Перпетуум Мобиле во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apokalipto
  • Време на започнување Време на започнување
Ushte ima shto da se kazuva okolu mashinata ili naj noviot moj proekt shto trebe da go registriram e mashina koja sama si ja kachuva technosta od naj niskata do naj visokata tochka a so toa ne dozvoluva ni kapka od technosta da ostane vo sprotivnata strana od trkaloto ili technosta odma ja prefrla sve vo ednata odredena strana ili vo pravecot na dvizenjeto i toa vo vertikalna pozicija ili ne upotrebuvam dopolnitelna Energija za vrakanje na vodata za da izvrshi protiv teza na radalicata a so toa nema da ima nikakva zaguba od proizvedenata Energija,Mnogu jaka i chudna e taa mashina i mnogu me voodushevuva so nejziniot princip na dvizenje bidejki nema nikva moznost da zastane osven ako se sluchi defekt.Naj golem problem kaj nejze e da ja sorresh od dvizenjeto bidejki tamo neme nikakov ventil ili sopri go krvotokot kaj zivite organizmi no ipak nee problem bidejki ke ja kocham preku pritisokot shto izleguva od blokovite a ako pukne nekoe crevo po dobro begaj od neja bidejki nema shansi da ja sopresh od dvizenje osven da i podmetnesh nekoe drvo ili drugo no ke pretrpi oshtetuvanje.[DOUBLEPOST=1399663977][/DOUBLEPOST]Ushte ima shto da se kazuva okolu mashinata ili naj noviot moj proekt shto trebe da go registriram e mashina koja sama si ja kachuva technosta od naj niskata do naj visokata tochka a so toa ne dozvoluva ni kapka od technosta da ostane vo sprotivnata strana od trkaloto ili technosta odma ja prefrla sve vo ednata odredena strana ili vo pravecot na dvizenjeto i toa vo vertikalna pozicija ili ne upotrebuvam dopolnitelna Energija za vrakanje na vodata za da izvrshi protiv teza na radalicata a so toa nema da ima nikakva zaguba od proizvedenata Energija,Mnogu jaka i chudna e taa mashina i mnogu me voodushevuva so nejziniot princip na dvizenje bidejki nema nikva moznost da zastane osven ako se sluchi defekt.Naj golem problem kaj nejze e da ja sopresh od dvizenjeto bidejki tamo neme nikakov ventil ili sopri go krvotokot kaj zivite organizmi no ipak nee problem bidejki ke ja kocham preku pritisokot shto izleguva od blokovite a ako pukne nekoe crevo po dobro begaj od neja bidejki nema shansi da ja sopresh od dvizenje osven da i podmetnesh nekoe drvo ili drugo no ke pretrpi oshtetuvanje.
:pos: Изнасмеја ме со начинот на кој се опишани работите. Ок како и да е, Војо дали може да видиме наскоро видео како таа машина произведува енергија , струја ако е можно. И ако може со слики и детално да опишеш што како функционира , ако има некој способен да го спори тоа.

:pos: Изнасмеја ме со начинот на кој се опишани работите. Ок како и да е, Војо дали може да видиме наскоро видео како таа машина произведува енергија , струја ако е можно. И ако може со слики и детално да опишеш што како функционира , ако има некој способен да го спори тоа.
Ke vi go objasnam detalno proizvodstvoto na Energija ili na pritisokot koj ke proizveduva Energija koga ke ja prijavam mashinata vo Zavodot za zaashtita na industriska sopstvenost a toa ke bide vo tekot na ovoj mesec.Ovaa mashina ja odovlekuvav namerno bidejki e naj sovrshena od site moi dosegashni mashini za da mozam Naukata nedvoismisleno da ja stavam vo mat pozicija ili da ne mozat da najdat nikakov argument da ja sporat mashinata ili dvizenjeto go izveduva so ednash vlozena Energija i toa bes konechno bez nikakov dopolnitelen vlez na dopolnitelna Energija ili naslovot e moj na mashinata i ke se vika TURBINA SO SOPSTVENATA ROTACIONNA TEZINA POGONUVANA SO EDNASH VLOZENA TECHNOST
ТУРБИНА СО СОПСТВЕНАТА РОТАЦИОННА ТЕЖИНА ПОГОНУВАНА СО ЕДНАШ ВЛОЖЕНА ТЕЧНОСТ[DOUBLEPOST=1399968135][/DOUBLEPOST]
Ke vi go objasnam detalno proizvodstvoto na Energija ili na pritisokot koj ke proizveduva Energija koga ke ja prijavam mashinata vo Zavodot za zaashtita na industriska sopstvenost a toa ke bide vo tekot na ovoj mesec.Ovaa mashina ja odovlekuvav namerno bidejki e naj sovrshena od site moi dosegashni mashini za da mozam Naukata nedvoismisleno da ja stavam vo mat pozicija ili da ne mozat da najdat nikakov argument da ja sporat mashinata ili dvizenjeto go izveduva so ednash vlozena Energija i toa bes konechno bez nikakov dopolnitelen vlez na dopolnitelna Energija ili naslovot e moj na mashinata i ke se vika TURBINA SO SOPSTVENATA ROTACIONNA TEZINA POGONUVANA SO EDNASH VLOZENA TECHNOST
ТУРБИНА СО СОПСТВЕНАТА РОТАЦИОННА ТЕЖИНА ПОГОНУВАНА СО ЕДНАШ ВЛОЖЕНА ТЕЧНОСТ
http://www.youtube.com/watch?v=QRl_EjeDypI

Последно уредено:
Човештвото нее свесно за злото што го ненесува на Земјината Топка со согорувањето на готовата природна материја многу страшна работа што и земјината топка ни враќа на исти начин и се молиме на бога а свесно грешиме.Јас со години апелирам и тоа со реални машини за да го спречиме согорувањето и никој мува не го лази и за некој веројатно испаѓам и смешен или било како дава некоја не соодветна квалификасија за мене-но тоа е или јас ги давам само проектите и толку.Пак ќе повторам со согорувањето си играме со оган.Болестите.поплавите и другите природни катастрофи се производ од согорувањето.Тие работи без согорување се по бавни бидејки земјината топка е Гравитационна турбина со својата ротационна тежина погонувана со еднаш внесена течност Адвижењето е околу својата замислена оска и за тоа со таква машина нема играње или нема играње со Земјината топка.А со тоа име ќе биде и мојата нај нова машина што или ротацијата ќе биде на исти принцип или ќе биде многу совршена машина што нема и таа да дозволи егзибиции.
http://www.youtube.com/watch?v=QRl_EjeDypI

Ako na mashinata i se predodredi da proizveduva 10atmosveri pritisok na technost so 10 litri vo edna sekunda izlez i udira ili trebe preku generator da proizvede 10kw E.ENERGIJA i odma se ukluchuva motorot od 2kw da ja hrani mashinata i toj e konstantniot ciklus ili mozesh za drugi potrebi da gi koristish 8 te kw.
Ке се јават загуби и кај алтернаторот и кај моторот така да неможе да ги користиш тие 2kw константо за вртење на тркалото...

Mozno e da ne postoi toa vo naukata a i tochno e deka zakonite ne sum gi chital a nemam ni namera

Се е кажано.

Ako gi znaete tolku zakonite shto ne napravil nekoj dosega mashina koja vo domashni uslovi ke proizveduva Elektrichna Energija bez protochna voda i bez sogorlivi Energensi:pos:.znachi nee se jasno definirano vo naukata i istata nudi prostor za nadograduvanje no poveke od lude shto se so svoj izdrzan stav bidejki toj trgnuva od pochetok.

Едноставно според сите закони тоа не е возможно и никој не го оспорува тоа.
Во секој случај ти и самиот рече деке машината работи со 10% загуби, што автоматски го побива твоето мислење дека таа е perpetum mobile.
Подобар наслов за темата би било "Воденица во македонија".

Ке се јават загуби и кај алтернаторот и кај моторот така да неможе да ги користиш тие 2kw константо за вртење на тркалото...

Се е кажано.

Едноставно според сите закони тоа не е возможно и никој не го оспорува тоа.
Во секој случај ти и самиот рече деке машината работи со 10% загуби, што автоматски го побива твоето мислење дека таа е perpetum mobile.
Подобар наслов за темата би било "Воденица во македонија".
Нека биде по ваше мислење но ќе се информирате само на тој начин за моите проекти http://www.ippo.gov.mk/docs/xFiles/gazeta/GL-1-2014/GL-1-2014.pdf НА СТРАНА 10 ОД ОВОЈ ГЛАСНИК

Има ли нешто корисно кажано во овие 18 страни или да не пребарувам без потреба? Стигнав до 2 страна и немаше ништо битно кажано.
Е сега прашање за Војо - Дали сте пробале да вклучите константен потрошувач на генераторот за да видите колку време таа машина ќе ја дава моќноста која што тврдите дека ја дава? Не ви барам принцип на работа пошто очигледно не сакате да го изложите.

Има ли нешто корисно кажано во овие 18 страни или да не пребарувам без потреба? Стигнав до 2 страна и немаше ништо битно кажано.
Е сега прашање за Војо - Дали сте пробале да вклучите константен потрошувач на генераторот за да видите колку време таа машина ќе ја дава моќноста која што тврдите дека ја дава? Не ви барам принцип на работа пошто очигледно не сакате да го изложите.
Не пребарувај повеќе ако не си успеал до сега да ја разбереш машината како би функционирала.На прототипот што го правев имам прикачено потрошувач и 20%сум по добар од сегашното производство на струја но овој принцип е различен од сегашното производство на Е Енергија .Кај оваа иновација се смета за новост во техниката само коритата кои се во можност да ја носат водата од нај горната точка од тркалото се по целиот лак а да ја истура од нај долната точка и тоа кога дојде во водорамност водата да не смее да испушти ниту капка или целата вода се истура нај доле а може да ја подмине коритото и долната точка како полно бидејки ќе ми требе за друга иновација таквото празнење.А за нај новата машина информирај се преку видеото а машината ќе се вика ГРАВИТАЦИОННА ТУРБИНА СО СВОЈАТА РОТАЦИОННА ТЕЖИНА ПОГОНУВАНА СО ЕДНАШ ВЛОЖЕНА ТЕЧНОСТ ШТО ЌЕ РОТИРА ОКОЛУ СВОЈАТА ЗАМИСЛЕНА ОСКА а преку зоздадениот притисок ќе се движи генераторот.http://www.youtube.com/watch?v=ek6efc2D7so http://www.youtube.com/watch?v=QRl_EjeDypI

Последно уредено:
Eve ja snimana emisijata i blagodarnost do Jovan Donchev shto ja postiral na internet.Preslushajte ja emisijata ako ve interesira i dajte svoj zakluchok ili postavete prashanje.POZDRAV http://www.youtube.com/watch?v=QRl_EjeDypI
Коментарот на видеото од емисијата:pos:Цитирам :
Тапа се комедија филмовите во последно време, па си го пуштам Војо кога ми треба cheering up :)

Коментарот на видеото од емисијата:pos:Цитирам :
Тапа се комедија филмовите во последно време, па си го пуштам Војо кога ми треба cheering up :)
Овој коментар не верувам дека е даден во негативна конотација.А и јас сум го преслушал повеќе пати и стварно побудува некои внатрешни чувства што не те остава рамнодушен.
НО
Од моја страна ГОЛЕМА БЛАГОДАРНОСТ ДО Е.У. што го прекина јужниот крак од Русија за снабдување на Р.М.со гас како Енергенс.Одамна беше тоа моја голема желба што сум го и искажал јавно во еден од клиповите на YouTube да Р.М. нема потреба од таков проект бидејќи за иднината ќе следува по ефтин Енергенс и по сигурно производство на Електрична Енергија.Им препорачувам и на другите Балкански и Европски држави да се откажат од овој проект и да не се изложуваат од непотребни инвестиции околу него.Уште еднаш голема благодарност до Е.У.за овој добар потег.А они знаат за моите проекти и сигурно ја проверила валидноста на истите преку ВИПО па затоа БАРОСО со писмо ми возврати на моето известување што го дадов до нив од областа на Енергетиката и истиот ми даде голема поддршка на моите проекти или пронајдоци.:cuc:

Дали оваа перпетум машина може да се модифицира на пр. да се инсталира дрвена лажица за мешање ајвар? Има многу потенцијал, може голем бум да направи на пазарот и да го олесни животот на многу домаќинки и се разбира да заштеди енергија (претпоставувам тоа е примарната цел?).

Секоја чест за изумите и голема подршка. Само напред!

Овој коментар не верувам дека е даден во негативна конотација.А и јас сум го преслушал повеќе пати и стварно побудува некои внатрешни чувства што не те остава рамнодушен.
НО
Од моја страна ГОЛЕМА БЛАГОДАРНОСТ ДО Е.У. што го прекина јужниот крак од Русија за снабдување на Р.М.со гас како Енергенс.Одамна беше тоа моја голема желба што сум го и искажал јавно во еден од клиповите на YouTube да Р.М. нема потреба од таков проект бидејќи за иднината ќе следува по ефтин Енергенс и по сигурно производство на Електрична Енергија.Им препорачувам и на другите Балкански и Европски држави да се откажат од овој проект и да не се изложуваат од непотребни инвестиции околу него.Уште еднаш голема благодарност до Е.У.за овој добар потег.А они знаат за моите проекти и сигурно ја проверила валидноста на истите преку ВИПО па затоа БАРОСО со писмо ми возврати на моето известување што го дадов до нив од областа на Енергетиката и истиот ми даде голема поддршка на моите проекти или пронајдоци.:cuc:
Оваа е примарната цел а дрвената лажица е за полнење на Tegla со ајвар а не за мешање.:tapp:

Војо ти или си трол невиден или си малку лек у паметот, трето нема! Значи нема препетуум мобиле и не може да има. Ако успееш да го напраиш ја јавно кажувам дека на плоштад го**а со лажица ќе сркам!

Војо ти или си трол невиден или си малку лек у паметот, трето нема! Значи нема препетуум мобиле и не може да има. Ако успееш да го напраиш ја јавно кажувам дека на плоштад го**а со лажица ќе сркам!
сартан-не младо момче... Војо Ушевски е поодамна предложен од мене и други штоватељи на неговото дело....да биде заштитен од УНЕСКО како природна реткост во Македонија, а ти овде спомнуваш некакво сркање...
неговите vojoushlevskimashinenundturbinen се бре веќе антологија, а слушам дека и на Бојо Унивезитетот ќе овозможат пост докторантски студии на темата. Ај затоа не заебаај..., туку само читај, слушај и уживај.
И цени го фактот дека можеш да се пофалиш дека си му современик...;)

Www.mazeto.net Форум за алтернативна енергија во Бугарија. Војчо зачлени се !
Www.overtunity.com меѓународен форум за истото ! Бујрум

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom