PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Дали знае некој, дали со македонски PayPal бизнис акаунт (не персонал) може да се прима пари на сметка од фирма? Фала однапред

Pred edna ili 2 godini ne se sekjavam bas pay pall se "donese" vo makedonija no mozese da se koristi samo za online kupuvanje i slicno,dali sega moze konecno i da se prakaat pari i da primas pari (na primer od youtube da ti plakaat i slicno) ili uste samo vo Bugarija i vo Hrvatska e dozvoleno toa od okolnive drzavi ??

Pred edna ili 2 godini ne se sekjavam bas pay pall se "donese" vo makedonija no mozese da se koristi samo za online kupuvanje i slicno,dali sega moze konecno i da se prakaat pari i da primas pari (na primer od youtube da ti plakaat i slicno) ili uste samo vo Bugarija i vo Hrvatska e dozvoleno toa od okolnive drzavi ??

Како некој кој се регистрирал на форумов пред 2 години и кој е свесен дека PayPal ги нуди своите услуги во Македонија веќе 2 години, добредојден си да ја откриеш соодветната тема на форумов која е отворена уште во 2008 година, а е` сместена во истата област од истата секција на форумов во која ја отвораш твојава тема и ги поставуваш твоите прашања.

Дечки би ве замолил за помош.

Пред извесно време пробав да ставам од друг профил на фејсбук промоција на фан пејџ кој што не беше со мое име и презиме,додека предходно активно си ставав преку мојот вистински промоции на фан пејџ е сега ме блокираа по што веројатно помислиле дека ми е Визата украдена :)

Секако им пишав со сите податоци и им објаснив дека истиот човек става промоции од 2 различни профила,и денес се обидов да ставам промоција од овој вистинскиов профил и ја добив следнава порака

It looks like you're trying to add a payment method that's been temporarily suspended for security reasons. Please let us know if you believe that your payment method is secure, or add a different payment method.

После ова повторно им пишам детално што е и како е,му се случило на некој ова ? и за колку време ќе ме од блокираат дали знаете ? и дали воопшто повторно ќе можам да ја користам промоцијата односно FB ADS :)

Иначе користам Словенски пеј пал,ако ми излезе некаков проблем да неможам воопшто да ја користам услугава дали ќе биде најпаметно да ја пријавам Визата за изгубена и да си извадам нова ? дали е тоа најпаметно ?

Зошто нeможам да активирам paypal со картичка MasterCard од стопанска банка ?

Зошто нeможам да активирам paypal со картичка MasterCard од стопанска банка ?

Од СТБ најубаво е со виза интернет. или виза електрон. Со мастер овој проблем го имав
The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience

Од СТБ најубаво е со виза интернет. или виза електрон. Со мастер овој проблем го имав
The Credit Card Verification System used by PayPal is currently unavailable. Please try to add your credit card at a later time. We apologize for this inconvenience
А дали можам да а смeнам Маeстро за таква картичка затоа што и онака нe а користам?

А дали можам да а смeнам Маeстро за таква картичка затоа што и онака нe а користам?

Мислам дека СТБ нема маестро така да нема како да ја смениш. Ако имаш таму т-ска поднеси само барање за издавање на виза интернет и за недела дена ја имаш.

Maestro дебитна картичка не може да се користи на македонскиот PayPal, а не може да се користи ни на словенечкиот PayPal.

На македонскиот PayPal може да се користи било која MasterCard дебитна картичка - не Maestro дебитните картички, туку MasterCard дебитните картички, како и било кои Visa дебитни картички од било која банка, се додека на задната страна, веднаш до полето за своерачен потпис, се наоѓа CVV2 или CVC код, чии што последни 3 бројки се потребни за Интернет трансакции.

Некои банки издаваат Maestro дебитни картички со CVC код, поради што тие картички можат да се користат за Интернет трансакции, но бидејќи ниту македонскиот PayPal, ниту словенечкиот PayPal не прифаќаат Maestro дебитни картички, а истовремено и над 90% од сите веб сајтови во светот не прифаќаат Maestro дебитни картички, истите тие Maestro дебитни картички со CVC код се буквално бескорисни за купување и продавање на Интернет.

Порано многу малку банки нудеа MasterCard дебитни картички, јас знам само за Охридска Банка дека пред повеќе од 5 години нудеше MasterCard дебитни картички, но откако се појавија новите биометриски MasterCard дебитни картички во Македонија во 2015 година, сега речиси секоја банка нуди MasterCard дебитни картички - НЛБ Тутунска Банка, Комерцијална Банка, Шпаркасе Банка, а претпоставувам и останатите македонски банки.

Koja e логиката педериве од пејпал да ми конвертираат долари во евра, пред да ми наплатат од картичката?
Мене парите ми се во денари, не во евра - зошто конвертираат долари во евра, наместо да наплатат директно во долари?? :cautious:

Башка што пред уплатата има едно место да се селектира да конвертира според курсот на издавачот на картичката (наместо според пејпал курсот) - НО ТОЈ СЕТИНГ НИКАКО НЕ ГО ЕСАПАТ. Вклучено или не, пејпал си рачуна по својот лоповски курс.

Има ли некое чаре да не конвертираат доларите во евра? Јас секаде прочепкав, ама такво подесување никаде не видов.

Maкедонски, свежо регистриран акаунт со картичка од домашна банка.

Е тогаш стварно се лопови:-) Ај за словенечки разбирам ама за македонски...веројатно валутата не ја есапат па си прават конверзии. Ама тоа е тоа. Помири се или користи друг сервис за плаќање мада никој не е развиен како пејпал.

...веројатно валутата не ја есапат па си прават конверзии.
Пак нема логика, нашите банки работат со долари исто како и со евра.

Според „логиката“ на пејпал, тие можат и да си направат уште десетина конверзии во десет валути, според нивните лоповски курсови, и да крадат - пред со било која од тие валути да наплатат од домашна банка.

Пак нема логика, нашите банки работат со долари исто како и со евра.

Според „логиката“ на пејпал, тие можат и да си направат уште десетина конверзии во десет валути, според нивните лоповски курсови, и да крадат - пред со било која од тие валути да наплатат од домашна банка.
Другар имаше англиски пејпал и картица во еур. му платија на пејпал во долари па пејпал автоматкси ги направи фунти па ги повлече на картица во евра и дојде тука извади во денари. Разликата беше боли глава:-) ама добро ти зборуваш за плаќање така да не би требало да прават такви глупости.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom