Перверзно зачувана Zastava 1300 во Битола!

• Креатор на темата Креатор на темата Volkswagen
  • Време на започнување Време на започнување
Не постои Мустанг од 1955 година, од 64 натаму...
Има во Скопје 2-3 Мустанзи...еден го возат, друг не знам што бидна со него, знам дека беше со Таунус мотор и плин:)

Да замениш В8 машина за мотор од таунус + плин

:tapp:

Volkswagen напиша:
Не постои Мустанг од 1955 година, од 64 натаму...
Има во Скопје 2-3 Мустанзи...еден го возат, друг не знам што бидна со него, знам дека беше со Таунус мотор и плин:)

Еми тоа е..ваљда '65 година било..а и ипак тоа се деси пред 7-8 години не сум можел да памтам..Патем и знаев дека 64 година во Мичиген е напраен првиот мустанг ама ете сум се збунуел нешо..дете сите го лажат..
ама за мустанг - мустанг беше..патем типот го чува и коњчето од маската..у дневната соба го обесил на ѕид...

Чичко ми едно време се токмеше да му го откупи и да го направи за цин му да го возат..ама се откажаа пошо беше во никаква состојба и немало шанси да се опраи..демек..

позз

kolava e kako od fabrika iskocena a inaci za cenata e stvarno skapo

Лол. Да му го купам коњчето (знакот), додуше пони.
а кје ми го дајт?

Еве ви едно клипче да го осетите колку-толку звукот на овие машини (овде се 1500 од Аргентина). Единствен и неповторлив звук...

На овој најлонот почнала да му се распаѓа а не пак колата:vozbud::vozbud:

Леле леле звукот милина режи машинчето. Само ме интересира дали има двогрлен издув како Ладата? За карбуратор знам дека има двогрлен.

stvarno toj tip treba da se leci! pa koj ke mu zeme 8500 evra za toj fiat 1300. pa so tie pari jas ke si kupam nova kola

stvarno toj tip treba da se leci! pa koj ke mu zeme 8500 evra za toj fiat 1300. pa so tie pari jas ke si kupam nova kola

Реално колата нема шанса да се продаде повеќе од 1500 евра, и тоа на некој мераклија како мене. Нормален човек за таа кола пари не дава. Само фанатици, мераклии и вљубеници во класики.
И не е тука финтата за нова кола. Во старото е штосот.

Максимум 1000 евра би дал, ама од старо веќе главата ме боли, какво сака нека е, старо е. Ново сакам.

Максимум 1000 евра би дал, ама од старо веќе главата ме боли, какво сака нека е, старо е. Ново сакам.

Грешка си. Евро нема да дадеш :)
Сигурно нема да дадеш толку пар за нешто кое ќе треба да го гледаш како мало дете, ќе го вадиш од гаража еднаш неделно, во недела, и тоа а ко е сончево времето, или барем не врне дожд, да уживаш да ја гледаш, да ја гланцаш...Не да биде кола за секојдневна употреба, нели?
Тоа е разликата помеѓу користено (половно) возило, кое би го купил како „старо“ и оваа класика, која е наменета за мераклии, и нетокму луѓе како мене на пр.

Есте, не сум мераклија по класики, али би сакал да имам едно bmw 750i, или 740d од онаа серијата што се произведуваше до околу 2000-та ми се чини. Така чисто, стегнато, има да го гаражирам, гланцам, пазам, мераци и ќе го возам, ама само на подолги релации, во град јок!

By the way, секоја чест на тебе и на сите оние што уживаат во колекционерство на класични автомобили. Респект!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom