Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Немаш трошоци, дури и по добар курс ти земаат пари од денарската. Од амазон не знам дали вршат достава, можеби на книги или слично, но електроника не. На ebay uk немаш гајле, само внимавај за царина, производот + достава да се под 45 евра.Дали некој знае за трошоците кои може да ги имаш, при купување од ebay.co.uk или amazon.co.uk, со пејпал....пишува дека има некои трошоци, при конверзија на валутата, и за трошоци при интернационални нарачки, као демек cross-border and currency conversion fees in the UK, па, ако некој знае да го објасни ова, пошто читам и по форуми, и некои се жалат, некои не.....
"There is no fee when you pay for a purchase or send money using PayPal. But we sometimes put extra charges on top of the payment you are sending is in different currency. We charge 2.5% to 4% spread above the actual currency exchange rate to get the retail foreign exchange rate. That's how we determine the rate that will be applied to customer's transactions involving conversion.
не ја бива за paypalДали некој знае да не има проблеми со ВИЗА електрон од Унибанка да се купува/регистрира на пајпал ?
Разликата е во тоа што нашата платичка неофицијално е 250$, колку што нив ги чини една вечера во нивниот омилен ресторан. Е ова е кражба.
Викаш неможе? А ти преку грчкиот колку пари на годишно ниво можеш да примиш? 1200$ или повеќе? А преку македонскиот колку можеш да примиш? 0???Најди пазар,работа,производство,продажба па ако имаш пари земај плата колку сакаш.
Никој не може да ти одреди колкава плата да земаш.
Обично испораката ти е поефтина од али експрес и производите се поефтини, доаѓаат од Кина нели. На ибеј имаш исто огромен избор на производи со поскапа достава кои мене ако ме прашуваш се доста поскапи од али експрес. Преку али експрес ретко се плаќа било што кога ќе стигне оти обично како гифт ги праќаат стварите, на ибеј не би рекол дека е така. А за разликата ти што праша меѓу пекпал и али експрес е тоа што на али експрес плаќаш директно преку картица без пејпал да ти посредува..., преку пејпал не ти ги открива информациите за картицата, мада луѓе не се жалат и од али експрес дека се прават ујдурми и глупости.
како не ја бива бе... ја имам пејпал со виза од уни...не ја бива за paypal
на 18ти ја врзав, вчера бев у банка немаше промена на состојба на сметката, сега гледам ми фалат 130 денари...како не ја бива бе... ја имам пејпал со виза од уни...
на 18ти ја врзав, вчера бев у банка немаше промена на состојба на сметката, сега гледам ми фалат 130 денари...
најверојатно тие се тие пари што ги повлекле, само 2 дена им требало.
Кај го виде кодот за потврда, беше до банка ?
Тоа значи дека ако работам нешто на нет и му ја остаам мојата пејпал сметка, ништо од парите?Со македонскиот пејпал не може да примаш пари исто како српскиот е. Само можеш да плаќаш и евентуално рефунд да добиеш.