Пелистерка Cola VS Coca/Pepsi/Sinalco/било која друга Cola

• Креатор на темата Креатор на темата Helex
  • Време на започнување Време на започнување
Пелистерка Cola не е лошо сокче. Посебно ако се заме во предвид цената, која е сосем пристојна (мислам дека беше 49 денари за 2L).
Можеби Coca Cola или Pepsi се со подобар квалитет, но разликата и не е толку драстична.
На почетокот на деведесеттите (или крајот на 80 - тите) пиев Пел - кола, од пивско шише. И сега не ми е јасно чие масло беше тоа - на Битолската пиварница или на Пелистерка?
Битолска Пиварница:smir:

Полека но сигурно Пелистерка Кола ми станува број 1.:toe:

Пелистерка Кола е произведена од врвната минерална вода Пелистерка, добитник на безброј меѓународни награди за квалитет низ годините наназад и неможе да се споредува со отровните CocaCola/Pepsi. Штета што не ја произведуваат во 0.33мл и не ја дистрибуираат низ дискотеките и кафичите. No1 за мене дефинитивно.

Кока Кола незаменлива:smir::smir::smir:

Пелистерка е закон. Во споредба со другиве, за цената е супер.
Само проблем е... Ми рокна шишето у соба од притисок хаха. Малце „прокљумкај“ ја и спремај се за бањање :)

Не сум пробала пелистерка кола но имаше една како статија дека имало некој експеримент со сите овие кока коли(пепси, кока-кола, синалко итн) и дека кога им било дадено на потрошувачите да пробаат не знаеле за која он нив се работи, т.е не можела да препознаат која е која бидејќи сите имале ист вкус.
незз за ова јас мн добро разликувам кока кола од синалко или др ама што знам дека сите се мн слични се.. Сепак избегнувам СОСЕМА кока-кола и сите слични на неа бидејки се вештачки и нездрави. Природно сокче е најдобро:)

Не е лоша но секој има различен вкус кога би ги рангирал погоре споменаните пијалоци би ги подредил вака:
1.Pepsi:back:
2.Sinalco
3.Pelisterka Cola
4.Coca Cola

...Значи мене лично Пелистерка кола ич не ми се свиѓа...:toe:
Онака има некој чуден вкус и горчи, незнам:// И никат нема да го заземе местото на Кока-кола!!!

А по редослед горенаведените би оделе вака:
1. Кока-кола
2. Пепси
3. Синалко
4. Пелистерка кола

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom