Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Типчево ми е цар! Ни знае да пее саглам, ни знае да свири саглам, ни песните што ги пишува му се нешто посебно, чист медиокритет; ама си тера филм, се гледа дека со љубов твори и тоа му ја полни душата. Има се` што јас би посакал. Си имам јас едно мерило, ако од нигде-негде ми текне на некоја песна, значи ми оставила некој впечаток, а оваа ми се промаела низ глава повеќе пати.

The Books - Enjoy your worries you may never have them again
Oдлична песничка. Ме искулира салам, па и со времево влегува, а јас само што се прибирам од надвор. Ги имав забораено слушалките, во некоја наредна прилика на тмурно време ќе ја изуживам.

Инаку морам да се надоврзам во муабетот со Ристо. Живејме онака по фејсбуков, си лајкаме, со пејачот од Водолија. Јас ептен повеќе му ги сакам старите песни. Таму имаше соработка со Вртев, и се сеќава. Ќе оставам едно песниште, за мене една од најдобрите во рок македонскава историја. Штета што не се најдува стариот материјал. Новиот е ок.

VODOLIJA-Igra 1993 god

Интересна комбинација која не ми е гледана во живо. Особено делот кога пее со црнката ми стои како најдобар оти јако се вклопува.

AZRA - Hladan kao led

А зошто е Елтон Џон? Зошто не е Џон Елтон, како сите нормални луѓе? Како може Елтон Џон?! Тоа е како некој да се вика Еленовски Јован. Наопаку роден, наопаку крстен, па и обратен одозгора. Кој би сакал да биде на негово место? Јас не! Алтан факин Ѓон.

Hans Zimmer - Day One Dark

^ Затоа што Елтон му е име а Џон му е презиме. (Има вариации на имиња и презимиња посебно британските.)

Саундтраков ме бендисуе ептен. Доловува некои драматични емоции кои ми се преточуваат во слика. Си направив цел филм у глава.

Mussorgsky - Night On Bald Mountain: http://youtu.be/iCEDfZgDPS8

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom