PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Имам едно прашање како за анкета и е тема на дискусија со еден мој пријател .
Прашањето е :
Колку од регистрираните сметки на пејпал во адресата за град до него го имаат допишано името на државата Македонија ?
На пример : Ohrid Macedonija или пак Veles Macedonija .
Пријателот ми тврди дека луѓето така се регистрирале и адресата е целосна , а додавката Slovenija, Hrvatska, Bugarija или се останато е грешка или вишок.
Така функционирал како адеса на испорака на ПП за Македонија.
Чисот за инфо , затоа што така луѓето користеле ПП од Македонија .

Имам едно прашање како за анкета и е тема на дискусија со еден мој пријател .
Прашањето е :
Колку од регистрираните сметки на пејпал во адресата за град до него го имаат допишано името на државата Македонија ?
На пример : Ohrid Macedonija или пак Veles Macedonija .
Пријателот ми тврди дека луѓето така се регистрирале и адресата е целосна , а додавката Slovenija, Hrvatska, Bugarija или се останато е грешка или вишок.
Така функционирал како адеса на испорака на ПП за Македонија.
Чисот за инфо , затоа што така луѓето користеле ПП од Македонија .
ја имам така.

иначе може ли да направам акаунт со Master debit картичка од Комерцијална банка (таа што ја рекламираат за online купување)
GetResource.ashx

Ми треба мала услуга:
Дали некој од вас кој има Paypal може да ми прати 10 долари на мојот Paypal акаунт, а јас да дадам пари во кеш?
(барам некој од Скопје)

Мојот Paypal е отворен со странска картичка, ама валидноста на картичката истече пред еден месец, а моментално не сум во можност да одам во странство да си ја подигнам новата.

Ми се појави следниов проблем, некое решение?

Attachments

• Untitled123.jpg
    Untitled123.jpg
    141,7 KB · Прегледи: 67
Имав нешто пари на акаунтот има ли начин да ги повлечам или да ги искористам за нешто?

Имав нешто пари на акаунтот има ли начин да ги повлечам или да ги искористам за нешто?

ништо од повлекување еве ја пред 1 недела пробав да ги повлечам, ми земаа тие 2$ што ги зимаат, а мојте 8$ уште не стигнаа а пишува 2-3 дена.
:D
така да не се надевај многу

Треба да ми пратат на пејпал 200 евра деновиве од една компанија...
Да се пробам да ги повлечам на картичка (верификувана) или да не ризикувам за џабе и да си купам барем нешто... Ме интересира мислење од некој со слично искуство.

што направи со овие пари ? дека и на мене треба да ми стигнат неколку $$$ на paypal во следните неколку недели... сега дали да ги вадам ? (дека викаат и од банката ти зимаат 43% :eek:)
или да си пазарувам на ebay?

што направи со овие пари ? дека и на мене треба да ми стигнат неколку $$$ на paypal во следните неколку недели... сега дали да ги вадам ? (дека викаат и од банката ти зимаат 43% :eek:)
или да си пазарувам на ebay?
Парите ми стигнаа на картичка веќе, ги повлеков од пејпал во недела, во четврток истата недела на пејпал се смена статусот од pending во completed, и после 3 дена, исто во недела ми стигнаа на картичка. После тоа ми стигнаа уште 50 евра на пејпал кои ги веќе ги потрошив на godaddy. Моментално пејпалот ми е во добра состојба не е ни лимитиран ни ништо и чекам уште 50 евра да ми пратат ама се мислам дали да пробам пак да ги повлечам на картичка да не немам среќа по втор пат :).

Здраво!!
Сакам да прашам некој шо има напраено сега брзо pay pal ... како можи да напрам и јас.
имам картичка на тутнска Visa Electron ама не можи ми излегва " The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal. "
па ако знај некој шо да прам нека пиши :)

Парите ми стигнаа на картичка веќе, ги повлеков од пејпал во недела, во четврток истата недела на пејпал се смена статусот од pending во completed, и после 3 дена, исто во недела ми стигнаа на картичка. После тоа ми стигнаа уште 50 евра на пејпал кои ги веќе ги потрошив на godaddy. Моментално пејпалот ми е во добра состојба не е ни лимитиран ни ништо и чекам уште 50 евра да ми пратат ама се мислам дали да пробам пак да ги повлечам на картичка да не немам среќа по втор пат :).

аха, а ме интересира за овие 43% стварно волку ти зимаат банкиве (НЛБ)?

аха, а ме интересира за овие 43% стварно волку ти зимаат банкиве (НЛБ)?
Врска нема, имам картичка од уни банка, направив трансфер на 200 евра од пејпал - 2 евра од пејпал што задржуваат. Еве ти слики
Едит: сега забележав дека за од тутунска те интересира, не верувам да има толку драстична разлика меѓу нив и уни, 43% се огромна бројка, не верувам да земаат толку.
pp.png
и еве извод од картичката од уни банка
uni.png

Врска нема, имам картичка од уни банка, направив трансфер на 200 евра од пејпал - 2 евра од пејпал што задржуваат. Еве ти слики
Едит: сега забележав дека за од тутунска те интересира, не верувам да има толку драстична разлика меѓу нив и уни, 43% се огромна бројка, не верувам да земаат толку.
Прегледај го приврзокот 86416
и еве извод од картичката од уни банка
Прегледај го приврзокот 86417
И јас у саботата го верифицирав акаунтот преку Уни Банка. Прашањето ми е по колку пари може да се префрла на дебитната картичка на месечно/годишно ниво за да не ми бараат потврда од адреса и од сметки и да ме лимитираат? И дали изводот од картичката ти стига а меил?

И јас у саботата го верифицирав акаунтот преку Уни Банка. Прашањето ми е по колку пари може да се префрла на дебитната картичка на месечно/годишно ниво за да не ми бараат потврда од адреса и од сметки и да ме лимитираат? И дали изводот од картичката ти стига а меил?
Незнам по колку пари може да се префрлаат а да помине се ок, види прочитај низ темава наназад страниве искуства од други луѓе, мене ова ми беше прва трансакција да повлечам пари на картичка, дотогаш го користев 2-3 месеца за купување од ebay и dx.com. Не би ти препорачал да правиш големи трансакции преку пејпал, иначе тоа скриншотот е извод од картичката што ми стигна на емаил, си побарав од уни банка кога ми ја издадоа картичката да ми стигнува емаил секогаш кога ќе имам промена на состојба, дали сум вадел пари од банкомат или ми стигнале пари на картичка небитно, обично стигнува емаил или истиот ден или со мало закаснувње, наредниот ден.

До 700 евра нема да побараат од пејпал дополнителна потврда, но да биде сигурно не вади повеќе од 500 евра, мислам беше на годишно ниво.

Sent from my SM-T210 using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom