Payoneer (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата musketarr
  • Време на започнување Време на започнување
Zdravo na site. Imam eden problem so peyoneer. Nemozam da se logiram na smetkata bidejki rodendenot bil nesto netocen. I sega jas neznam kako da kontaktiran so niv preku e-mail da ja popravat greskata. Se obiduvav mnogu, no nikako da kontaktiram so niv, se nekoi avtomatski poraki ni doagaa. Ako moze nekoj nekoe resenie ili link da dade da mi pomogne. Blagodaram.

Сакам да прашам дали некои има вадено пари преку Payoner картичката од банкомат? Од која банка? )

Можиш ја вадиш и пазаруваш секаде тоа ти е мастер кард
За секое користење на банкомат ако вадиш пари или проверка на состојба ти зима 50денари а кога пазаруваш и плаќаш преку картичка не ти зема ништо

Sent from my iPhone using Tapatalk

Zdravo, sakam da prasam. Imam payoneer mastercard megjutoa nikogas ne sum ja koristil imam saldo 0. Dali se plakja nekakov danok sto ja imam i dali moze nekako da ja ponistam.

вака имам неколку прашања за тие што користат или користеле Payoneer и Skrill.
знам дека и двата акаунти треба да ти се иста валута.
-како иде трансферот од Skrill на Payoneer, за колку време и колку провизија или фиксна 5.5€ на трансакциска како да вадиш од Skrill на банка?
-гледам мастеркардот да се порача од Payoneer e 25$, колку време важи картичката? колку се плаќа месечно за картичката?
-вадењето пари од Payoneer mastercard преку банкомат е 3$ за користење на банкоматот и 3.5% за конвертирање? точно е ова? исто пример ако ги вадам €-та у Грчка ќе ми земе само 3$ за користење на банкоматот?
Фала

-како иде трансферот од Skrill на Payoneer, за колку време и колку провизија или фиксна 5.5€ на трансакциска како да вадиш од Skrill на банка?
-гледам мастеркардот да се порача од Payoneer e 25$, колку време важи картичката? колку се плаќа месечно за картичката?
адењето пари од Payoneer mastercard преку банкомат е 3$ за користење на банкоматот и 3.5% за конвертирање? точно е ова? исто пример ако ги вадам €-та у Грчка ќе ми земе само 3$ за користење на банкоматот?
Фала
1) три години, кај мене се плаќа годишно мислам околу 50-60 долари беше, но само првата година ми наплатија, имаат нешто ако правиш трансакции над одредена сума не ти наплаќаат.
2)За користење банкомат е $3,15, конверзијата варира од 3%-3.5% зависно од која банка вадиш, но не е повеќе од 3.5%, ако вадиш во Грција пак ќе ти земе 3,5%, но не за конверзија туку кросбордер фи го викаат.
Нема да ти земе конверзија само ако вадиш во државата во која е издадена пејонир картичката, е сега имам слушнато дека наводно на Рајфајзен и Прокредит во Косово не зема конверзија, можено е поради тоа што се германски банките, ако во Грција има германска банка можеби нема да ти земе 3,5%, но не знам со сигурност да ти кажам.

-вадењето пари од Payoneer mastercard преку банкомат е 3$ за користење на банкоматот и 3.5% за конвертирање? точно е ова? исто пример ако ги вадам €-та у Грчка ќе ми земе само 3$ за користење на банкоматот?
Фала
https://payoneer.custhelp.com/app/a...-is-the-currency-conversion/cross-border-fee?

Sent from my S8 using Tapatalk

1) три години, кај мене се плаќа годишно мислам околу 50-60 долари беше, но само првата година ми наплатија, имаат нешто ако правиш трансакции над одредена сума не ти наплаќаат.
2)За користење банкомат е $3,15, конверзијата варира од 3%-3.5% зависно од која банка вадиш, но не е повеќе од 3.5%, ако вадиш во Грција пак ќе ти земе 3,5%, но не за конверзија туку кросбордер фи го викаат.
Нема да ти земе конверзија само ако вадиш во државата во која е издадена пејонир картичката, е сега имам слушнато дека наводно на Рајфајзен и Прокредит во Косово не зема конверзија, можено е поради тоа што се германски банките, ако во Грција има германска банка можеби нема да ти земе 3,5%, но не знам со сигурност да ти кажам.

а како иде префрлањето од скрил на пејонир?

Дали може да се користи Payoneer картичка на Upwork што не е на твое име за повлекување на пари, или два акаунта да користат иста картичка?

Ако има некој што наскоро планира да отвори Payoneer сметка нека ми пише за да си помогнеме меѓусебно заработувајќи 25$ преку referral.

53767733_10155906287046625_5963670809003163648_n.jpg

Го посраа и ова, порано беше на први $100, сега е на $1000.

Ако има некој што наскоро планира да отвори Payoneer сметка нека ми пише за да си помогнеме меѓусебно заработувајќи 25$ преку referral.

Прегледај го приврзокот 205840
И мене нека ми пише.

Сега на $1000 се добиваат тие 25, а порано на $100... штета. Барем 200 да беа.

Имам 100 евра на пејонир немам нарачано картичка, директен трансфер на банка ми бара 15 евра а за кај нас гледам активавија на картичка е 24 долари дупло од 12те за други држави. Дефинитивно не ми се исплати картичка бидејќи не верувам да имам друг прилив. Кој е најбезболен начин да ги извадам париве? Ако одам на банка директно ќе останам со 70 евра бидејќи подлежат на данок...

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom