PayPal (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата Oblivion
  • Време на започнување Време на започнување
Здраво. Дали контактира со PayPal во врска со рефундирањето или почека да се вратат парите на сметка?
Не контактирав никого. Најнормално стигнаа како и секогаш при рефундирање.

Подобро е да си чекате, контакт со пејпал често може да води ви побараат документи и да ви ја блокираат сметката.

Сепак мислам дека до пејпал е проблемот,гледаат од каде се картиците и ги враќаат средствата назад.
Исто е и со другите земји што можат само да примаат пари.

Пуштив пари на 27 август, (нлб тутунска) сеуште ми немаат стигнато. Трансакцијата беше веднаш одобрена од страна на PayPal.
Кај сите е вака или има некој што направил успешна трансакција последниве 1-2 недели?

Вчера пишав на банка ДСК, за да извадам дебитна....зошто спомнав. Еве што ми вратија сабајле...
Здравејте,

В случај че сме разбрали правилно Вашите в'проси, бихме искали да уточним, че можете да зајавите издаване на дебитна карта на Банка ДСК в удобен за Вас офис на Банката, а с'што така, бихме искали да добавим че, за да зајавите дебитна карта е необходимо да имате разплаштателна сметка в Банката. В случај че желаете да откриете разплаштателна сметка на физическо лице, можете да откриете сметката в удобен за Вас клон на Банка ДСК, като заплатите такса за откриване на сметката в размер на 2.00 BGN/ 1.00 EUR/ и направите п'рвоначална вноска от 10.00 BGN/ 5.00 EUR за захранването ј.

В случај, че след получаване на нашија отговор в'зникнат и доп'лнителни в'проси, бихте могли да ни пишете отново или да ни уточните телефонен номер за вр'зка, както и удобно време, в което да се св'ржем с Вас.

Поздрави,

На почеток на темата има дечко, што правел така, но изгледа се откажал од форумот за да каже дали е 100% функционално...
Отиди во бугарија,од полиција извади потврда за привремен 10,20 или 30 дена престој,тогаш отиди во било која банка и можеш да си извадиш бугарска картичка.
Од кога ќе поднесеш документи додека ти ја издадат картичката терба да поминат 7-10 работни дена

Пуштив пари на 27 август, (нлб тутунска) сеуште ми немаат стигнато. Трансакцијата беше веднаш одобрена од страна на PayPal.
Кај сите е вака или има некој што направил успешна трансакција последниве 1-2 недели?
welcome to the club! Листај малце наназад и ќе видиш што се случува и некои алтернативи. Би можел тука да ти напишам ама подобро е сам малку да прошараш!

Само што ми ги вратија парите втор пат
изгледа толку од Словенските Пајпали

Незнам дали е во народна банка или во пејпал проблемот.Пример секој може фино лепо да прими средста од странство преку ИБАН на трансакциска,зошто примање преку пејпал да е проблем?

Епа проблем е и ќе биде проблем. Не се будали да им дозволат на народот да се пунат пари од странство кога можат овде да ги дупат за ситни парички. Кој би им работел после?
Ако народот се полни со пари, тогаш и државата ќе се полни. Тие пари што си ги примил, треба да платиш данок за нив. Ако не примаш пари, државата нема корист од тебе, пошо не плаќаш данок.

Ако проблемот бил до државата, ако државата не сакала народот да се полни со пари, тогаш зошто досега не ги забраниле и Skrill, Neteller, Western Union, Moneygram, Payoneer, девизни трансакциски сметки и милион други платежни средства!?

Проблемот не е ни до Народна Банка, ни до Народна Ебанка, проблемот е до PayPal. Сфатете дека PayPal не дозволува повлекување пари во Македонија. Не е само државава со ваков проблем, има многу држави кои се соочуваат со потполно истиот проблем.

И старо и младо и ќоро и сакато повлекуваше пари од PayPal на македонска картичка, редно време беше да ни ја скратат таа можност. Сфатете, колку повеќе луѓе искористуваат некоја дупка/финта, толку побрзо ќе си останете со курот во рака т.е ќе ја закрпат.

Ако народот се полни со пари, тогаш и државата ќе се полни. Тие пари што си ги примил, треба да платиш данок за нив. Ако не примаш пари, државата нема корист од тебе, пошо не плаќаш данок.

Ако проблемот бил до државата, ако државата не сакала народот да се полни со пари, тогаш зошто досега не ги забраниле и Skrill, Neteller, Western Union, Moneygram, Payoneer, девизни трансакциски сметки и милион други платежни средства!?

Проблемот не е ни до Народна Банка, ни до Народна Ебанка, проблемот е до PayPal. Сфатете дека PayPal не дозволува повлекување пари во Македонија. Не е само државава со ваков проблем, има многу држави кои се соочуваат со потполно истиот проблем.

И старо и младо и ќоро и сакато повлекуваше пари од PayPal на македонска картичка, редно време беше да ни ја скратат таа можност. Сфатете, колку повеќе луѓе искористуваат некоја дупка/финта, толку побрзо ќе си останете со курот во рака т.е ќе ја закрпат.
Зашто тогаш пејпал не дозволува повлекување пари во македонија?

Зашто тогаш пејпал не дозволува повлекување пари во македонија?
Не знам, а и не можам да тврдам ништо. Што и да кажам ќе биде нагаѓање. Само тие си знаат зошто. PayPal не дозволува, Skrill дозволува, најди им НЗС да те видам.

Изгледа стегнале малце..тука од кај нас врска немаат излеа чим зборев со тој за трансакции што е во Уни и ми кажа ништо немаат пуштено "фајлови" од таму.

Има некоја финта со поврзување на пајонир сметката со пп, не ми даа да ја поврзам
и тука од банкомати се повлекува пајонир, зошто пробав еднаш на банкомат да напраам проверка на сметка ми дае трансакцијата е одбиена ..извенете за офтопик

Не знам, а и не можам да тврдам ништо. Што и да кажам ќе биде нагаѓање. Само тие си знаат зошто. PayPal не дозволува, Skrill дозволува, најди им НЗС да те видам.
Немаат нзс, скрил е нула у споредба со пејпал. Не се работи овде само за пари и данок тука за работна сила. На државата не и одговара ти да работиш за некој друг таму некаде и да те плаќаат преку пајпал каде што можеш а и немораш да ги пријавиш како данок. Може да им кажеш дека пријател ти пратил пари. На државата им треба ефтина работна сила. Никој нема да работи за македонија и за платата што нашите работодавачи ја нудат кога може да работат за странски фирми. Се работи за одлив на ефтина работна сила што на македонија не и одговара во никој случај.[DOUBLEPOST=1409874346][/DOUBLEPOST]
Изгледа стегнале малце..тука од кај нас врска немаат излеа чим зборев со тој за трансакции што е во Уни и ми кажа ништо немаат пуштено "фајлови" од таму.

Има некоја финта со поврзување на пајонир сметката со пп, не ми даа да ја поврзам
и тука од банкомати се повлекува пајонир, зошто пробав еднаш на банкомат да напраам проверка на сметка ми дае трансакцијата е одбиена ..извенете за офтопик
Пајонир е нелагален во македонија и е нелегален за пејпал сосем нормално е да почнат да ги одбиваат тие трансакции.

Како нелегален е во МКД? Кога се регистрираш се нормално пишуваш Мacedonia.. и картчката ми стигна дома. + пајонир ми препорача еден тип вработен во банка..
Да не ни пробувам да линкам уопште дан лимитираат ПП.

Како нелегален е во МКД? Кога се регистрираш се нормално пишуваш Мacedonia.. и картчката ми стигна дома. + пајонир ми препорача еден тип вработен во банка..
Да не ни пробувам да линкам уопште дан лимитираат ПП.
Македонија го смета за нелегален!
Пејпал го смета за нелегален!
Само пајонир самите се сметаат за легални! :pos:
Ризично е да ја линкаш али твој е ризикот.

Последно уредено:
Немаат нзс, скрил е нула у споредба со пејпал. Не се работи овде само за пари и данок тука за работна сила. На државата не и одговара ти да работиш за некој друг таму некаде и да те плаќаат преку пајпал каде што можеш а и немораш да ги пријавиш како данок. Може да им кажеш дека пријател ти пратил пари. На државата им треба ефтина работна сила. Никој нема да работи за македонија и за платата што нашите работодавачи ја нудат кога може да работат за странски фирми. Се работи за одлив на ефтина работна сила што на македонија не и одговара во никој случај.
Каков одлив на ефтина работна сила, што збориш!? :D Државата гледа што побрзо да намали невработеност, да намали конкуренција при вработување. Не за џабе форсираат отворање на сопствени бизниси.

Ефтина работна сила во државава ќе има секогаш. Всушност, тоа се луѓе кои немаат друг избор т.е не се способни да работат работи каде се бара поголема стручна подготвеност. Се' што им преостанува е или да гладуваат или да работат за 9-10 илјади месечно.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom