Peаrl Jam-Backspacer

• Креатор на темата Креатор на темата NOVOSELEC
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
1 октомври 2009
Мислења
107
Поени од реакции
5
Vaseto mislenje za noviot album za legendarnata rock grupa!Pozdrav

rock is not dead!

pozdrav!

Прва ќе пишам?Супер:)
Епа вака, имам пишано и во темата за рок и рок бендови ама овде ќе се искажам подетално.
Backspacer?Одамна го очекував и албумот ме фасцинира, значи вредеше.Најсплотени ми беа за овој албум, најфокусирачки, најенергично...Ми се допадна цврстата соработката меѓу членовите и начинот на кој е направен албумот.Баш спонтано(што е типично за нив), изоставувајќи ја носталгијата од песните, со различни звуци, примеси на блуз, со нови идеи, поразлични тематики, доста креативни.Стилот на Ведер(во контекст на текстот на песните) е поразличен од досегашните албуми и песни.

"На албумот можеби нема да ги најдете епските гитари како на легендарниот прв сингл на бендот “Alive”, но сепак гитарската умешност на McCready останува храбра и креативна, како секогаш. Неговата вештина е најдобро изразена во “Supersonic”, а тој самиот изјави дека e горд на своето соло во оваа нумера потпишана од Gossard. Нумерата “Amongst The Waves” му овозможи да се наврати на својата прва љубов – блуз музиката – доставувајќи мелодиска линија во стилот на Mick Taylor која совршено се вклопува во песната. За самиот McCready оваа нумера е камен темелник на албумот, а нејзиниот текст евоцира чувство на ново раѓање и обнова кое одговара на живиот дух на албумот." -Баш така!!

За промоција на албумот, штета што Балканот ќе биде заобиколен, as always...

bravo za tebe!U posledno vreme si misleh oti samo jas gi slusam:toe:,odlicen post,isto kako jas da sum go pisuval:helou:,pozdrav do tebe

Имам неколку песни преслушано и можам да кажам дека се добри. Додека не го преслушам цел албум за мене Ten ќе си остане најдобар.:smir:

..Eве и јас да искоментирам нешто...Oвие денови го преслушав целиот албум и можам да кажам дека е мнооогу добар. Посебно онака ми се свиѓа The Fixer, и баш забележав дека се скапуваат вртејќи ја на MTV и VH1 :) буквало нема да слушнеш друга песна освен неа :) и то...Иначе како што кажа Mrs.Vedder:) овојпат стилот на Ведер е поразличен од претходните албуми...Но како и да е, сепак остануваат најдобри :icon_bigg

A PJ RETROSPECTIVE FROM FANS:

Постирав само три, останатите може да се изгледаат на официјалната страна http://pearljamtour.tv/

Првиот пат кога го слушнав Backspacer си помислив - "ова е тоа?! :raz:"

Не го сакав - премногу ме потсетуваше на soundtrack-от на Vedder за Into the Wild. Премногу бавни песни, со исклучок на 2-3 побрзи. Со време го заслушав поубаво и ми влезе под кожа. Иако е мек и различен, сепак го сметам за еден од подобрите на Pearl Jam. Кога подобро ќе размислам, Pearl Jam се уникатни на сите нивни албуми. Секој е добар на свој начин. Дури и Binaural...за некого :icon_razz

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom