Пченка

• Креатор на темата Креатор на темата Crazy in Love
  • Време на започнување Време на започнување
Незнам специјалитети ама онака како пченка само јадам на моменти:wink:

Jadam pcenka, i varena i pecena,ama pecenata na zar poveke ja sakam

обожавам пченка, секаква!!!!!! многу е вкусна како додаток во комбинација со морков и грашок, сварено па потпржено со путер и зачини, а за Нова година пробав и салата во која имаше пченка и беше превкусна, ќе побарам рецепта, или Hellsing нека постира пошо мајка му ја правеше!!!!

Кога ќе одам на одмор ги има и печени и варени..Лелеее колку ги сакам..каква сака нека е ја јадам и тоа колку сакаш толку ќе изедам

Јадам пченка ама не многу :) Во радовиш БАШАК се вели :)

никогаш не сум јадела во животов, не ни планирам да пробам, од самиот мирис на пченката ми се повраќа:nesum:

Обожавам печена пченка :)
Мама еднаш ми донесе пченка од Скопје до Кичево ја носела во рака затоа што знае дека многу сакам, кога дојде партал беше пченката, каснав 2 пати и ја фрлив.
Инаку јадам и варена ама поубава е печената.

Ја јадам варена па после со шекер заблажена, и онаа ја јадам што се продава солената

Јадам многу често.Едноставно ја обожавам.
Ова во конзерви не е уба ама домашната мх мх мх....
Ја сакам и печена и варена.Лошо е кај печенава шо се прајш со црно по забиве зато појќе сум и по варенава и плус ако имат шеќер....:pipi:

Мноогу сакам пченка!!!Најубава ми е печена.Ама и врена е убава...

јадам пченка и варена и печена ама поретко во последно време пуканки повеќе јадам

Од кога Ленка
почна да стенка
Во високата пченка,
дојдоа турци
со големи к....
али да не забегаваме, пченката е едноставно блага бидејќи наместо скроб има сахароза односно обичен шеќер.
Убава е секако ама најубава е како додаток во свежа салата одкако прво во замрзната зрнеста форма на тивок оган малку ќе биде згреана со путер и сол.
Или пак на пример јас многу сакам чили кон карне со пченка.

Не сум некој голем љубител на пченка ама ако ми дадат јадам,зошто да не.

да да да обожавам, сега чекам да ми донесат овие дена ми ветија

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom