Перпетуум Мобиле во Македонија

• Креатор на темата Креатор на темата Apokalipto
  • Време на започнување Време на започнување
Naj dobri rezultatai ili moze da se izvleche korisna Energija od kruzno dvizenje na svoja ne centralna oska tuku na zamislena no centralna oska na dvizenje so celokupnata sopstvena tezina a blagodarenie na konstantnata ptotiv teza gravitira taa sopstvena tezina okolu svojata zamislena oska ili zemjata e edna plpshtina ili povrshina koja ima sila i teznee da i ovozmozi na taa gravitacija da sedne ili da zastane no bidejki istata e na zamislena centralna oska i stalno e vo kruzno dvizenje.Naj jaka e vertikalnata gravitacija koja mora da se obezbedi od svoja leva i desna strana ili edna da pritiska a drugata da vshmukuva ili so toa se ovozmozuva da raboti neshto so poln kapacitet bidejki na toj nachin se zgolemuva zabrzuvanjeto na gravitacijata ili lakot na gravitacijata e po golem.

Што се зголемува? о.О
Лак на гравитација?
Вертикална гравитација?

Војо ништо од ова не постои во науката. Tи фали основно знаење од физиката за да разбереш дека не си во право.

[quote="The Edge^, post: 6476810, member: 49640"Што се зголемува? о.О
Лак на гравитација?
Вертикална гравитација?

Mozno e da ne postoi toa vo naukata a i tochno e deka zakonite ne sum gi chital a nemam ni namera NO za toa im e i takov rezultatot a jas so moite mashini im kontriram i im dokazuvam deka sum vo pravo bidejki se postaveni na realna osnova i duri tvrdat ushte deka ne postoi pa duri i ne bi mozelo da postoi dvizenje bez vlez na nadvoreshna energija no ako ne sum chital a mozam da im dokazam deka oni ne se vo pravo i deka moze da se napravi mashina koja ke raboti bez vlez na nadvoreshna Energija tokmu vrz baza na tie raboti za koi shto ne ti se jasni.Okolu tie izrazi moze da se dade i pogolemo obrazlozuvanje no kako nasoka mislam deka e dovolno.[DOUBLEPOST=1394227349][/DOUBLEPOST]Ako gi znaete tolku zakonite shto ne napravil nekoj dosega mashina koja vo domashni uslovi ke proizveduva Elektrichna Energija bez protochna voda i bez sogorlivi Energensi:pos:.znachi nee se jasno definirano vo naukata i istata nudi prostor za nadograduvanje no poveke od lude shto se so svoj izdrzan stav bidejki toj trgnuva od pochetok.

Последно уредено:
Ako gi znaete tolku zakonite shto ne napravil nekoj dosega mashina koja vo domashni uslovi ke proizveduva Elektrichna Energija bez protochna voda i bez sogorlivi Energensi:pos:.znachi nee se jasno definirano vo naukata i istata nudi prostor za nadograduvanje no poveke od lude shto se so svoj izdrzan stav bidejki toj trgnuva od pochetok.

Сакаш фотоволтна, фототермална или ветерница?

trebe da se prezentira na zainteresirani proizvoditeli i kupuvachi na mashinata a toa ke go organizira ministerstvoto za Ekonomija bidejki taka e dogovoreno so mene deneska so niv.
Со кого од економија успеа да издоговориш ова? Со некои од тие калашистите на Сарачини? Тие можат да направат перпетуум мобиле од машинава, ако одбива да биде ќе ја пукаат и од страв ќе стане. Ако си досаѓал на некој наш ништо нема да ти бидне...

Со кого од економија успеа да издоговориш ова? Со некои од тие калашистите на Сарачини? Тие можат да направат перпетуум мобиле од машинава, ако одбива да биде ќе ја пукаат и од страв ќе стане. Ако си досаѓал на некој наш ништо нема да ти бидне...
Излегуваш од контрола.....

Всушност ако подетално се следат нашите меѓусебни реплики може да се види дека бастардот мене ме следи...

Темава ја читам веќе некое време, и сметам дека треба да дадам мое мислење.

Прво, до Војо @Vojo Ushevski

So ovoj Patent ili so ovaa trkalo ke im se stavi kraj na nuklearnite,atomskite i na drugite golemi proizvoditelni mashini shto proizveduvaat Elektrichna energija so sogorlivi Energensi

Мислиш дека така едноставно можеш да го промениш светот во кој живееме?
Еве зошто нема да се случи тоа.
Светот нема да се промени на подобро поради твоето заостанато сфаќање. Јас сметам дека патентот ти служи само за надеж дека можеш да заработиш големи пари на сметка на т.н. "неверојатен изум" кој со малку вложена енергија може да произведува многу енергија. Дури и да работи твојот изум, па дури и некој да се нафати да го купи твојот патент, ти "можеби" ќе се збогатиш, а твојот изум повеќе нема да види бел ден.
Зошто?
Па нормално, за да може светот да функционира како и досега, онака како што им одговара на оние кои што ги влечат конците во овој бесмислен театар од свет.
Впрочем , така функционира светот денес.

Твојот патент ќе го купи, на пример, нафтениот картел и потоа ниту ти, ниту некој друг нема да смее да ја направи таа машина.
Всушност, никој нема ни да дознае што си направил.
Крај на приказната.

А ако се трудиш да најдеш инвеститор кој без оглед на се би се нафатил да ја произведува таа машина, можеш веднаш да заборавиш на тоа. На многу иноватори на т.н. "неверојатни и револуционерни изуми што ќе го променат светот" не им успеало тоа, па нема ни на тебе. Секоја чест на исклучоците.

Ова, Војо, е губитничко размислување. И за тебе и за целото човештво.

Ако сакаш нешто да промениш, има само еден начин.

Покажи му на светот што може твојата машина.
Без трикови, загатки и скриени зборови.
Покажи му како работи.
Научи го светот како да ја направи таа машина.

Кога сите ќе сфатат, ќе се сврти нов лист во нашата историја.
Ако сакаат моќните луѓе и корпорации да те замолчат, веднаш можат да го сторат тоа. И така, твојот изум колку и да е корисен ќе отиде во заборав. А ние ќе си продолжиме со нашите животи, како ништо да не било.
Но, обиди се да замолчиш милиони... стотици милиони луѓе. Сите тие луѓе на светот со знаење како самите да создадат енергија за своите потреби.
Која влада, која полиција, која армија на светот ќе ги замолчи сите тие луѓе?

Ти во никој случај не губиш бидејќи ти го имаш патентот, ти си негов сопственик. Кога ќе видат големите компании што прави твојот изум, тогаш тие ќе те бараат тебе, а не ти нив.

Но, нешто ми вели дека нема да ме послушаш.

А до останатите што немаат попаметна работа освен да ја полнат темава со постови полни со сарказам, арогантност и кусогледост, мислите дека сте попаметни?
Мислите дека знаете и можете повеќе?
Ајде докажете.
Сте научиле неколку основни поими, некои си закони за термодинамика и дрн, дрн, дрн... и готово, целиот свет функционира благодарение на тие закони, се што можеше да се измисли е измислено, и ај сега ќе им се потсмеваме на оние што се обидуваат да направат нешто повеќе.
Со таквата кусогледост можам да кажам дека ве жалам.
Ако не почнете да размислувате поинаку, ќе си останете она што сте, безвреден грст атоми во овој универзум.

Темава ја читам веќе некое време, и сметам дека треба да дадам мое мислење.

Прво, до Војо @Vojo Ushevski

Мислиш дека така едноставно можеш да го промениш светот во кој живееме?
Еве зошто нема да се случи тоа.
Светот нема да се промени на подобро поради твоето заостанато сфаќање. Јас сметам дека патентот ти служи само за надеж дека можеш да заработиш големи пари на сметка на т.н. "неверојатен изум" кој со малку вложена енергија може да произведува многу енергија. Дури и да работи твојот изум, па дури и некој да се нафати да го купи твојот патент, ти "можеби" ќе се збогатиш, а твојот изум повеќе нема да види бел ден.
Зошто?
Па нормално, за да може светот да функционира како и досега, онака како што им одговара на оние кои што ги влечат конците во овој бесмислен театар од свет.
Впрочем , така функционира светот денес.

Твојот патент ќе го купи, на пример, нафтениот картел и потоа ниту ти, ниту некој друг нема да смее да ја направи таа машина.
Всушност, никој нема ни да дознае што си направил.
Крај на приказната.

А ако се трудиш да најдеш инвеститор кој без оглед на се би се нафатил да ја произведува таа машина, можеш веднаш да заборавиш на тоа. На многу иноватори на т.н. "неверојатни и револуционерни изуми што ќе го променат светот" не им успеало тоа, па нема ни на тебе. Секоја чест на исклучоците.

Ова, Војо, е губитничко размислување. И за тебе и за целото човештво.

Ако сакаш нешто да промениш, има само еден начин.

Покажи му на светот што може твојата машина.
Без трикови, загатки и скриени зборови.
Покажи му како работи.
Научи го светот како да ја направи таа машина.

Кога сите ќе сфатат, ќе се сврти нов лист во нашата историја.
Ако сакаат моќните луѓе и корпорации да те замолчат, веднаш можат да го сторат тоа. И така, твојот изум колку и да е корисен ќе отиде во заборав. А ние ќе си продолжиме со нашите животи, како ништо да не било.
Но, обиди се да замолчиш милиони... стотици милиони луѓе. Сите тие луѓе на светот со знаење како самите да создадат енергија за своите потреби.
Која влада, која полиција, која армија на светот ќе ги замолчи сите тие луѓе?

Ти во никој случај не губиш бидејќи ти го имаш патентот, ти си негов сопственик. Кога ќе видат големите компании што прави твојот изум, тогаш тие ќе те бараат тебе, а не ти нив.

Но, нешто ми вели дека нема да ме послушаш.

А до останатите што немаат попаметна работа освен да ја полнат темава со постови полни со сарказам, арогантност и кусогледост, мислите дека сте попаметни?
Мислите дека знаете и можете повеќе?
Ајде докажете.
Сте научиле неколку основни поими, некои си закони за термодинамика и дрн, дрн, дрн... и готово, целиот свет функционира благодарение на тие закони, се што можеше да се измисли е измислено, и ај сега ќе им се потсмеваме на оние што се обидуваат да направат нешто повеќе.
Со таквата кусогледост можам да кажам дека ве жалам.
Ако не почнете да размислувате поинаку, ќе си останете она што сте, безвреден грст атоми во овој универзум.
Многу си исфрустриран момче, и добредојде на форумов.

Ви ја прерорачувам емисијата да ја гледате што е снимена со мене и водителката Марина Дојчиноска во Македониум што се емитува на телевизија СОНЦЕ вечер во 22,30 минути и многу ке ви биде по јасно околу машината и можете потоа да дадете свој коментар.ПОЗДРАВ[DOUBLEPOST=1399221286][/DOUBLEPOST]
Ви ја прерорачувам емисијата да ја гледате што е снимена со мене и водителката Марина Дојчиноска во Македониум што се емитува на телевизија СОНЦЕ вечер во 22,30 минути и многу ке ви биде по јасно околу машината и можете потоа да дадете свој коментар.ПОЗДРАВ
Ако е некој во можност нека ја снима емисијата и нека ја постира на ФОРУМОТ или на друго место на интернет.

Последно уредено:
Многу работи сега се појасни...

Sent from my GT-I9300 using Tapatalk

Ushte ima shto da se kazuva okolu mashinata ili naj noviot moj proekt shto trebe da go registriram e mashina koja sama si ja kachuva technosta od naj niskata do naj visokata tochka a so toa ne dozvoluva ni kapka od technosta da ostane vo sprotivnata strana od trkaloto ili technosta odma ja prefrla sve vo ednata odredena strana ili vo pravecot na dvizenjeto i toa vo vertikalna pozicija ili ne upotrebuvam dopolnitelna Energija za vrakanje na vodata za da izvrshi protiv teza na radalicata a so toa nema da ima nikakva zaguba od proizvedenata Energija,Mnogu jaka i chudna e taa mashina i mnogu me voodushevuva so nejziniot princip na dvizenje bidejki nema nikva moznost da zastane osven ako se sluchi defekt.Naj golem problem kaj nejze e da ja sorresh od dvizenjeto bidejki tamo neme nikakov ventil ili sopri go krvotokot kaj zivite organizmi no ipak nee problem bidejki ke ja kocham preku pritisokot shto izleguva od blokovite a ako pukne nekoe crevo po dobro begaj od neja bidejki nema shansi da ja sopresh od dvizenje osven da i podmetnesh nekoe drvo ili drugo no ke pretrpi oshtetuvanje.[DOUBLEPOST=1399663977][/DOUBLEPOST]

Ushte ima shto da se kazuva okolu mashinata ili naj noviot moj proekt shto trebe da go registriram e mashina koja sama si ja kachuva technosta od naj niskata do naj visokata tochka a so toa ne dozvoluva ni kapka od technosta da ostane vo sprotivnata strana od trkaloto ili technosta odma ja prefrla sve vo ednata odredena strana ili vo pravecot na dvizenjeto i toa vo vertikalna pozicija ili ne upotrebuvam dopolnitelna Energija za vrakanje na vodata za da izvrshi protiv teza na radalicata a so toa nema da ima nikakva zaguba od proizvedenata Energija,Mnogu jaka i chudna e taa mashina i mnogu me voodushevuva so nejziniot princip na dvizenje bidejki nema nikva moznost da zastane osven ako se sluchi defekt.Naj golem problem kaj nejze e da ja sopresh od dvizenjeto bidejki tamo neme nikakov ventil ili sopri go krvotokot kaj zivite organizmi no ipak nee problem bidejki ke ja kocham preku pritisokot shto izleguva od blokovite a ako pukne nekoe crevo po dobro begaj od neja bidejki nema shansi da ja sopresh od dvizenje osven da i podmetnesh nekoe drvo ili drugo no ke pretrpi oshtetuvanje.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom