PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Твојот став и начин на кој објаснуваш делуваше така, ако не си правел извини.

pa so kazuvase ovoj ministerov kaj Janko jadi burek deka ke moze sega i da se prodava i kupuva?

Дали некој знае за трошоците кои може да ги имаш, при купување од ebay.co.uk или amazon.co.uk, со пејпал....пишува дека има некои трошоци, при конверзија на валутата, и за трошоци при интернационални нарачки, као демек cross-border and currency conversion fees in the UK, па, ако некој знае да го објасни ова, пошто читам и по форуми, и некои се жалат, некои не.....
Немаш трошоци, дури и по добар курс ти земаат пари од денарската. Од амазон не знам дали вршат достава, можеби на книги или слично, но електроника не. На ebay uk немаш гајле, само внимавај за царина, производот + достава да се под 45 евра.

Еве го одговорот што го добив на меил, од пејпал
There is no fee when you pay for a purchase or send money using PayPal. But we sometimes put extra charges on top of the payment you are sending is in different currency. We charge 2.5% to 4% spread above the actual currency exchange rate to get the retail foreign exchange rate. That's how we determine the rate that will be applied to customer's transactions involving conversion.
"

Изглеа, сепак има некои мали трошоци....

Што се однесува до виза електрон, од тутунска работи, од стопанска неможе, од унибанка незнам, најубаво да прашаш на лице место.

Разликата е во тоа што нашата платичка неофицијално е 250$, колку што нив ги чини една вечера во нивниот омилен ресторан :). Е ова е кражба.

Најди пазар,работа,производство,продажба па ако имаш пари земај плата колку сакаш.
Никој не може да ти одреди колкава плата да земаш.

Сега се регистрирав за Пејпал и сега не разбрав тој 4 цифрен код каде треба да го добијам?Јас како што разбрав треба да ми се појави некаде во изводите со трансакции за ден два?Јас користев дебитна картичка од ТТК Банка.

Најди пазар,работа,производство,продажба па ако имаш пари земај плата колку сакаш.
Никој не може да ти одреди колкава плата да земаш.
Викаш неможе? А ти преку грчкиот колку пари на годишно ниво можеш да примиш? 1200$ или повеќе? А преку македонскиот колку можеш да примиш? 0???

Обично испораката ти е поефтина од али експрес и производите се поефтини, доаѓаат од Кина нели. На ибеј имаш исто огромен избор на производи со поскапа достава кои мене ако ме прашуваш се доста поскапи од али експрес. Преку али експрес ретко се плаќа било што кога ќе стигне оти обично како гифт ги праќаат стварите, на ибеј не би рекол дека е така. А за разликата ти што праша меѓу пекпал и али експрес е тоа што на али експрес плаќаш директно преку картица без пејпал да ти посредува..., преку пејпал не ти ги открива информациите за картицата, мада луѓе не се жалат и од али експрес дека се прават ујдурми и глупости.

Мене ова ми е јасно, лошо ме разбра.. мене ми беше прашањето до дечкото што вели дека има разлика на испораката на пратките од алиекспрес и ебај, демек преку алиекспрес немало нашиве пошти никаков проблем да направат со пратката да ја "чепкаат" , а од ебај и останативе не било исто често имало проблеми, нашава пошта (вработените) си праеле што сакале... само сакав да му кажам дека нема ниту една нарачка направено, ама нели како по обичај дошол тука (од досада) да плука по се и сешто. Инаку долго време нарачувам и ова мене ми е потполно јасно, разликата алиекспрес/ебај , пејпал..... :)

како не ја бива бе... ја имам пејпал со виза од уни...
на 18ти ја врзав, вчера бев у банка немаше промена на состојба на сметката, сега гледам ми фалат 130 денари...
најверојатно тие се тие пари што ги повлекле, само 2 дена им требало.
Кај го виде кодот за потврда, беше до банка ?

Вака
Напраив пејпал, го верификував, со моја кредитна и такви ствари, едно прашање до некој шо имал искуство... дали има врска доколку сестрами или пак некој друг член од фамилијата си направи свој пејпал, и колкави се можности да бидам лимитиран (баниран)
o_O

на 18ти ја врзав, вчера бев у банка немаше промена на состојба на сметката, сега гледам ми фалат 130 денари...
најверојатно тие се тие пари што ги повлекле, само 2 дена им требало.
Кај го виде кодот за потврда, беше до банка ?

Мене ми стигна емаил од уни банка, на секоја трансакција на картичката ми стига на емаил детален извештај, таму беше кодот. Ако го немаш подесено тоа, тогаш барај извештај од банка директно...

Со македонскиот пејпал не може да примаш пари исто како српскиот е. Само можеш да плаќаш и евентуално рефунд да добиеш.
Тоа значи дека ако работам нешто на нет и му ја остаам мојата пејпал сметка, ништо од парите?

Пробав да врзам картичка од Комерцијална и од Шпаркасе на пејпал и ова ми го вика The bank that issued your card didn't approve this transaction. Please contact the card issuer.s customer service department if you have any questions. Or you can add a different card now to continue.:unsure:

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom