znam oti ne e Hendrix ili neznam, a druga rabota e shto Jimmi e levak i toa e veke sosema druga prikazna ..

eve slushni go i ti pa kazhi mi

https://www.youtube.com/watch?v=OEJh2FFUUoU

Erik neme brisi ova e pouchno :D
Ja so izvivenie ama nishto ne te razbrav. Zashto gi sporeduvash voopshto? Normalno Stivi ne e Hendriks pa i prerabotkata si e so negov shmek. :D

Да ја искоментирам и последнава од Турви да не офтопикувам. Интересен вокал има типката плус на француски и ритамот у позадина со интересна дисторзија. Убаво.

Nym - Et Moi

Mх мх (вака вика едно другарче ко че се фали дека му е убо), така и песнава од Андреј. Крцка, меко, море лизга меко, не крцка. Ми фаќа умот некош навечер ако патувам да ја тестирам на слушалки.

Placebo - Infra Red

Не ги сакам двоцевкиве, отсекогаш ми биле одбивни. Песната на второ слушање ми е во ред, добар премин. Не сум баш расположен за дисторзии и електронски звуци во моментот и веројатно затоа вака не ми фаќа многу уво. А, крајот е одличен кога ќе го чуеш пак.

Ryan Teague - Games for Two

Симпатична е. Лабавка. Може да најде примена и во позитивно и во негативно расположение. По насловов можеби требало да спаѓа во некоја софт еротика, ама јас повеќе би ја сврстила како соодветна за во позадина на временска прогноза ако ме веч неко пита :icon_mrgr: .

На почетокот песнава ме потсеќа на музиката што ја користат нашите емисии пред да почнат (она како вовед што им е:D). Иначе супер е песнава, башка тоа што е толку стара, а сепак добра за сеуште да се слуша:)

Naida Beslagic - Toksicna

:)

Во средно имав едно другарче трансерче. Ми даваше да подслушувам музика. Познати ми се микрограмиве од то време. Интересен состав (или диџеј) врска немам оти никогаш не сум се потрудил да дознаам. Со астрал проџекшн, ескимо и така натаки сме ги слушале. Од страна на транс, псајов најдобар ми бил со гоата. Но одамна не го слушам :) Како и да е сосема ок песна.

Droit Devant - Les Cowboys Fringants

Врска неам што се пее во песнава ама мене ми е кул :cool: . Ми прави филм како си пијам пивце на чардак во некоја дрвена планинска куќа и онака си давам благ ритам на играње со главата као демек ја разбирам :D .

Interesno i zarazno pesnice. :)

Ajde malku makedonski psytrance(forest), deka skoro vo temnava ne gleam nikoj da postirat vakva muzika, pa da se probame. Bash me zanimat sho mislenje imate za trakava :) slusnete ja cela :)

Atriohm - Rings of Fairy

По мое скудно познавање од трансот ова влегува во дарк псај и е одлично. Особено интересен е делот после 4-та минута 4 и 50-тина. Прави филм. Можеби требаше тракава да ја слушам навечер за филингот да биде поголем но и вака не жалам.

Seine - Valcer za kraj

Музиката е добра, а и текстот е тука некаде добар, но кога би бил на словачки, полски или чешки би звучело многу подобро:)

Dara Bubamara - Necu kuci...

:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom