Перење на мозоци на мали дечиња

• Креатор на темата Креатор на темата firewall
  • Време на започнување Време на започнување
Дечки не е перење мозок тоа. Да е перење дечињата порано ќе требало друго мислење да имат. Овоа е класично брутално натуривање со фејк информации и перцепција кон свето и Македонија.

шо очекувате да напишат дека се заебале шо се родиле тука ?! :tapp:
Тоа секако подоцна ќе го сфатат, иначе животот не би бил изненадување нели.

Јебем ви систем налудничав, дајте им Зоки Поки, касни порасни, бубамари тематики, оставете го срањево за нас повозрасните. Види каде маваат јеботе, иде државата од добро кон подобро, само смртна казна во МКД! И тоа да нема застарување на дело.

Сето ова ќе падне во вода, кога ќе им побараат на своите пари за излегување, кога ќе ги научат врсници со врски како на 18 години возат џипови ќе им стане јасно колку е часот и час поскоро ќе си заминат. Барем не денеска со достапноста на сите информации од различни медиуми. Македонија е мала за перење на мозок, посебно во помалите градови се знае дома на маса што имаш за јадење и кој од каде пари за џип и слични луксузи, а тоа не може никој да ти го избрише од глава

Овде иднина нема. Б-Е-Г-А-М!
Преку глава ми е и мене а и на сите други од Бранче, Николче, Зајче, Горданче, Спирче и сите останати идиоти. Да ги оставиме да се докрајчат и да ја докрајчат државата.
Слабо се глупи учебниците, слабо.
Преку глава ми е и од лопатите на Грујо, од спомениците на секој чекор, од лигавото зборување на Бранко, од глупоста на Зајко, од влаката на Гордана, од шминката на Спиро...
По ѓаволите и со реформи таму каде што е треба и од сите глупаци во власта.
И уште едно „по ѓаволите“ бидејќи имам „залепено“ партиска етикета. Татко ми е поранешен пратеник, а мајка ми поранешен претседател на изборна комисија во одредена општина. Едноставно нема бегање. На челото ми пишува „Ќерката на поранешен пратеник на ВМРО“.
Да му се плукнам...

Abe sto sakate vie:
Drzavata ja rakovodaat edni lugje. Vlasta se deli na 3 granki: Zakonodavna, Izvrsna i Sudska vlast i site 3 se vo racite na edni.
Bezbednostnite strukturi MVR ARM i UDB se isto dirigirani od vlasta.
Mediumite se veke kompletno kupeni.
Lokalnata Opstinska vlast e vo nivni race...
i tolku e...

Imate Avtokratija koja moze da si ufrla razni pamfleti da dirigira obrozavanie, da kali mladina po nejzina merka.
Vprocem...
Koa ucevte za toa kolku bese jaka Jugoslavija dan vi bese nesto loso.

Sto mi znaci mene sega ovaa istorija? Nisto!

Ke pomine i ova...Sto ne bilo.....Eee pa i vie

И Братислав Димитров вика (пере мозоци) дека липите биле садени,затоа што во тоа време во Скопје немало канализација :pos: :facepalm:

Гарант насловот на лекцијата е Македонија се сака со дела.

1425614_773113649369590_1171473027_n.jpg

Во СФРЈ учебниците беа полни со пропаганда колку е добра државата системот итн. Колку е голем Тито Братство-Единство...Највеојатно од таму учеле па сега слично применуваат и тука и сега.

Да ама тоа беше тоталитарен еднопартиски систем, а ова е парламентарна демокаратија, а можеби и не е?!

Највеојатно од таму учеле па сега слично применуваат и тука и сега.

Најтрагичниот дел е што овие се декларираат за демохристијани.

Гледам реформиве во образованиево се доста темелни,почнале уште од мали да им даваат да читаат научна фантастика за по дома.

Патем се сеќавам во основно кога ни ги делеа тие книгите за Александар на сите за да сме дознаеле кој сме со слики во нив со Грци со тризабци и шлемови зашилени како бодат фалангиста а он нацртан како светец уште криља му фалеја некаде 97-2000 мислам беше тоа.А книгата беше боже сачувај 30 страни дали имаше потенка од Зоки Поки и како некој со основно да ја напишал.Е тоа ти беше пропаганда.

Најжалното е што ај основно што беше неизбежно сега и средно го направија задолжително,дополнителни 4 години перење мозок пред да се стигне до завод за вработување.

Сликовница од предучилишна возраст

BapVW6BIAAAbf5o.jpg

:facepalm:
Сета оваа илузија ќе падне во вода после дипломирањето кога ќе се нацртаат пред биро за вработување. Море и порано, кога ќе му побара на татко му пари за на одмор, а овој нема ни да си ги плати сметките.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom