Пелин (абсинт), пушење...?

• Креатор на темата Креатор на темата џо!
  • Време на започнување Време на започнување
нц, дај со коприва, да се журкаме.

party...well , лисјата можеле да се пушат , наводно...
-28 грама е 5 амероси...само шипментот сигурно више ќе фати...

Бев во билната во Скопје (карши Кјуби) и си купив 200 грама Пелин. :)
48 ден = 100 грама.

На нет некако тешко се наоѓаат информации за чистото пушење на пелинот, но еве денес си сролав една долга слим сребрена ризла со: дамјана, каранфилче, жалфија и пелин.
Претпазлив бев првиов пат и ставив само грам пелин во смесата. Драматичен ефект сеуште не сум добил од пелинот, најверојатно заради прениската доза на истиот. Здравје вториот пат ќе дуплирам доза и секако ќе го споделам искуството (доколку е вредно за споделување). ;)

Чим најдам некакви корисни (и конкретни) информации со искуства или уште подобро научни студии, ќе ги поставам тука...... :)

П.С. Екстракт од коприва се користи во шампоните за коса и пастите за заби. За пушење не сум чул, но и тоа треба да се испита детално.

Бев во билната во Скопје (карши Кјуби) и си купив 200 грама Пелин. :)
48 ден = 100 грама.

На нет некако тешко се наоѓаат информации за чистото пушење на пелинот, но еве денес си сролав една долга слим сребрена ризла со: дамјана, каранфилче, жалфија и пелин.
Претпазлив бев првиов пат и ставив само грам пелин во смесата. Драматичен ефект сеуште не сум добил од пелинот, најверојатно заради прениската доза на истиот. Здравје вториот пат ќе дуплирам доза и секако ќе го споделам искуството (доколку е вредно за споделување). ;)

Чим најдам некакви корисни (и конкретни) информации со искуства или уште подобро научни студии, ќе ги поставам тука...... :)

П.С. Екстракт од коприва се користи во шампоните за коса и пастите за заби. За пушење не сум чул, но и тоа треба да се испита детално.
look
Срчав на гугл ( и да , напишав домашна пред тоа , не замарајте - метузалеми никакви ) и ондак , look at all the goodies you can put in the pot...:)

http://www.herbal-smoke.com/natural-smoking-herbs_2010.php

look
Срчав на гугл ( и да , напишав домашна пред тоа , не замарајте - метузалеми никакви ) и ондак , look at all the goodies you can put in the pot...:)

http://www.herbal-smoke.com/natural-smoking-herbs_2010.php

Ехеее, повеќето билки од листата на линкот веќе ги имам, што значи дека освен како чај/еликсир, сега ќе можам и да ги пушам/евапорирам: :)

Coltsfoot (Подбел)
Damiana (Дамјана)
Hops Flowers (Хмељ)
Lavender Flower (Lavandula)
Licorice Root (Слатко дрвце)
Lobelia leaf (Лобелија)
Marjoram leaf (Мајорама)
Nettle Leaf (Коприва)
Passion Flower (Passiflora)
Pot Marigold (Calendula)
Spearmint (Нане)
St. John's Wort (Кантарион)
Uva-ursi (Мечкино грозје)
Wormwood
(Пелин)

Се мислам која мешавина (комбинација) утре да си ја сролам од горниве....? :vozbud:

А зашо не идеш фудбал да играш?

хах за ова прв пат слушам али звучи примамливо лол :)
малце офф топик:
А некој да не знае нешто за бонзаи-ѓубривото тука во мкд? имам добро искуство со такво во странство али прилично скапо е. Веројатно го има во земјоделски/билни аптеки кај нас или? Ако знае некој нешто нека сподели кај да се најде во Мкд!

http://www.jutarnji.hr/-zmaj--me-lupa-brze-i-drzi-dulje-od-trave/918494/

http://www.themajka.com/viewtopic.php?f=25&t=376&start=10

Re: Magic Dragon - istina ili mit?
Broj posta: #12 Postao/la OldSchool » 09 lis 2010, 13:33

Smijem se ubaciti pošto znam o čemu je riječ! Naime volim sumnjati i biti skeptican. Blo je identicno i po pitanju Magic Dragon. N ostjecajem okolnosti sam probao i nakon desetak minuta ostao ocaran efektom. To je bilo pred dva mejseca, od onda sam u djiru na tjednoj bazi. Kupim se u tjednu jedno 5 paketica pogotovo kada idem van. Iskreno bolji mi je Dust no frendu je Magic tako da su misljenja podjeljena. No činjenica je da se ne žalim niti za Magic niti Dust, jer mi je jedno i drugo predobro.
Opusta, djeluje i pusta nakon sati pol, tako da nastavljam s obavezama sto god da sam napravio. Inace nema veceg gusta nego se dobro nadimiti negdje na kavi u centru grada i vristati na ljude.
Zaist ajedno ugodno iskustvo.
Iskreno Magic i Dust su na prirodnoj bazi, sto mi se svidja u njima se nalazi secer identican kao i u energetskim cokoladicama u sve cetri biljke koje si nabrojao, te ne vidim razlog za sumnju. Meni se definitivno nije nista dogodilo, niti u glavi niti u tijelu osim sto sam postao malo aktivniji. N iskreno i dalje predvecer kada sam doma prije spavanja volim zapaliti nesto sto u sebi ima thc.a. San je san. Magic i Dust su cista zabava i bitno je samo se prepustiti i uzivati u osjecaju. hehehehe...
no da ne duljim: Magic Dragon nije mit, to je činjenica da je odličan. Uskoro sam cuo dolazi i Magic Dragon Platinum s ekfetom od 3 i pol sata i tome se iskreno veselim. Naduze trajuci herb na palentu. Provjerio sam na googleu a i sve sam procekirao sto mogu i sreno nema zamjere.
A ovo sa sisom sto je u Zadru popularno!!? Bo sam u Zadru i činjenicu su sljedeče: nije legalno i ne smijes dimiti na kavi.to koliko sam skuzio od jednog prijatelja iz Zadra su profurali na ledjima Magica, cijelu sprehu i prodaju taj sis ispod pulta/ skriveno. Tako da iako sam probao i odlicno je, ne bih to dimio na kavi i uzimao pod legalno jer to definitivno nije. Niti Afgan niti to drugo. Puca da ali riskirati sa zakonom zbog nekog laznog legalnog smeca / nema sanse.
a i pazi usporedbu: Magic je space shuttle naspram svega ostalog na cijeloj planeti. Pakiranje, izgle, okus, efekt, samo mix bilja, etc... Mislim da je to dovoljno dobar argument ( koji potvrdjujem ), da svi mogu donjeti vlastiti zakljucak.
Znaci MAGIC DRAGON& DUST - it works!
Pazi ovo s Youtubea, generalno gledajuci samo dobra proizvod si moze omoguciti ovakvu reklamu( kosta):):
What about this?

Не сфатив шо е со Змајот...

сериозно луѓе, мора да ве прашам нешто, сериозно би сролале се што ќе ви фрлат без да си ставите прст на глава и да помислите дали е паметно тоа?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom