Песната над мојата

• Креатор на темата Креатор на темата Andrew
  • Време на започнување Време на започнување
Многу чудна трака. Ич не ми се бендиса некако, можда не сум во ваков фазон сега :)

DMX - The Rain

Немојте да слушнам лош збор за тракава :P

Леонард Коен ми е малку одбивен. Еден од оние префорсирани музичари според мене. Лови симпатии кај американската публика со библиски теми а самиот тој е Евреин. Како оној што ја пееше Spirit in the Sky што го сменил Јахве во Исус сегде во стиховите и оп - дијамантски тираж во Америка. Па и на True Detective на шпица го ставија. Бљак! Во ред ми е понекогаш, ама песнава ме потсеќа на Владо Јаневски, кој впрочем и сигурно има позајмено, меѓу другото, и од тука нешто.

Mono - Follow The Map

Не ми е позната неговата музика, Леб и сол ги немам слушано многу и се извинувам што не можам да дадам прикладен коментар за песнава. Како и да е, пријатна мелодија само што и фали енергија, не е мој тип на музика.

The Backdoor Band - Truck n Roll

Не е лошо, но не е ни ништо посебно за прогресивен метал. Мислам дека вокалот најмогу ми го уништи уживањето во песната, никако не ми се допаѓаат овие класични метал вокали.

Converge - Grim Heart/Black Rose

Иако не бев во вакво расположение, цело го ислушав и ми легна. Особено јак е преминот од 6:30 нагоре, баш ко шо сакам, целосен пресврт во песна.

Jethro Tull - Greensleeves

Зелените ракавчиња. :love: Ептен ми се допаѓа како им е средена. Се` има во неа што би посакал да чуеш од Jethro. Добро, освен надреалните стихови на Ијан. Ем тоа, ова им е последниот албум, оној што иде нешто како Christmas Special; значи далеку од зенитот, а сепак толку добро.

Caravan - And I Wish I Were Stoned /Don't Worry

Немам многу слушнато од Џој Дивижн, ама во оваа песна талентите на секој од бендот доаѓаат до израз. Најмногу ми се допадна басот и рифот на гитаристот.

Parov Stelar - The Sun

Спотот е подобар од песната. Песната, тука мислам и на музиката и на гласот, е катастрофална. Незнам дали е до тоа што јас не слушам ваква музика или до толку лошо е направена и изведена песнава:)

Empyrium - Dying Brokenhearted

:)

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom