Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
..мене тоа премноооогу ме плаши...гадно е тоа ...Педофилијата е нарушување. Секое однесување што отстапува од нормалното однесување е патолошка состојба. Тоа не е болест, бидејќи болеста може да напредува, да се лекува, додека педофилите ниту напредуваат ниту се лекуваат. Кај педофилите сексуалниот нагон е насочен кон деца од спротивниот, но и од истиот пол. Може да биде хомосексуална и хетеросексуална педофилија, тоа е нарушување на личноста во нагонската сфера.
Педофилите се невпечатливи, најчесто добро го познаваат законот и внимаваат да не го прекршат. Успешно ја кријат својата склоност, за која знаат дека е забранета и се казнува со закон. Покрај тоа, обично педофилите се добро образовани, а понекогаш, може да станува збор и за генијален ум. Во принцип, педофилите не прават проблеми, успешно се кријат се до моментот кога ќе дојдат во судир со законот. Со текот на времето попушта и нивното внимание, а ги надвладуваат и чувствата, прават кривично дело, и само во таков случај бараат стручна помош.
Како би ја објасниле вие педофилијата? Дали станува збор за болест, нарушување или...? Постојат ли посебни причини за појава на ова нарушување? Имаат ли врска гените, односно дали можеби станува збор за наследно нарушување?
Точно ли е дека најголем процент луѓе што злоупотребуваат деца се оние кои се во најголем контакт со нив?
П.С. Не знаев каде ја да отворам темава. Се мислев за здравје, брак и љубов и секс. Ја отворив тука, затоа што некои сметаат дека педофилијата е сексуална ориетација - што и баш не се согласувам со тоа. Ако не се согласувате да е тука преместете ја на правото место.:wink:
Kako sto kazav, minjicite imaat vrska so zelbata na mladichi od osnovno da stanat povozrasni.Sega ako tipov se trudi da se kontrolira ke se iskontrolira... Toa ti e kako da se otkazues od cigari i site da se otkazat za da ti pomognat tebe vo tvojata cel... Da receme mene mi se stai pedofil a nosev brat jakna so me pokrivase od glava do petici... Zelbata za seks pottiknuva od hormoni, i da, tie se lacat od polovite organi i idat u mozok direktiva, taka sto sega koga ke podrazmislam , imas pravo, da, sum tresnala glupostВо однос на првото , нема никаква врска со педофилијата ? А доколку педофилот се обидува да се контролира , дали миничот ќе му помогне во тоа ? Не , ќе се попали уште толку.
А во однос на второто , каква корист би имал тој да злоупотребува со раце кога ќе нема желба за секс и неможе да добие сексуални нагони . А без сексуални нагони не би ни злоспоставувал воопшто.
Leeeeeeeeeee i ja go iam toj gleano ! Ako mislis za eden svestenik sto u period od 75 do 97 godina imal nad 120 zrtvi so gi siluval i toa vozrasta na decata e od 5 do 12 godini ... c c c ... Sve kerki i sinovi na roditeli vospitani vo duhot na katolicizmot, koi gi prakale decata da odat u tie si nekoi crkovni ucilista da gi ucat svestenicite za moral, etika, vrednosti.. I so se desaa... Tipov gi soblakal, drapal sve toa so si ide u paketot zvani` ja sum pedofil` i sega e na sloboda i pred kamera si kazue sve za toa... Im napisal pisma na site svoi zrtvi da gi molel da mu prostat poso site sme bile luge i site sme gresele.... :nesvest::uvo:A lugevo sega se vozrasni i pola i poise nemaat ni muz ni zena ni deca ni seks, sve od traumi...Интересен е фактот што денес е се поголем бројот на католичко/протестански свештеници кои се педофили. И тоа ХОМОСЕКСУАЛНИ. И така Божјите претставници стануваат најголеми грешници. Имам гледано документарци каде што тие одат во земји од Третиот свет, и сите занеме што бараат таму. До пред некое време не можев да разберам: Зошто баш момчиња? Сватив дека со текот на времето развиле склонос кон машкиот пол, сметајќи дека жената е за се крива (почнувајќи од Ева па понатаму) Педофилијата претставува нарушување. Педофилите мислат дека на тој начин на децата им покажуваат љубов и внимание, сметаат дека е тоа природно и ги "запознаваат" со страста и со сопствената сексуалност. Најчесто (ако не и секогаш) се луѓе кои ја ценат невиноста и наивноста т.е. се "палат" на неа.
Инаку мене ме интересира која е границата на педофилијата???
Оти за секоја работа постои граница па така да мора и за оваа...
Знам дека одговорот ке биде полнолетство,но сепак јас не сум задоволен со тоа бидејки некако младинава побрзо создрева или јас се лажам?
Spored zakon e razlika 5 godini ako zlostavuvanata e maloletna.Не се лажеш Дуле. Ама сепак закон си е закон. Според мене педофилија претставува кога возрасен човек чуствува склоност (сексуална, анјчесто) кон помладите, и тоа бааѓи помлади (неш у стилот, колку помладо, толку подобро). Не зборувам за разлика од 4 или 5 години, туку да бидаш со некој кој е доволно возрасен да ти биде родител. Според мене тоа е педоофилија. Поправете ме ако грешам.
Spored zakon e razlika 5 godini ako zlostavuvanata e maloletna.
Kako mislis seksualna NAJCESTO?seksualna, sekogas!
a ako devojkata se slozila,i seksualniot odnos bil po nejzina zelba,togas nema zlostavuvanje,ama sepak i toa e pedofilija,neli?Spored zakon e razlika 5 godini ako zlostavuvanata e maloletna.
Kako mislis seksualna NAJCESTO?seksualna, sekogas!
a ako devojkata se slozila,i seksualniot odnos bil po nejzina zelba,togas nema zlostavuvanje,ama sepak i toa e pedofilija,neli?
A ако се примети на гинеколошки преглед?abe tikvi ako ona se slozuva koj ke znae deka se prekrsuva zakonot????nema da kaze deka se ebela so nekoj sto moze da i bide tatko i kvit>
Ako nema zlostavuvanje nema pedofilija. Pedofilija opfaka isklucivo seksualno zlostavuvanje.Ako ona se slozila a tatko i i majka i ne se slozile, tipacot ke go jade, t.e. ke dobie prijava za zaveduvanje maloletnicki.a ako devojkata se slozila,i seksualniot odnos bil po nejzina zelba,togas nema zlostavuvanje,ama sepak i toa e pedofilija,neli?