Paypal конечно и во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
24 април 2008
Мислења
11.049
Поени од реакции
12.592
Temava Moze da go smeni naslovo
Konecno vo Mkaedonija nema da ima Pay Pal

nema li neko novini za paypal,ili nekoja nova spekulacija site zaspavme.
Сите новости ќе ги дознаеш на официјалниот веб сајт на PayPal:

http://www.paypal.com/

Ако ја има Македонија на листата (денес, недела, 6 ноември 2011, Македонија ја нема на листата), тогаш слободно регистрирај си PayPal account од Македонија и терај си бизнис, во спротивно, доколку Македонија ја нема на листата, тогаш значи нема ништо ново.

Заборавете било какви шпекулации и приказни кои ќе ги слушнете од некој политичар, новинар, Интернет портал или било кој друг медиум или било која друга личност, тоа се информации од трета рака и најчесто се неверодостојни.

Нема зошто да се малтретираме околу тоа дали, кога и како, најточни информации со 100% веродостојност имаш на официјалниот веб сајт на PayPal и крај на приказната.

Член од
7 март 2009
Мислења
1.161
Поени од реакции
827
Зошто живееме у ваква вукојебина па еден ебан проклет Paypal да треба да го чекаме со години? Некад стварно ми се кења, многу.
Има бааги вукојебини низ светов,имаш среќа што си во една од подобрите,замисли да живееше во Кина или С.Кореја? Поарно ќе ти беше? Не би рекол.Да,имаш и "вукојебини" од типот на Канада,Австралија,Шведска и Швајцарија итн.ама тие се во друга категорија,ние сме во друга,така да испаѓаат од конкуренција,поздрав ;)

Член од
5 октомври 2009
Мислења
74
Поени од реакции
7
Ποздрав дечки. Ми треба некој со пејпал кој би можел да ми направи услуга за нарачка преку интернет.

за повеќе детали ако има некој заинтересиран нека ми пише ПМ ... поздрав.

Член од
8 септември 2008
Мислења
35
Поени од реакции
0
Здраво на сите, го користам пејпалот повеќе од 2 год, од кога почна трикот со Тутунска Банка картички кој ги издава со Visa.

Го поминав лимиот од 2500еу примање и плаќање годишно, сега пејпал ми бара дополнителни информации од мене според Европски Закон, од каде имам толку примања, пошто лимитот кој го имам на акаунтот е поминат.

Јас го игнорирав ова и продолжив со наплата и уплќање. Освен вчера, кога пејпалот ми стави тотална забрана на акаунтот за да неможам да ги подигам и плаќам со парите што ги имам.

Но сепак сеуште можам да примам. Тие бараат да оставам лична карта или пак возачка дозвола.
Доколку го оставам последниот чекор од нивното објаснување кое го бараат, ке видат дека сум државјанин на Македонија и голема е веројатноста да ми го избришат тотално целиот акаунт?

Сега за сега солидна цифра на акаунтот и страв ми е да не ги изгубам парите.
Дали некој би имал идеа како да ги повлечам парите што ги имам?

Јас мислам дека едина солуција е да имам бугарска сметка и картичка на кое ке го поврзам акаунтот и едниствен начин е на истата картичка да ги ставам парите, и потоа да ги извадам во МК со провизија ( завиност од банката )

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Здраво на сите, го користам пејпалот повеќе од 2 год, од кога почна трикот со Тутунска Банка картички кој ги издава со Visa.

Го поминав лимиот од 2500еу примање и плаќање годишно, сега пејпал ми бара дополнителни информации од мене според Европски Закон, од каде имам толку примања, пошто лимитот кој го имам на акаунтот е поминат.

Јас го игнорирав ова и продолжив со наплата и уплќање. Освен вчера, кога пејпалот ми стави тотална забрана на акаунтот за да неможам да ги подигам и плаќам со парите што ги имам.

Но сепак сеуште можам да примам. Тие бараат да оставам лична карта или пак возачка дозвола.
Доколку го оставам последниот чекор од нивното објаснување кое го бараат, ке видат дека сум државјанин на Македонија и голема е веројатноста да ми го избришат тотално целиот акаунт?

Сега за сега солидна цифра на акаунтот и страв ми е да не ги изгубам парите.
Дали некој би имал идеа како да ги повлечам парите што ги имам?

Јас мислам дека едина солуција е да имам бугарска сметка и картичка на кое ке го поврзам акаунтот и едниствен начин е на истата картичка да ги ставам парите, и потоа да ги извадам во МК со провизија ( завиност од банката )
Ке треба многу да внимаваш, пошто блокираат без око да им трепне, па и милион евра да имаш.Незнам како би можел да ги извадиш парите.Да не те разочарам, ама лоша е работата.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.801
Ке треба многу да внимаваш, пошто блокираат без око да им трепне, па и милион евра да имаш.Незнам како би можел да ги извадиш парите.Да не те разочарам, ама лоша е работата.
не сум сигурен ама мислам дека ке ти ја блокираат сметката, ама парите ке ти ги вратат и толку.
ама не сум сигурен, така да не ме држи за збор.

Член од
8 септември 2008
Мислења
35
Поени од реакции
0
Разбирам . Сега ке пробам да ја врзам сметката со бугарско лице, и бугарска банкарска сметка ( картичка ). Барем уште имам можност на тоа.
Адреси,Имиња,Картички,Бизнис информации на акаунтот.

Е сега земјата не се мења во бугарија. Тоа го прават они дополнително.
Ке оставам слика од бугарска картичка и доколку прашат, ке им кажам дека акаунтот е како бизнис, и основачот е од бугарија така да со Господ напред, да ми го овозможат да ги пратам парите на друг акаунт и да ги извадам.

Ова ми е единствена шанса. Иначе дали некој пробал со новите картички од Тутунска дали функционира?
Картичката моја за некој 2 нед ке престане да биде валидна.

и за крај, крајно депресиран и разочаран од ова нашава мизерија тука.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.237
Поени од реакции
23.801
пробај , немаш што да изгубиш.
секако уште две недели ти е картичката а и опоменат си од пејпал.

Член од
26 април 2006
Мислења
13.024
Поени од реакции
1.940
па нели од декември јануари ќе почне да функционира од кај нас? почекај па ќе им пратиш лична карта :)

Член од
8 септември 2008
Мислења
35
Поени од реакции
0
Да, не сум лимитиран дека утре морам да оставам информации, можам кога сакам да оставам информации.
Како и да е, ке пробам со бугарската варијаната, доколку може ке продолжам да го користам на тој начин.
Лошото е што целиот бизнис се врти околку тој акаунт, и сите работи кој ги работам ми се изврзани со истиот. Така да, не само што сум заглавен, туку и новите работи ми се стопирани.

Да да, ке почне да функционира на датум ( никогаш ... )

kire_koste

Которец
Член од
9 декември 2008
Мислења
307
Поени од реакции
136
Контактирав вчера со UniCredit Bulbank од Бугарија дали може да се отвори картичка во таа земја како македонски државјанин. Ми дадоа повратна информација дека може па не е лошо некој да проба да извади бугарска Виза Електрон и да проба да ја стави на словенечкиот пејпал доколку постои таква опција на словенечки акаунт да се стави бугарска картичка.....И за крај еве го во целост одговорот што го добив од банката:

Член од
8 септември 2008
Мислења
35
Поени од реакции
0
Ти благодарам многу на информацијта. Во моментот правам нешто друго, доколку не успее обавезно ке извадам од UniCredit Bulbank.

Ке се обидам и ке ви го испратам моето искуство овде.

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Контактирав вчера со UniCredit Bulbank од Бугарија дали може да се отвори картичка во таа земја како македонски државјанин. Ми дадоа повратна информација дека може па не е лошо некој да проба да извади бугарска Виза Електрон и да проба да ја стави на словенечкиот пејпал доколку постои таква опција на словенечки акаунт да се стави бугарска картичка.....И за крај еве го во целост одговорот што го добив од банката:
Ова е генерички одговор, најдобро некој прецизно да каже, дали македонци може да имаат сметки во странски банки, или е тоа казниво со закон?

naumdb

Кајгана Менаџер!!!
Член од
5 јуни 2007
Мислења
9.009
Поени од реакции
5.664
Ова е генерички одговор, најдобро некој прецизно да каже, дали македонци може да имаат сметки во странски банки, или е тоа казниво со закон?
Македонци по закон не може да имаат сметки во странски банки... мислам дека има некој исклучок доколку живееш/учиш/работиш во таа држава, ама не сум сигурен.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom