Seniorita
џм..
- Член од
- 11 април 2011
- Мислења
- 1.344
- Поени од реакции
- 681
и ти отвори со виза интернет?немој жити мене вакви работитаман се израдував дека отворив акаунт :/ и уште да ми го затворат
![]()

и ти отвори со виза интернет?немој жити мене вакви работитаман се израдував дека отворив акаунт :/ и уште да ми го затворат
![]()
да само со виза интернет успеав... пред тоа извадив виза електрон од тутунска... ништо, па почнав со ред охридска, комецијална, шпаркасе... 10 картички извадиви ти отвори со виза интернет?ако бива, уште во понеделник ќе поднесам барање
![]()
Летово уплаќав 80 евра на странска сметка (грчка конкретно, приватно лице, не физичко), во Тутунска, и ми земаа провизија од 500 денари. 2 х 250 уплатници. Не знам на кој начинат пресметуваат провизија, ама може да е фиксна или скалеста.да не знае неколку колку зимаат провизија ако праќаш пари од нашиве банки на странска сметка
многу е тоа,дали оти се у кризаЛетово уплаќав 80 евра на странска сметка (грчка конкретно, приватно лице, не физичко), во Тутунска, и ми земаа провизија од 500 денари. 2 х 250 уплатници. Не знам на кој начинат пресметуваат провизија, ама може да е фиксна или скалеста.
Не е тоа до нив. До нашава банка е.многу е тоа,дали оти се у криза![]()
Тоа ти е добра варијанта, само со провизииве на нашиве банки, ќе те фати више дара него масло.имам другар шо живее таму он ќе ми изади ја само ќе ја надополнувам од нашиве банки и ќе купувам легално со неа од нет
Не ти се исплати така ќе те одерат со провизија банкиве.имам другар шо живее таму он ќе ми изади ја само ќе ја надополнувам од нашиве банки и ќе купувам легално со неа од нет
Ќе си прашаш во банката која ја издала картичката. Кај секоја е различно.А за повлекување пари од странска картичка. Колку ќе да е провизијата?
Значи не зависи од банката во која ќе ги повлекуваш? Поточно, од Македонската банкаЌе си прашаш во банката која ја издала картичката. Кај секоја е различно.
Македонска банка нема вишеЗначи не зависи од банката во која ќе ги повлекуваш? Поточно, од Македонската банка
Мислев на некоја од нашиве банки, не специфично на некоја банка.Македонска банка нема више![]()
Ти можеш да ги извадиш парите од било кој банкомат во светов кој има виса/мастер/штоидае лепенска на него, провизијата секаде ќе е иста. А колку, зависи како пресметува банката каде што ти е сметката одосно што ти ја издала картичката. Таа банка наплаќа.Значи не зависи од банката во која ќе ги повлекуваш? Поточно, од Македонската банка
Многу банки ги блокираат картичките како сигурносна мерка доколку се користат надвор од државата во која се издадени.Ти можеш да ги извадиш парите од било кој банкомат во светов кој има виса/мастер/штоидае лепенска на него, провизијата секаде ќе е иста. А колку, зависи како пресметува банката каде што ти е сметката одосно што ти ја издала картичката. Таа банка наплаќа.