Пејачи кои настапуваат на политички митинзи/кампањи?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување
Да не има Авалон данок неплатен,ако имаат е тогаш ке ги присилаат,ако е све чисто а они ги присилуваат е тогаш се работи за безобразие и безкрупулозност:toe:
А ова за тоа дека Телеком не соработува со пејачи кои не пеат за ВМРО,Ламбе и Елена ви се пример ,што убава пара земаат од Телеком ,затоа и не пеат нигде ,убаво си живеат од спонзорство
И тоа како Елена и Ламбе пеат веќе трет пат по ред од 2008г.,тогаш М2 беше пред банкротство зашто Телеком им ја прекина соработката и Иво Јанковски ги пушти да пеат за ДПМНЕ за да се врати соработката со Телеком и други фирми блиски до власта.Но во сета таа приказна најмногу профитираше Иво дебело заработи,а на Елена и Ламбе им остави само хонорар од 500 евра од настап.А и Иво го ставија менаџер на Македонска опера и балет.

Изгледа не се разбравме добро.

Главната поента не ми е дека политички се етикетирала. Поентата ми е што, Авалон од секогаш тврделе дека не се продаваат за политика, за пари - дека нивните пеачи се ѕвезди и дека не прифаќаат било што.

Иначе ок е што прифатиле, во суштина во Македонија изгледа нема пејач што не пеел за политичка кампања. :)

Работат за пари не ми е ништо чудно, не ми ни смета ниту ќе ги етикетирам.
Иако Тоше никогаш не прифати.

Сепак Тоше се појави во прв ред на митинг и го покажаа на видеобин,а после тоа беше кај Латас на вести и ги повикуваше граѓаните масовно да излезат да гласаат.А за сето тоа доби од Космофон 300 000 евра.
Инаку да беше жив сигурен сум дека ќе пееше уште во 2008г. не дека ќе сакал да пее туку ќе морал.
И постојано некој зборува какви биле тие пари што ги земале пејачите за настап на митинг,а па какви се парите што ги земаат од спонзорите,како иде тоа 50% зема пејачот 50% директорот на фирмата спонзор и тоа било чесно нели!!!
Пејачите кај нас нема да пеат кога ќе можат за живеат од продажба на албуми,синглови,настапи и авторски права,а се додека се зависни од спонзори се принудени да пеат и тоа како.

контрадикторен си ,ем велиш дека нема да ги етикетираш ем истакнуваш дека Тоше никогаш не прифатил,иначе Тоше не пеел за никоја партија, ама сепак беше многу близок со една и на основа на блискоста со таа партија добиваше спонзорства на некои фирми и луѓе ,сепак ова е Македонија:toe:

Авалон од секогаш тврделе дека не се продаваат за политика, за пари - дека нивните пеачи се ѕвезди и дека не прифаќаат било што.

освен ако не е нешто што не можат да одбијат. + мислам дека се свесни дека во државава виреат и опстојуваат фирми/компании/продукции што и да е блиски до власта. Па си се надеваат и тие на нешто. Инаку мислам дека нивната изјава погоре е многу попогрешна од нивната одлука ексклузивец да пее на митинг. Ако навистина кажале така, се продале подебело. Во спротивно бизнис си е бизнис.

Авалон од секогаш тврделе дека не се продаваат за политика, за пари - дека нивните пеачи се ѕвезди и дека не прифаќаат било што.

освен ако не е нешто што не можат да одбијат. + мислам дека се свесни дека во државава виреат и опстојуваат фирми/компании/продукции што и да е блиски до власта. Па си се надеваат и тие на нешто. Инаку мислам дека нивната изјава погоре е многу попогрешна од нивната одлука ексклузивец да пее на митинг. Ако навистина кажале така, се продале подебело. Во спротивно бизнис си е бизнис.
Пред 10години пејачите ги етикитираа со партиите,но денес веќе никој не се ни сеќава кој за кого пеел минатово лето и самите граѓани сфатија дека тоа е само професионален настап кој притоа секој паметен пејач може добро финански да го одработи,ако знае како.И не се работи тука за борба за некаква функција.Има пејачи кои и јавно се декларираат за одредена партија што е и нивно право и што мислам дека многу покоректно од нивна страна.А ги има и оние кои се аполитични кои не сакаат политика и не се бават со неа,ниту пак ги интересира.
А што се однесува до Авалон тие имаат близок контакт и со едниве и со другиве,но сепак тие не се борат за некаква функција или пак за пари од некое министерство.Но сепак бизнис си е бизнис.

Во спротивно бизнис си е бизнис.

Кај нас бизнисот е тешко поврзан со политика, и бидејќи пеачите пеат на мал пазар ова им е златна прилика, барем јас колку што памтам Архангел, Леб и Сол не свиреле на митинзи.
А тоа дека Каролина ќе пее на Вмро митинзи, мислите дека од идеологија ќе пее. Јас разбирам некои пеачи да се од политичка партија и да кажат јас ќе пеат од чисто задоволство на секој митинг, ама такви нема барем до сега. И незнам што е толку лошо да се пее за некоја политичка партија и тоа во ситуација каква се македонските пеачи, каде живеат од спонзорства и реклами а не од концерти и продадени албуми, ова е златна можност за нив.

Avalon gi pravi najgolemite koncerti ovaa godina. So godini raboti nadvor, a ova leto imaat duri i festival so Amy Winehouse i Moby, pa Judas i Whitesnake i mislam deka se oni iznad situacija i deka se dobri so site! Pa posle izbori gi nosat Joe Cocker, Jamiroqai i David Guetta vo Makedonija, a tie kako izveduvaci se pogolemi od bilo koja vlast! Koga se pejacite vo mk vo prasanje, situacijata e druga! Tesko, mnogu tesko se stiga do pari i ne treba na nikmu nisto da mu se zameri! Sekoja cest na Tose tesko e ova da se kaze, ama, pogolemo etiketitanje e ako se pojavis na miting kaj eden politicar, pretsedatelski kandidat i posle da povikuvas na glasanje, otkolku kako Vlado Janevski da receme, koj peel i za edni i za drugi. I za kraj... Jas ne bi peel za nikoj! Ne bi me pustile moite:) da ne zaboravam Arhangel ne pamtam ama mislam deka imaat svireno na nekoj patronat na Vmro na nekoj nastan, a leb i sol svirele na prvite izbori za Kiro Gligorov i sdsm.

Добро образложување на karamanot. Притисоци, закани, уцени, сите во големиот бизнис се соочуваат со тоа. Од таму и потребата да се настапува. Мене повеќе ме чуди зошто ВМРО дава толкави пари на пејачиве и на оваа глупава песна.

Што се однесува до Каролина, специјален гостин ќе биде на концертот на AMY WINEHOUSE во Белград и потоа започнува со спремање на голем концерт во Белград.

Од нашите е? Да знам како да го ориентирам постов.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom