PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Се согласувам дека Paypal e најбезбедна опција што постои моментално (може ќе се смени тоа во иднина, но за сега е така).
Заклучок базиран на што? На сите други што викаат или на твое лично искуство?

Недела дена е потребно да ти ги земат парите од картичка. А и да ти ги земат од тутунска ќе ти ги вратат дури и после неколку месеци. Од искуство ти зборам
Што од искуство? Fraud жртва си бил или?

Не е побезбеден пејпал од обична виза картичка. Само што е многу славен и популарен :)
Како може некој кинески eShop, хостиран на shared сервер, да биде побезбеден од PayPal? Што си се запнал за VISA-та, ти при купување кога ќе ги внесеш податоците од картичката, треба да пазиш колку е безбеден сајтот кај што купуваш, а не картичката.

Истовремено и пејпал побара промена на лозинките на корисниците бидејќи ја имаат истата база на податоци. Колку само секоја минута има измами на ибеј и пејпал толку немало вкупно за целото постоење на тутунска банка :pos:
Како бе така истата база со податоци, ти се гледаш што пишуваш или не? Ако eBay е во сопственост на PayPal, не значи дека иста база на податоци имаат. Ти мислиш PayPal и eBay на обичен компјутер се хостирани и една база користат? :ROFLMAO: Ти знаеш ли како функионираат овие мулти-милионски корпорации?! PayPal серверите не беа хакирани, туку личниот PayPal акаунт од некој од главните луѓе. Значи обичен акаунт, каков што имаме и ние. Му ги смениле лозинката и емаилот, направиле неколку трансакции од акаунтот и тoа беше се'. Деца некои, не сакајќи дошле до податоците од акаунтот со помош на keylogger, се изглупирале и толку.

Најмалку уште цела година ке нема да можеме да примаме пари.За време на тој период ке го тестират функционирањето на системот во нашта земја и ке проценат каква е културата на купувачите.Ако се бара многу refund, сигурно ќе се откажат брзо, брзо од идејата за инвестирање, во надградба на системот Јас, мислам дека ке бидеме рекордери во refund requests na ebay, што ке придонесе за можно повлекување на пејпал од македонија.Србија веќе цела година од кога е регистирана сеуште не е овозможена и втората опција,и тие можат само да купуват.Доколку имаме култура т.е не го злоупотребуваме системот сигурно за 1,5 - 2год ке можеме целосно да ги користеме привилегиите на ПејПал.

Што од искуство? Fraud жртва си бил или?

Како може некој кинески eShop, хостиран на shared сервер, да биде побезбеден од PayPal? Што си се запнал за VISA-та, ти при купување кога ќе ги внесеш податоците од картичката, треба да пазиш колку е безбеден сајтот кај што купуваш, а не картичката.

Како бе така истата база со податоци, ти се гледаш што пишуваш или не? Ако eBay е во сопственост на PayPal, не значи дека иста база на податоци имаат. Ти мислиш PayPal и eBay на обичен компјутер се хостирани и една база користат? :ROFLMAO: Ти знаеш ли како функионираат овие мулти-милионски корпорации?! PayPal серверите не беа хакирани, туку личниот PayPal акаунт од некој од главните луѓе. Значи обичен акаунт, каков што имаме и ние. Му ги смениле лозинката и емаилот, направиле неколку трансакции од акаунтот и тoа беше се'. Деца некои, не сакајќи дошле до податоците од акаунтот со помош на keylogger, се изглупирале и толку.
Да, сите пари ми беа вратени иако ги пријавив после цели три месеци.
Зошто пејпал побара промена на лозинка?
Зошто ибеј побара промена на лозинка?
Имаш ли ти уопште користено некогаш ибеј акаунт и купено нешто?
Колку што гледаш повеќево членови на форумов немаат ни пари за верификација да направат така да нема од што да се плашат. Кој пари ќе им ги земат? Дали бил пејпал безбеден или не неправи никаква разлика во нашиве услови :)
[DOUBLEPOST=1403048704][/DOUBLEPOST]
Најмалку уште цела година ке нема да можеме да примаме пари.За време на тој период ке го тестират функционирањето на системот во нашта земја и ке проценат каква е културата на купувачите.Ако се бара многу refund, сигурно ќе се откажат брзо, брзо од идејата за инвестирање, во надградба на системот Јас, мислам дека ке бидеме рекордери во refund requests na ebay, што ке придонесе за можно повлекување на пејпал од македонија.Србија веќе цела година од кога е регистирана сеуште не е овозможена и втората опција,и тие можат само да купуват.Доколку имаме култура т.е не го злоупотребуваме системот сигурно за 1,5 - 2год ке можеме целосно да ги користеме привилегиите на ПејПал.
Партал ќе ги направиме ние со нашиве деца сајбер криминалци :LOL:

Последно уредено:
Заклучок базиран на што? На сите други што викаат или на твое лично искуство?

Други, да. Ама зошто би лажеле? Ако имаш проблем со некоја ваква услуга нормално ќе споделиш.

Нешто ме зеза кога сакам да ја потврдам Visa од Тутунска. А претходно ми зеде 40 денари од истата. Ми останаа 20, не знам дали ради тоа ме зеза.

The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience.

Други, да. Ама зошто би лажеле? Ако имаш проблем со некоја ваква услуга нормално ќе споделиш.
Не лажат бе друже, само пренесуваат нешто што го чуле исто како и ти. Нели гледаш дека повеќето се деца и немаат никакво искуство со пејпал.[DOUBLEPOST=1403049225][/DOUBLEPOST]
Нешто ме зеза кога сакам да ја потврдам Visa од Тутунска. А претходно ми зеде 40 денари од истата. Ми останаа 20, не знам дали ради тоа ме зеза.

The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience.
Цела македонија моментално се регистрира :ROFLMAO: и други се жалат, пробај подоцна може ќе помине.

Да, сите пари ми беа вратени иако ги пријавив после цели три месеци.
Добро бе, еден саaт дискутираме како е побезбедно да се купува онлајн, дали директно со картичка или со PayPal. Цело време го браниш начинот со картичка, а сега ми кажуваш дека самиот си бил fraud жртва и ти ја репнале картичката купувајќи онлајн. Барем да кажеше одма, да не дебатираме цел саат за глупости.

Зошто пејпал побара промена на лозинка?
Зошто ибеј побара промена на лозинка?
Бидејќи се грижат за безбедноста на своите корисници. И мал небитен проблем да се деси, ќе побараат промена на лозинка. Во случајов, побараа промена на лозинки бидејќи некои деца не сакајќи дошле до податоците од акаунтите на 2-3ца вработени, се логирале и правеле глупости. До лозинките и податоците од картичките воопшто не ни имале пристап.
Ти гледај да не дојде некој до податоците од тие тетките во банка, што работат на Windows 98ца, за eBay не се секирај.

Имаш ли ти уопште користено некогаш ибеј акаунт и купено нешто?
Имам, да. Сакаш да ти порачам нешто?

Колку што гледаш повеќево членови на форумов немаат ни пари за верификација да направат така да нема од што да се плашат. Кој пари ќе им ги земат? Дали бил пејпал безбеден или не неправи никаква разлика во нашиве услови :)
Немале пари кога го креирале акаунтот, ќе имаат утре кога ќе го верификуваат или ко ќе купуваат. Не прави разлика, ама еве кај тебе направило убава разлика.

Абе зашто неможам да си поврзам дебитна ИНТЕРНЕТ картица од Стопанска Банка со Paypal акаунтот ?
Уште не се синхронизирале изгледаа нашиве со Paypal услугите или до Paypal e или па мора да вадам од друга банка друга картичка... lol?

Абе зашто неможам да си поврзам дебитна ИНТЕРНЕТ картица од Стопанска Банка со Paypal акаунтот ?
Уште не се синхронизирале изгледаа нашиве со Paypal услугите или до Paypal e или па мора да вадам од друга банка друга картичка... lol?

Не знам зашто не можеш. Јас имам таква, ја внесов, ми зема 1,5 евро од неа и сега треба да чекам да излезе таа трансакција во извод за да видам едно бројче и да го внесам за да ја верифицирам картицата. Тогаш ќе ми ги вратат тие 1,5 евро.

Не знам зошто да чекаш да излези кодот во извод за да верифицираш, мене кодот по 5 секунди ми стигна на моб. како смс и одма верифицирав, (кај мене имаше опција премиер или обичен, јас одбрав обичен) за 5 минути направив акаунт, верифицирав и порачав нешто од ибеј. Алиекспрес не е кинески сајт - Британски е и потпуно безбеден а продавачите се кинези со кинески е-шопови најчесто во ХонгКонг и никој не се пожалил дека имал малверзација со деб. картичка на Алиекспрес, тие имаат одличен принцип, било што да платиш на Али, парите ги зема Али а не продавачот и ако дојди до диспут или некој спор, додека не заврши, Али не ги ослободува средствата, а ако се реши во твоја корист, Алиекспрес нема никаков проблем да се натега со кинезот да ги враќа парите, па го немало или слично. Е сега - ибеј си е ибеј, во поглед на избор на стоки, Али не може со ибеј.

Проблемот е што и eBay не е тоа што беше. И не е она што го мислиме. Истата роба што е на Aliexpress е и на ebay дури и поскапа. Кинези се и тамо, а има и преваранти и тамо. И на Aliexpress има преваранти но до сега во 3-4 случаеви реагирале и ми ги вратиле парите. Порано се мачевме со PayPal поради купувањето но откако се појавија DX и Aliexpress (со кои имам предобро искуство од аспект на заштита и рефундирање) не м ини текнало да отворам eBay затоа што поефикасно ми е со другиве. PayPal е одличен сервис за трансакции на пари доколку работиш со продажба на интернет за да наплатиш (тука спаѓаат работа како услуги и слично не само продашба на “играчки“) но доколку таа опција не е овозможена реално моментално нема ова ефект врз нас, да беше пред 3-4 години кога ги немаше другиве страни за нарачки ќе беше супер но сега реално сеедно ми е барем мене.Само несфаќам што е толку голем проблемот со банките наши и PayPal затоа што има сервиси каде можеш да си правиш такви трансакции а таков сервис е Skrill (moneybookers). можеш тука легално да си земаш пари и да си праќаш а на PayPal неможеш.

Не знам зошто да чекаш да излези кодот во извод за да верифицираш, мене кодот по 5 секунди ми стигна на моб. како смс и одма верифицирав, (кај мене имаше опција премиер или обичен, јас одбрав обичен) за 5 минути направив акаунт, верифицирав и порачав нешто од ибеј.

Јас кога правев акаунт ми даде опција само меѓу personal и business да бирам.

Иначе кодот ти стигна од PayPal или од банката? Мене никаков код не ми стигна во порака.

Јас кога правев акаунт ми даде опција само меѓу personal и business да бирам.

Иначе кодот ти стигна од PayPal или од банката? Мене никаков код не ми стигна во порака.

Отвори си го акаунтот на банката и побарај детали за трансакции/изводи. Таму ќе го видиш, четири бројчиња е пишува РР code.

kolku nepismeni luge ima ovde za paypal , neznam zasto otvaraat akaunti koga ne im trebaat ama bas ic, samo da napravat problemi i da ni go ukinat paypalot.samo da otvori ne oti mu treba

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom