PayPal (официјална тема)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
немој жити мене вакви работи :( таман се израдував дека отворив акаунт :/ и уште да ми го затворат :(
и ти отвори со виза интернет? :) ако бива, уште во понеделник ќе поднесам барање :P

PsychoalieN

Омлет мастеР
Член од
12 јули 2009
Мислења
1.703
Поени од реакции
1.411
и ти отвори со виза интернет? :) ако бива, уште во понеделник ќе поднесам барање :P
да само со виза интернет успеав... пред тоа извадив виза електрон од тутунска... ништо, па почнав со ред охридска, комецијална, шпаркасе... 10 картички извадив :) само за тој пуст paypal...

Член од
29 декември 2011
Мислења
2.988
Поени од реакции
2.438
да не знае неколку колку зимаат провизија ако праќаш пари од нашиве банки на странска сметка
Летово уплаќав 80 евра на странска сметка (грчка конкретно, приватно лице, не физичко), во Тутунска, и ми земаа провизија од 500 денари. 2 х 250 уплатници. Не знам на кој начинат пресметуваат провизија, ама може да е фиксна или скалеста.

Член од
10 март 2007
Мислења
404
Поени од реакции
17
Летово уплаќав 80 евра на странска сметка (грчка конкретно, приватно лице, не физичко), во Тутунска, и ми земаа провизија од 500 денари. 2 х 250 уплатници. Не знам на кој начинат пресметуваат провизија, ама може да е фиксна или скалеста.
многу е тоа,дали оти се у криза :)

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
имам другар шо живее таму он ќе ми изади ја само ќе ја надополнувам од нашиве банки и ќе купувам легално со неа од нет
Тоа ти е добра варијанта, само со провизииве на нашиве банки, ќе те фати више дара него масло.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
имам другар шо живее таму он ќе ми изади ја само ќе ја надополнувам од нашиве банки и ќе купувам легално со неа од нет
Не ти се исплати така ќе те одерат со провизија банкиве.

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
А за повлекување пари од странска картичка. Колку ќе да е провизијата?

Wizz.

TheBest
Член од
27 септември 2009
Мислења
262
Поени од реакции
69
Ќе си прашаш во банката која ја издала картичката. Кај секоја е различно.
Значи не зависи од банката во која ќе ги повлекуваш? Поточно, од Македонската банка

Член од
21 октомври 2011
Мислења
1.752
Поени од реакции
2.564
Значи не зависи од банката во која ќе ги повлекуваш? Поточно, од Македонската банка
Ти можеш да ги извадиш парите од било кој банкомат во светов кој има виса/мастер/штоидае лепенска на него, провизијата секаде ќе е иста. А колку, зависи како пресметува банката каде што ти е сметката одосно што ти ја издала картичката. Таа банка наплаќа.

Член од
20 октомври 2012
Мислења
3.612
Поени од реакции
6.240
Ти можеш да ги извадиш парите од било кој банкомат во светов кој има виса/мастер/штоидае лепенска на него, провизијата секаде ќе е иста. А колку, зависи како пресметува банката каде што ти е сметката одосно што ти ја издала картичката. Таа банка наплаќа.
Многу банки ги блокираат картичките како сигурносна мерка доколку се користат надвор од државата во која се издадени.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Две прашања :)

1. Ако имам пари на PayPal ( НЕМАМ КАРТИЧКА СТАВЕНО, НИТУ МОЖАМ ДА СТАВАМ ) дали сепак ќе можам да го платам продуктот преку PayPal? Мислам дека ќе може, ама не сум сиг.

2. Би се нафатил ли некој да му уплатам пари на сметка, да ми ги прати на PayPal?

Kajgana Shop

На врв Bottom