PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
A sto ste vie tolku poprivilegirani za da imate a drugite da nemaat paypal mesto da se prepucavate preku forumi malce na GVUJO kakajte mu zasto ne mu odgovara da naprai da mozeme da imame paypal ts paypal da vleze i vo mk.

Кои сме тоа "ние"? Ако мислиш на мојата заедница, грешиш. Јас ни на мојата заедница не ја објавив информацијата а можев, и бев којзнае колку пати замолен. Од друга страна пак, јас лично ја имам споделено информацијата со многу луѓе, меѓу кои и членови на Кајгана. И тие можеа да ја објават ама не го направија тоа. Не е финтата да се тркаме кој попрво ќе ја објави, туку да извлечеме максимум од она што го имаме. Ионака сите врати ни ги затвораат, таман една имавме што ја користевме а сега и тоа го усравме. Не е ни чудо што не можеме мочана пица да си нарачаме на интернет без матичен број, копија од пасош, 50мл млеко од препелица, половина копито од еднорог, 2 женски оргазми и една низа други митски предмети.

Да брат, се гордеам, многу сум славен.
Да не работиш во пејпал случјано? Многу работи ги кажуваш со потполна сигурност. Кога штетата е веќе направена, што ме замараш? Ќе смениш нешто?
Ти кажав пак кое е моето мислење, или сите или никој. Нема зашто некој да биде попривилегиран за оваа работа.
Искрено, шо ме замараш вака сеа за џабе и мило ќе ми биде да ги затворат акаунтите, посебно твојот :D Ете ти, сега станав лош!
Логично е да не се држат пари на самиот акаунт, така да нема тука што да помагам.

Ах ти искусниот. Нема што да се консултирам за ова.
Аналогијата ти е убер феил, се знае кои луѓе добиваат социјално и се знае зошто го добиваат. Помеѓу луѓе со работа и луѓе без работа нема еднаквост. Помеѓу луѓе со пристап на интернет, сите се еднакви. Социјалното е закон. Пејпал е опционална ствар.

Искрено, верувам дека најголемиот дел ќе бида користени за она што највише треба: Купување ствари што ги нема тука.
Пак мора да повторам дека изгледа не само што работиш во пејпал, туку и многу јасно можеш да ја предвидиш иднината и однесувањето на луѓетo. Имаш некои супер моќи ти, ај ај.

Али ако, не смета. Лечи си ти тука идни комплекси кои може и да не се случат :D

Другар, треба малку (малку повеќе) РЕАЛНО да гледаш на работиве.

Јас користам Paypal веќе 3та или 4та година, не знам точно. Кога открив ваков баг, го споделив на форумов, па на другари кои го споделија на други форуми и на нивните сајтови. Ова беше пред 3-4 години (а не пред 2 дена). Значи “македонската јавност“ го знае багов со години, а ти пак “си вадел леб од нив“. Во Македонијава има многу малку луѓе што се разбираат во вакви работи, а и многу од тие што се разбираат се плашат да си “играат“ со нивните VISA или MASTERCARD или некои други картици низ кои се вртат пари и лични информации.
Ти ако стварно од ова си заработувал, ќе заработуваш и понатаму. И јас како тебе “заработувам“ од некој што ја знае финтава, не сака да се замара, не знае ни како или не се снаоѓа по банки, или нема картица отворено, или...... Ќе ме контактира, ми вика: “може ли да го порачам преку тебе ова и ова од ибеј? Ќе ти дадам нешто кеш и за тебе“ - значи си ја ценат луѓето услугата, јас не барам пари за нешто што секој може да го направи. Правам услуга, ако му е мерак да ми префрли пари на сметка повеќе од колку што треба, негово си е.

Друга работа за која треба РЕАЛНО да гледаш. Стварно мислиш дека во брзо време (или некогаш) ќе имаме нормален и легален пристап до Paypal??? И кога??? Секој треба да си ја искористи шансата за да си го олесни животот на било кој начин. Преку ова си порачува работи кои се ПОЕВТИНИ и/или кои ГИ НЕМА кај нас.

Значи, ова е стара новост, не знам зашто баш само ТЕБЕ и зашто баш ДЕНЕС те погоди волку....
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 16:00 ---
Кои сме тоа "ние"? Ако мислиш на мојата заедница, грешиш. Јас ни на мојата заедница не ја објавив информацијата а можев, и бев којзнае колку пати замолен. Од друга страна пак, јас лично ја имам споделено информацијата со многу луѓе, меѓу кои и членови на Кајгана. И тие можеа да ја објават ама не го направија тоа. Не е финтата да се тркаме кој попрво ќе ја објави, туку да извлечеме максимум од она што го имаме. Ионака сите врати ни ги затвораат, таман една имавме што ја користевме а сега и тоа го усравме. Не е ни чудо што не можеме мочана пица да си нарачаме на интернет без матичен број, копија од пасош, 50мл млеко од препелица, половина копито од еднорог, 2 женски оргазми и една низа други митски предмети.

Биди сега малце искрен:
о “твојата заедница“ не го објави ова затоа што:

1) Така ќе се загрози Македонија во очите на Paypal, ќе не блокираат засекогаш, ќе прават луѓето далавери па нема никој никогаш да може повторно да користи Paypal во МК
2) Така ќе си направат сами Paypal и нема веќе да ти плаќаат тебе за да им нарачуваш.

Јас 90% мислам дека е под број (2)

http://www.emagare.com/showthread.php?t=1823

Клик на линкот и види го вториот пост. Запримети ја датата на постот па удри му математика. Јас никогаш не реков дека јас сум го пронашол овој баг, и мене ми беше кажан но ми беа објаснети последиците и ми беше објаснето како да постапувам со информацијата. За разлика од некои други, јас го почитував тоа.

Колку за информација, јас немам ништо против споделувањето информации. Баш напротив, мојата заедница се бори ЗА слобода на информацијата и ако ѕирнеш, 99% од категориите кај нас се отворени за јавноста и за нерегистрираните членови. Нема никаква цензура, секој пишува што му душа сака.

Конкретно за оваа информација, можеше да се споделува посуптилно и кај луѓе кои навистина ќе ја искористат за нешто добро. И јас можев да ја објавам уште во август лани, но што ќе добиев со тоа? 5% од луѓето ќе најдоа вистинска корист од неа. Останатите 95% (како што сигурен сум, ќе се согласиш) се безобразни говеда и дечурлана кои ќе го искористат својот акаунт за да направат некоја измама и други разноразни пиздарии, што впрочем и беше првично причината да станеме забранета земја во Пејпал. Сега токму тоа ќе се случи. На сметка на тие безобразни говеда што немаат усул, сите ќе останеме без акаунти. Сега сфаќаш ли зошто информацијава требаше да се споделува внимателно?

И како што реков, некој го вадеше лебот со помош на пејпал. Ги прехрануваше децата. Ги плаќаше сметките. Дај биди искрен и кажи ми вреди ли поради гореспомнатите безобразни говеда некој да остане без егзистенција? Бидејќи запомни ми го зборот, сигурно ќе останат без егзистенција, и тоа многу луѓе, и тоа многу брзо. Ако навистина и понатаму мислиш дека е во ред тоа да се случи, тогаш не знам што да ти кажам друже.. Ќе сфатиш кога ќе имаш фамилија за хранење и некој несовесен ќе дојде од страна па од чиста забава и без никаква друга причина ќе ти го уништи бизнисот.

Едит
@ shutdown
Ти да го вадеше лебот на интернет, одамна ќе знаеше за овој баг.
taka e ziveo govornik
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 16:18 ---
Другар, треба малку (малку повеќе) РЕАЛНО да гледаш на работиве.

Јас користам Paypal веќе 3та или 4та година, не знам точно. Кога открив ваков баг, го споделив на форумов, па на другари кои го споделија на други форуми и на нивните сајтови. Ова беше пред 3-4 години (а не пред 2 дена). Значи “македонската јавност“ го знае багов со години, а ти пак “си вадел леб од нив“. Во Македонијава има многу малку луѓе што се разбираат во вакви работи, а и многу од тие што се разбираат се плашат да си “играат“ со нивните VISA или MASTERCARD или некои други картици низ кои се вртат пари и лични информации.
Ти ако стварно од ова си заработувал, ќе заработуваш и понатаму. И јас како тебе “заработувам“ од некој што ја знае финтава, не сака да се замара, не знае ни како или не се снаоѓа по банки, или нема картица отворено, или...... Ќе ме контактира, ми вика: “може ли да го порачам преку тебе ова и ова од ибеј? Ќе ти дадам нешто кеш и за тебе“ - значи си ја ценат луѓето услугата, јас не барам пари за нешто што секој може да го направи. Правам услуга, ако му е мерак да ми префрли пари на сметка повеќе од колку што треба, негово си е.

Друга работа за која треба РЕАЛНО да гледаш. Стварно мислиш дека во брзо време (или некогаш) ќе имаме нормален и легален пристап до Paypal??? И кога??? Секој треба да си ја искористи шансата за да си го олесни животот на било кој начин. Преку ова си порачува работи кои се ПОЕВТИНИ и/или кои ГИ НЕМА кај нас.

Значи, ова е стара новост, не знам зашто баш само ТЕБЕ и зашто баш ДЕНЕС те погоди волку....
--- надополнето: 11 јануари 2012 во 16:00 ---

Биди сега малце искрен:
о “твојата заедница“ не го објави ова затоа што:

1) Така ќе се загрози Македонија во очите на Paypal, ќе не блокираат засекогаш, ќе прават луѓето далавери па нема никој никогаш да може повторно да користи Paypal во МК
2) Така ќе си направат сами Paypal и нема веќе да ти плаќаат тебе за да им нарачуваш.

Јас 90% мислам дека е под број (2)
i ja mislam deka e pod 2

1. Аналогијата со социјалните случаи е сосема валидна затоа што:
- Кога нешто е навистина тешко достапно и ограничено, тогаш треба да го користат тие на кого им е најпотребно. Ако ти сакаш да ме убедиш дека е во ред со твојот Бентли да одиш во социјално за да ги подигнеш твоите 100еу месечно, тогаш во ред.. Твое мислење, колку и да е морбидно. Аналогно на тоа, ако сакаш да ме убедиш дека е во ред мојот бизнис (со кој ги прехранувам децата) да пропадне затоа што некој неук мрсул ја прочитал твојата информација и сака од хакиран пејпал да префрла и вади пари и да прави разни други гомнарии, тогаш во ред. Фала многу.

2. Дали ќе се блокираат акаунтите, нема потреба од дискусија. Почекај малку па ќе видиш. Ако лажам, дојди на собир, плукни ми во лице и наречи ме лажго. Ако не лажам, оди во купатило, плукни го тој што го гледаш во огледало и наречи го лажго. Дали е тоа доволно фер?

3. Зошто оваа новост ме погоди мене - Затоа што лично познавам неколку луѓе кои се инвалиди и добиваат 2000 денари месечно, па единствен начин да спечалат за леб е да ги нудат своите услуги преку интернет а единствен начин да бидат платени е преку пејпал. Моите профити не ги примам преку пејпал затоа што работам во сосема поинаква сфера но жал ми е за овие луѓе. Пријатели ми се, ајде суди ми што се грижам за нив. Наречи ме кретен.

4. Мојата заедница бараше (во моменти дури и ме линчува) да ги објавам овие информации уште од Август лани. Заради гореспомнатите причини не ги објавив, знаејќи дека во нивните очи ќе бидам лошиот. Јас жедта за знаење на мојата заедница ќе ја задоволам со нешто друго. Немав срце да оставам беспомошни луѓе без леб. Сепак очигледно некој друг имаше...

Со ова мислам дека секој мој понатамошен коментар е излишен. Уживајте во пронајдокот, навистина беше фантастичен трик. Искористете го додека трае.

Со почит,
Ал

1. Аналогијата со социјалните случаи е сосема валидна затоа што:
- Кога нешто е навистина тешко достапно и ограничено, тогаш треба да го користат тие на кого им е најпотребно. Ако ти сакаш да ме убедиш дека е во ред со твојот Бентли да одиш во социјално за да ги подигнеш твоите 100еу месечно, тогаш во ред.. Твое мислење, колку и да е морбидно. Аналогно на тоа, ако сакаш да ме убедиш дека е во ред мојот бизнис (со кој ги прехранувам децата) да пропадне затоа што некој неук мрсул ја прочитал твојата информација и сака од хакиран пејпал да префрла и вади пари и да прави разни други гомнарии, тогаш во ред. Фала многу.

2. Дали ќе се блокираат акаунтите, нема потреба од дискусија. Почекај малку па ќе видиш. Ако лажам, дојди на собир, плукни ми во лице и наречи ме лажго. Ако не лажам, оди во купатило, плукни го тој што го гледаш во огледало и наречи го лажго. Дали е тоа доволно фер?

3. Зошто оваа новост ме погоди мене - Затоа што лично познавам неколку луѓе кои се инвалиди и добиваат 2000 денари месечно, па единствен начин да спечалат за леб е да ги нудат своите услуги преку интернет а единствен начин да бидат платени е преку пејпал. Моите профити не ги примам преку пејпал затоа што работам во сосема поинаква сфера но жал ми е за овие луѓе. Пријатели ми се, ајде суди ми што се грижам за нив. Наречи ме кретен.

4. Мојата заедница бараше (во моменти дури и ме линчува) да ги објавам овие информации уште од Август лани. Заради гореспомнатите причини не ги објавив, знаејќи дека во нивните очи ќе бидам лошиот. Јас жедта за знаење на мојата заедница ќе ја задоволам со нешто друго. Немав срце да оставам беспомошни луѓе без леб. Сепак очигледно некој друг имаше...

Со ова мислам дека секој мој понатамошен коментар е излишен. Уживајте во пронајдокот, навистина беше фантастичен трик. Искористете го додека трае.

Со почит,
Ал

Јас ти кажувам дека овој трик е тука веќе со години, еве јас сум доказ. Значи и кога бил во јавност (на кајгана форум, на бадијала форум, на IT.com.mk.....) пак ти си заработувал од ова, што значи дека ова тебе ништо не ти менува. Тие што не знаат или се плашат да го искористат ова, пак ќе си дојдат кај тебе. Целта е да се помогне на сите, а не 3ца да заработуваат од сите.

Пример, јас знам многу работи од областа на технологија, хардвер, софтвер..... а сепак помагам на форумов (читаат дневно преку 20 000 луѓе). А можам на секое прашање да одговарам со: Дојди кај мене, ќе ти средам за ХХХХ пари. Исто како сега да дојде тука некој од SET или AMC или некој и да ме наговори дека им го зимам лебот....

Свесен сум дека поинформиран сум од мнозинството, зашто да не им помогнам? Имам скоро 10 000 мислења, нив ги прочитале да речеме до сега околу 30 000 различни луѓе..... значи тие 30 000 нема никогаш да отидат до продавница за компјутери или на сервисер или нешто слично (во случајов, ти)?

Едно најголемо ФАЛА за Анон бидејки и јас успеав да се регистрирам само уште кодот да ми стигне...(y)

И како и секогаш, Ал со неговите преовеличувања и неговото ОГРОМНО животно искуство, познанства и сл...
Брат, врати се на бадијала и прави туторијали за бомби и слични чуда... Воедно и можеш пак да раскажуваш приказни од типот на "Пред мои очи на еден тип му ставија пиштол в уста" и слично. Ако некој сакал да се докажува, верувај тоа си ти.

Убаво филмови си правиш, не викам не.. интересно ти е.

P.S. Фала Корун шо ме потсети ЗОШТО НАВИСТИНА е потресен Ал од ова... Јас не бев при најкристален ум пошо ме замара + напна.

Ал, срце, душичка, мајка Тереза, летачко муле...
За сѐ и сешто ти и твоите магариња дознавате први, ама уствари може да ни донесе штета на сите нас и затоа не ги објавувате стварите и ги чувате како високо доверли документи. Вие сте тие што наоѓате, а ние другите немаме претстава.

Не сте единствени што лебот си го вадат од работа на интернет и НЕ Е PAYPAL ЕДИНСТВЕН начин да се повлечат пари кај нас. А богами не сте ни прв што почна да користи PP или да работи на интернет, кај нас.

Претходниот туторијал за користење на PayPal преку Словенија стоеше со години на ит.ком.мк, па немаше никакви проблеми, се до пред некој месец. Не те знам кога си го нашол тој начин, ама ја никаде не го гледам... Pics or it didn't happen.
За разлика од тебе, Anon го сподели начинот и ти не можеш ништо тука, џабе јадење трици повеќе и како сите ќе наебеме. Кога тогаш се знае дека ќе се открие и треба да се свестиш дека ти си фактор - ништо, и дека сѐ знаеш. Не можеш на никого да спречиш да објавува на интернет што сака.

Ги имаш Moneybookers (Skrill), Western Union и уште еден мал број начини за како од странство да примаш пари овде.

Извини така, ама македонската е-сфера не се врти околу тебе или твоите говедца.
Поздрав.

..денес бев во НЛБ Тутунска, и отворив нова виза електрон, со цел да го пробам методот на Анон! Имав постоечки пејпел на бугарска адреса, ама само 1 имам добиено пари ( со цел да пробам ДАЛИ ќе го прифати како "важечки" акаунт; кој мој другар ми прати USD$25 од неговиот - на мојот пејпел, и пак ги повлече [ барајте назад низ страните, имав и слики ставено] ) ..back to the story, кога пишував барање за нова картичка, комерцијалистот во банката, ме праша:

(она) - Зошто вадиш нова картичка?
(јас) - За интернет купување
(она) - За пејпел?
(јас) - Да
(она) - Преку која држава ќе се регистрираш?
(јас) - Преку Словенија

што значи, дека методов и те како им е познат и на вработените ;)

..end of story

на таа финта со нлб тутунска сите се имавме регистрирано. ама едно време ја блокираја таа работа и или неможеше повеке да ја продолжиш картичката или неможеше да отвориш нов акаунт, зависи на кој како му требаше. ете сега му најдовме и на тоа чаре, сега колку време ке потрае таа финта пред да ја блокираат ке видиме. се надевам дека додека ја блокираат веке ке не прифатат од пејпал.

Одлична тема за Paypal. Модераторот да ја избрише непотребната дискусија на претходните неколку страници кои само ја гушат темава која содржи одлични совети.

..денес бев во НЛБ Тутунска, и отворив нова виза електрон, со цел да го пробам методот на Анон! Имав постоечки пејпел на бугарска адреса, ама само 1 имам добиено пари ( со цел да пробам ДАЛИ ќе го прифати како "важечки" акаунт; кој мој другар ми прати USD$25 од неговиот - на мојот пејпел, и пак ги повлече [ барајте назад низ страните, имав и слики ставено] ) ..back to the story, кога пишував барање за нова картичка, комерцијалистот во банката, ме праша:

(она) - Зошто вадиш нова картичка?
(јас) - За интернет купување
(она) - За пејпел?
(јас) - Да
(она) - Преку која држава ќе се регистрираш?
(јас) - Преку Словенија

што значи, дека методов и те како им е познат и на вработените ;)

..end of story
Ама муабетов оff the record беше ? или ти запишуваше во формуларот за апликација?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom