Payoneer (официјална тема)

• Креатор на темата Креатор на темата sime333
  • Време на започнување Време на започнување
Пример ако користиш Payoneer за Airbnb данокот за закупнина е 7% , итн итн

Иначе има многу камионџии и работници низ европа од земји со кои немаме договор за одбегнување на двојното оданочување , фамиллите парите ги вадат по банкомати тука , и сеа и тие се за данок ? ујп ќе бара информации од европски банки итн ?
ако сака ке бара, дајбоже да не им текне но се поверојатно е дека ке им текне во скоро време доколку се земе во предвид финансиската состојба на државата/буџетот , и зошто да не би барале од сите институции информации кога за тоа земаат плата илјадници службеници затворени по канцеларии, буквално тоа им е работа

Здраво,
Отворив Payoneer сметка на 9ти овој месец. Доставив слики од лична карта и податоци од банка. Веднаш беа верифицирани и двете.

Меѓутоа, Global payment service questionairre и Business profile се се' уште Under review.

Дали знаете можеби колку се чека да се верифицираат и дали сепак би можела да го користам профилот и да повлекувам пари?

Здраво,
Отворив Payoneer сметка на 9ти овој месец. Доставив слики од лична карта и податоци од банка. Веднаш беа верифицирани и двете.

Меѓутоа, Global payment service questionairre и Business profile се се' уште Under review.

Дали знаете можеби колку се чека да се верифицираат и дали сепак би можела да го користам профилот и да повлекувам пари?

Најверојатно тие и ќе си останат така, еве кај мене како е:
1645173773144.png

Користи го слободно.

Најверојатно тие и ќе си останат така, еве кај мене како е:
Прегледај го приврзокот 322462

Користи го слободно.
Здраво повторно. Уште едно прашање ако може... Ме интересира дали има врска од кого е направено првото плаќање кон мојата сметка на Payoneer - дали од физичко лице или marketplace? Затоа што работам со физички лица, преку e-mail, па да не има некој проблем?
Ви благодарам. :)

Здраво повторно. Уште едно прашање ако може... Ме интересира дали има врска од кого е направено првото плаќање кон мојата сметка на Payoneer - дали од физичко лице или marketplace? Затоа што работам со физички лица, преку e-mail, па да не има некој проблем?
Ви благодарам. :)

Не би знаел да ти одговорам со сигурност зашто јас само за Upwork го користам Payoneer-от. Вака без искуство по некоја логика мислам дека не би имало никаков проблем.
Нека потврди некој ако има искуство со ова.

Која банка АТМ е најдобро за повлекување и колку е најдобро да се повлечи ? некој 60 .000 ден повлекол досега ? Провизија колку и сл. Фала

Здраво дечки, дали знаете од прилика за колку време треба да пристигнат парите префрлени од Payoneer на девизна сметка? И дали некој од вас имал проблем со префрлање на девизна во Стопанска АД - Скопје?

Комерцијална
Заради која причина поконкретно? :))

И јас сакам да извадам пари од банкомат, провиијата што е на Пејонир од околу 3,5% претпоставувам секаде е иста.. ама дали нашиве банки наплаќаат различно ако им го користиш банкоматот и која е разликата?

И јас сакам да извадам пари од банкомат, провиијата што е на Пејонир од околу 3,5% претпоставувам секаде е иста.. ама дали нашиве банки наплаќаат различно ако им го користиш банкоматот и која е разликата?
Не знам за другите ама НЛБ наплаќа 300 денари нивна провизија. Јас од Стопанска вадам, нема екстра провизија од нивна страна.

Висок лимит од 80к и ниска провизија иако не знам колку ама од НЛБ е пониска.
Другите се ограничени на 40к или 60к.

Фала за одговорите. :))

Подигнав 20к од Халк оти имам банкомат пред зграда, ми зема 373 долари (скоро 20.900 денари). Ако има 3,5% Пејонир провизија (700 денари) идат некои 180 денари за АТМ... таман околу $3,15 како што пишува на првата страна.

Топ штом Стопанска е без екстра провизија. Бар за една работа да се добри. :D

Здраво.

Тие 3.5% на Payoneer Се провизија затоа што парите се вадат во денари, и тие се всушност за валутна конверзија.

Дали има начин да се избегне ова?

Некои од начините на кои мислам се
1. Дали има банкомат во близина кој што исплаќа и наплаќа Долари/Евра/Фунти?

Дали ако примам долари на Пејноер и имам Пејноер картички во Долари и во Евра, за колку провизија можам да ги префрлам од картичката на долари на картичката на евра?

Ова го прашувам затоа што мислам дека во скопје НБРМ има еден банкомат што исплаќа евра, а доколку нема, тогаш Лерин ми е многу блиску и можам да вадам евра од таму, но ако има земаат 3.5% за да ги префрлам од картичата во долари на картичка во евра, нема поента тогаш, подобро да извадм денари.

На 19.000 денари, 15 долари е провизија, од нив 13 долари се валутна конверзија долар/денар. Доколку ги извадев од банкомат што дава долари провизијата ќе ми беше 3 долари наместо 15.
Автоматски споено мислење:

Здраво.

Тие 3.5% на Payoneer Се провизија затоа што парите се вадат во денари, и тие се всушност за валутна конверзија.

Дали ако примам долари на Пејноер и имам Пејноер картички во Долари и во Евра, за колку провизија можам да ги префрлам од картичката на долари на картичката на евра?

Ова го прашувам затоа што мислам дека во скопје НБРМ има еден банкомат што исплаќа евра, а доколку нема, тогаш Лерин ми е многу блиску и можам да вадам евра од таму, но ако има земаат 3.5% за да ги префрлам од картичата во долари на картичка во евра, нема поента тогаш, подобро да извадм денари.

На 19.000 денари, 15 долари е провизија, од нив 13 долари се валутна конверзија долар/денар. Доколку ги извадев од банкомат што дава долари провизијата ќе ми беше 3 долари наместо 15.

1649424027096.png
Ако ова е точно, дека за 0.5% ти менуваат валута во самиот Пејнор, тогаш можам да ги префрлам од доларска картичка на евро картичка во Пејноер и ќе платам 0.5% провизија за конверзија. Потоа доколку најдам банкомат во евра и ги извадам, ќе платам 2-3 евра за трансакцијата без провизија за конверзија, што на крајот значи дека сум заштедил 3%. На 1000 долари ти се 1700 денари заштеда. Што не е малце според мене и ако си скопје или близу Грција има смисла.

Останува прашањето, дали знае некој за Банкомат во Македонија што исплаќа евра без дополнитлена провизија?

Последно уредено:
Здраво.

Прегледај го приврзокот 328123
Ако ова е точно, дека за 0.5% ти менуваат валута во самиот Пејнор, тогаш можам да ги префрлам од доларска картичка на евро картичка во Пејноер и ќе платам 0.5% провизија за конверзија. Потоа доколку најдам банкомат во евра и ги извадам, ќе платам 2-3 евра за трансакцијата без провизија за конверзија, што на крајот значи дека сум заштедил 3%. На 1000 долари ти се 1700 денари заштеда. Што не е малце според мене и ако си скопје или близу Грција има смисла.

Останува прашањето, дали знае некој за Банкомат во Македонија што исплаќа евра без дополнитлена провизија?

Мора да биде од европска унија ако е за евро.
Пример ако отидеш во Косово или Црна гора ќе извадиш евра меѓутоа провизијата ќе биде иста како во Македонија.

Затоа тркни си до Грција и мирна глава без провизии

Sent from my iPhone using Tapatalk

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom